?KİLİS´E ROKETLER ARAÇLARADN FIRLATILIYOR?
DÜNYA 24.04.2016 13:16:46 294 0

?KİLİS´E ROKETLER ARAÇLARADN FIRLATILIYOR?

Davutoğlu seyyar hedeflerin de imha edilmesi için ek tedbirler Pazartesi yapılacak olan Bakanlar Kurulunda da ek bu konunun görüşüleceğini ifade etti

Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Sanat Merkezi´nde düzenlenen Türkiye-AB Suriyelilere Yardım Programı´na katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel gazetecilerin Kilis´e atılan füzelerle ilgili  sorularına da  cevap verdiler.

Davutoğlu, Türkiye´nin Suriye´den atılan roketler nedeniyle tespit ettiği hedefleri imha etmesine rağmen roket saldırılarının devam etmesini ise roketlerin araçlardan fırlatılmasına bağladı. Seyyar hedeflerin de imha edilmesi için ek tedbirler alınacağını da söyleyen Davutoğlu, Pazartesi yapılacak olan Bakanlar Kurulunda da ek tedbirler konusunun görüşüleceğini ifade etti

DAEŞ militanlarının Kilis´e yaptığı saldırılar ve alınabilecek önlemler ile Türkiye´nin güvenli bölge önerisi konusunda konusunun da sorulduğu Merkel,Rusya ve ABD arasında varılan mutabakata rağmen ateşkesin sağlanamadığını ifade etti. Suriye konusunda çok aktörün olduğunu belirten Merkel, buna rağmen Almanya´nın barış için üzerine düşen katkıyı verdiğini vurguladı. Merkel şunları söyledi:

 ?Şimdi Almanya olarak biz beklenen her şeyi yapıyoruz, Suriye ile ilgili sürecin iyi bir yere gitmesi için. Konuştuğumuz Suriyeliler, gördüğümüz Suriyelilerin bir çoğunun, vatanlarına ülkelerine geri dönmek istediklerini görüyoruz. Aslında çok da uzakta değiller ama yine de ülkelerine geri dönmek istiyor. Bu da siyasi sürecin ilerlemesi açısından bizi daha da cesaretlendiriyor. Burada aslında silahların bırakılması, en azından geçici olarak durmasına riayet edilmediğini, bombardımanın başladığını, DAEŞ´in Kilis´e saldırdığını biliyoruz. Mağduriyete uğrayan insanların acılarını paylaşıyorum. İlerlememiz gerekiyor. Tüm dünyanın ortak bir çözüm üzerinde çalışması gerekiyor. Bu şekilde devam edemez. Almanya gerekli katkıyı yapıyor, yapacaktır da. Rusya ve ABD arasında bir çalışma var. Çok aktör var. Çok da kolay değil ama biz de elimizden geleni yapacağız. Bir takım alanlar oluşturarak, özel korumanın sağlanacağı, tabi ki silahların sustuğu bir bölge olarak, insanların güvencede olacağı bir alan oluşturulabilirse Türkiye Suriye sınırında ortaya koyabilirsek, bunun adını koymak mümkün olabilir. İnsanlar ne kadar kendilerini güvende hissederse, daha az sayıda kişi vatanlarından bu tarafa gelme gerekliliği hisseder?.

DAVUTOĞLU: "YETERLİ ADIMIN ATILMAMASININ BEDELİNİ SURİYE VE TÜRKİYE HALKI ÖDÜYOR"

Başkanı Hulusi Akar´ın Kilis´te geçtiğimiz hafta yaptığı incelemeyi de hatırlatan Davutoğlu, 3-4 yıldır güvenli bölge teklifini gündeme getirmelerine rağmen yeterli adımların atılmadığını ifade etti. BM Güvenlik Konseyi ve Uluslar arası toplumun zamanında gereken adımları atmamasının bedelini Türkiye ile Suriye halkının ödediğini belirten Davutoğlu, ?Gerçekten Kilis´in hemen karşısında Suriye içerisinde Türkiye sınırlarına yakın bölgede çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Türkiye olarak, terör saldırılarının bitmesi için çok değişik teklifte bulunduk. Biri de güvenli bölge teklifiydi. 3-4 yıldır gündeme getirdiğimiz güvenli bölge teklifi konusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyinin ve uluslar arası toplumun yeterli adımların atılmamasının bedelini Türkiye ve Suriye halkı ödüyor. Biz kendi ulusal güvenliğimiz her türlü gerekli tedbirleri aldık, almaya devam ediyoruz? dedi.

"ARAÇLARDAN FIRLATILAN RUS KATYUŞA FÜZELERİNE EK TEDBİR ALINACAK"
Davutoğlu, Türkiye´nin Suriye´den atılan roketler nedeniyle tespit ettiği hedefleri imha etmesine rağmen roket saldırılarının devam etmesini ise roketlerin araçlardan fırlatılmasına bağladı. Seyyar hedeflerin de imha edilmesi için ek tedbirler alınacağını da söyleyen Davutoğlu, Pazartesi yapılacak olan Bakanlar Kurulunda da ek tedbirler konusunun görüşüleceğini ifade etti. Davutoğlu, ?Kilis´in savunması, Kilis´e yönelik bu roket atışların durması için atılması gereken adımlar konusunda her türlü çalışma yapıldı. Mütekabiliyet çerçevesinde hemen hemen mukabelede bulunup, saldırı odakları imha ediliyor. Yine de Suriye içerisindeki terör odakların faaliyet alanları itibariyle özellikle hareketli bir takım araçlar üzerinden yaptıkları bazı saldırılar söz konusu. Özellikle önümüzdeki Pazartesi günü Bakanlar Kurulu´nda da bunu ele alacağız. Ek adımlar tereddüt edilmeden atılacak. Türkiye´nin güvenli asabiyle de her türlü adım atılacak? dedi.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı