SİYASET 30.10.2019 13:43:00 627 0

"Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetten taviz vermemiz mümkün değildir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü’nün, Cumhuriyetin 96.yılı dolayısıyla Atatürk Parkı’nda düzenlediği etkinlik büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, demokratik  kitle ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, partililer ve yurttaşların katıldığı etkinlikte, İl Başkan Yardımcısı Anıl Tanburoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Güven Özdemir Atatürk Anıtına çelenk sundu.

 

“BU ONUR VE GURUR HEPİMİZİN”

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, basın açıklamasını okuyan Dr.Anıl Tanburoğlu, Cumhuriyetin 96.yılını büyük bir onur ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.  Tanburoğlu, “Onurluyuz çünkü yurdumuzu işgal eden, ulusumuzu esaret altına almak için olmadık zulümleri gerçekleştiren, halkımızı katleden emperyalist güçlere karşı, dünyada eşi olmayan bir kurtuluş mücadelesini Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük bedeller ödeyerek kazandık. Onurluyuz çünkü, Önderimiz Atatürk ve arkadaşları bu destansı zaferi, yani Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare biçimi olan Cumhuriyetle taçlandırarak, küllerinden yeniden doğan ulusumuzun yönünü aydınlık bir geleceğe çevirdi. Bu onur ve gurur hepimizin” dedi.

 

“CUMHURİYET DEĞERİ ÖLÇÜLEMEYECEK KADAR DEĞERLİ BİR HAZİNEDİR”

Cumhuriyet Bayramının ulusun en büyük bayramı olduğunu belirten Tanburoğlu, Cumhuriyetin karanlığa karşı verilen savaşta elde edilen zaferin en büyüğü ve dünya tarihindeki en büyük devrim olduğunu vurguladı. Tanburoğlu, “Cumhuriyetin ilanıyla egemenlik kayıtsız şartsız millete verilmiş, ulusumuz teba olmaktan kurtulmuş, birey haline gelmiştir. Cumhuriyet özgürlüktür, demokrasidir, fikirlerin özgürce ifade edilebilmesidir, farklı özelliklere sahip olan insanların aynı çatı altında barış içinde yaşamasının, kadın-erkek eşitliğinin, kız çocuklarının okula gidebilmesinin teminatıdır. 

Cumhuriyet, bilimin ve aklın egemenliği, ulusumuzun üzerinde güneş gibi parlayan, bizlere doğru yönü gösteren pusuladır. Cumhuriyet ahlaki erdeme dayalı bir yönetim biçimi, bağımsız, özgür ve aydınlık bir biçimde yaşamamız için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden atalarımızın, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanetidir.  Cumhuriyet kanla, gözyaşıyla elde edilmiş, değeri ölçülemeyecek kadar büyük bir hazinedir. Bu nedenle kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetten taviz vermemiz mümkün değildir” diye konuştu.

 

"ÇOK YAŞA CUMHURİYET"

Büyük Önder Atatürk’ün, Cumhuriyeti ilan ettikten sonra gençlere “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” diyerek seslenip,  Cumhuriyeti emanet ettiğini hatırlatan Tanburoğlu, “Bugün de bize düşen görev Cumhuriyetimizi geliştirerek, ülkemizi çağdaş bir medeniyet haline getirmek ve sonsuza dek yaşatmaktır.  Cumhuriyetimizin 96.yılını kutluyor, Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, rahmetle anıyoruz.  Çok yaşa Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli