Kızılay Adana 150. yılını kutluyor
GÜNDEM 1.11.2018 16:10:48 975 0

Kızılay Adana 150. yılını kutluyor

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle, Türk Kızılayı Adana Şubesi tüm birimleri ile birlikte etkinlik düzenledi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, burada yaptığı açıklamada, Kızılay Haftası´nın, Kızılaycılık bilincinin oluşturulması, Kızılay´ın ulus ve millet açısından önemini vurgulamak ve karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

  Saygılı, Türkiye genelinde faaliyet gösteren Türk Kızılayı Şubeleri ve tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası´nın, Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek, gerçekleştirdiği yenilikleri ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirme imkanı sunması açısından da önemli olduğuna işaret etti.

  Türk Kızılayı´nın, gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Saygılı, şunları söyledi:

  ?Gerçekleştirilen çalışmaların doğru araçlar ile halkımıza aktarılması bu çalışmaların devamlılığına büyük katkı sağlamaktadır. Adana´da da kutlama etkinlikleri kapsamında okullarda Kızılay gönüllüleri ve personeli tarafından Kızılaycılık konulu seminerler düzenlenmekte, yardımlaşma bilincini geliştirmek amacıyla öğrencilerin aktif yer aldıkları giyim ve kan bağışı yardım kampanyaları düzenlenmektedir. Okulların yanı sıra kurumlar da kan bağışı kampanyaları düzenleyerek, Türk Kızılayı´na destek vermektedirler.?

  Kızılay 150 yaşında

  Saygılı, Kızılay´ın 150. Yılı olmasının, Kızılay Haftası kutlamalarına coşku kattığını da söyledi.

  1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı´nın, Türkiye´nin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olduğunu vurgulayan Saygılı, ?150 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılayı, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır? ifadelerini kullandı.

  Savaşta ve barışta, sosyal hayatta,  uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenen Türk Kızılayı´nın, mensubu olduğu hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürüttüğü bilgisi veren Saygılı, ?Türk Kızılayı´nın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü, yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur? dedi. Saygılı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

  ?Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı, kan, ilkyardım, afet müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunmaktadır. Kuruluşundan bu yana afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay, ulusal ve uluslararası planda bütün bu çalışmalarıyla saygınlık kazanmıştır. Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olur. Türk Kızılayı, halk sağlığı ile yakından ilgilenen bir kurum olarak Türkiye´de kan hizmetlerinin kurulup geliştirilmesi görevini üstlenmiştir. Bölgesel Kan Merkezleri Projesi ile ülkemizin kan sorununu çözmeyi hedefleyen Türk Kızılayı, ülkemizin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılamaktadır.?

  Saygılı, Kızılay´ın, hizmetlerinin kalitesini arttırmak amacıyla personeli, üyesi, gönüllüleri ve iş birliği içinde çalıştığı kurum ve kuruluşların çalışanlarına ve halkın afet bilincini arttırarak afetlerden daha az zarar görmelerini sağlamak amacıyla özellikle çocuklar olmak üzere bütün halkımıza yönelik eğitim programları düzenlediğini de söyledi.

  Yardımlar yıl boyu sürüyor

  Türk Kızılayı´nın çalışmalarının zamanla sınırlı olmadığına dikkati çeken Saygılı, şunları kaydetti:

  ?Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. Bu sebeple Kızılay´a gösterilen ilgi de bir hafta ile sınırlı kalmamalıdır. Unutulmaması gereken, Kızılay´ın hepimizin Kızılay´ı olduğu, hepimizin bir gün Kızılay´a ihtiyacı olabileceği gerçeğidir. Kızılay, yardımseverlerin ve gönüllülerinin desteği ile dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması doğrultusunda tüm gücüyle iyilik yolculuğuna devam edecektir.?

  Etkinlik kapsamında kurulan Kızılay Köyünde Kan, Afet ve Toplum Merkezi birimlerinin tanıtımı yapıldı, Sinema Çadırında ?Geçmişten Bugüne Kızılay? temalı film gösterimi gerçekleşti. Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve Çocuk Korosu ise müzik dinletisi sundu. (SB)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli