Kılıçdaroğlu:
SİYASET 13.09.2019 11:38:00 640 0

Kılıçdaroğlu: "Özrünüzü kabul ediyorum"

Adalet Yürüyüşü sırasında Düzce'de gece konaklama yapılacak bölgeye kamyonla hayvan gübresi dökmekten tutuklanan İlhami Çetin'in af dileğini kabul eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Özrünüzü kabul, hakkımı helal ediyorum" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2017'de Ankara'dan İstanbul'a gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü'nün Düzce'deki güzergâhının bir bölümüne "hayvan gübresi" döken ancak daha sonra bu eylemi için özür dileyen Çelik'i affetti. Çelik'e bir mektup yazan Kılıçdaroğlu, "Demokrasiyi savunan, onu yaşatmayı ve yüceleştirmeyi görev edinmiş biri olarak özrünüzü kabul, hakkımı helal ediyorum" dedi.

İlhami Çelik, Adalet Yürüyüşü'nün 13. gününde Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin ilerlediği güzergâha "hayvan gübresi" dökmüştü. Çelik daha sonra "Zorla bir siyasi partinin faaliyetini engellemek" suçundan tutuklanmış ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Düzce T Tipi Kapalı Açık Cezaevi'ne konulan Çelik, olaydan bir süre sonra Kılıçdaroğlu'ndan özür dilemiş ve CHP liderine mektup yazmıştı. Kılıçdaroğlu Çelik'in mektubuna 11 Eylül'de yanıt verdi.

'Düzeyli olmalı'

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu mektubunda şunları kaydetti:

"Adalet yürüyüşü esnasında düzenlediğiniz eyleme ilişkin pişmanlıklarınızı ilettiğiniz mektubunuz tarafıma ulaştı. Ülkemize hak, hukuk ve adaleti getirmek inancıyla gerçekleştirdiğimiz yürüyüşü protesto etmek amacıyla yaptığınız eylem beni ve yol arkadaşlarımı derinden üzmüştür. Demokrasilerde eleştirmek sadece bir hak değildir; esas demokrasinin sürdürülmesi için elzem bir ihtiyaçtır. Demokrasi farklı görüşleri anlamak, onlardan fikir edinmek ve buradan çıkan sonuçları hepimizin faydasına sunmak üzerine temel edilmiş bir yönetim biçimidir. Ancak eleştirmenin de haliyle bazı sınırları olacaktır. Daha önce de birçok yerde ifade ettiğim üzere; 'demokrasi eleştirilere tahammül rejimidir.' Eleştirmek düzeyli olmalıdır. Amacını aşmamalıdır. Eleştirmek zorla birine kendi düşüncesini benimsetme şekli değildir. Eleştirerek muhatabınıza düşüncelerinizi aktararak onunla bunu tartışma fırsatı yaratmaktır. Çocuklarımıza barış ve huzur dolu günler bırakabilmek için çıktığımız bu yolda karşımıza çıkan engeller bizi, halkımıza karşı olan sorumluluklarımızdan vazgeçiremez. Davamız bizlere inanan, bizlerle yürüyen, 'adalet' özlemiyle gönlü bizimle olan tüm vatandaşlarımızın davasıdır.

'Kin taşımam'

Yine daha önce birçok fırsatta ifade ettiğim üzere; ben kimseyle kin, öfke duymam ve taşımam. Yaptığınız eylemden dolayı duyduğunuz üzüntü ve pişmanlığınıza yürükten inanıyorum. Demokrasiyi savunan, onu yaşatmayı ve yüceleştirmeyi görev edinmiş biri olarak özrünüzü kabul, hakkımı helal ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, size ve orada bulunan arkadaşlarınızı kucaklıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Roman Dernekleri Federasyonu'nu kabul etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Roman Dernekleri Federasyonu başkanları ve yöneticilerini kabul etti. Görüşmeye, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile İzmir Milletvekili Özcan Purçu da katıldı.

Kılıçdaroğlu dün ayrıca madencilik sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Sektör temsilcileri, "Sektör 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 9.2 küçülmüştür. Linç kampanyasıyla sektörde yatırımlar bıçak gibi kesildi" dedi. Madenciler, sektörünün içinde bulunduğu sorunların tespiti, için milletvekillerinden oluşturulacak komisyonun madenleri yerinde incelemesinin faydalı olacağını kaydetti. Komisyona yeşil ışık yakan Kılıçdaroğlu da "Çevre hassasiyetlerini ön plana çıkaran sivil toplum kuruluşlarıyla, madencilik sektörü arasında diyalog kurulmasından yanayız. Madencilik sektörüyle, çevre örgütleri arasında faydalı olacağına inandığımız bu iletişimin kurulması noktasında biz hakem rolü üstlenmeye, her türlü katkıyı sunmaya da hazırız" diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı