Kızkalesi Film Festivali finalistleri açıklandı
KÜLTÜR SANAT 3.09.2018 13:54:01 539 0

Kızkalesi Film Festivali finalistleri açıklandı

Erdemli Belediyesi ve Mersin Sinema Derneği (MERSİNEMA) ortaklığında bu yıl ilki düzenlenen Kızkalesi Film Festivali´nde jüri karşısına geçmeye hak kazanan kısa metraj filmler belli oldu

306 filmin başvurduğu festivalde, üç farklı kategoride toplam 30 film yarışacak. 
13,14 ve15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Kızkalesi Film Festivali´nde yarışacak kısa metraj filmler, jürinin ön değerlendirmesi sonucu belli oldu. Kurmaca, belgesel ve deneysel türde olmak üzere 3 kategoride yarışacak toplam 30 film arasından 9 tanesi ödüle layık görülecek. 
2016, 2017 ve 2018 yapımı kısa filmlerin yarışacağı festivalde, geçmiş yıllarda katıldıkları festivallerden çeşitli ödüllerle dönmüş olan birçok yapıt da yerini aldı. Kurmaca kategorisinde, yönetmenliğini Onur Yağız´ın üstlendiği ?Toprak´, Ercan Selim Öngöz´ün yönettiği ?12 Saat´. Belgesel kategorisinde, Peyami Sefa Altıntaş´ın yönetmenliğini üstlendiği ?Hayat Nöbeti´, Gökhan Öcel´in yönettiği ?Süheyla´ gibi bol ödüllü filmler de yarışacak. Deneysel kategorisinde ise Mert İnan´ın yönetmenliğini yaptığı ?Tablo´ filmi yeniden jüri karşısına geçecek eserlerden olacak. 
Kızkalesi´nde Prömiyer 
İlk gösterimini Kızkalesi Film Festivali´nde yapacak olan Gökhan Kaya´nın yönetmenliğini üstlendiği ?Ah Bir Ataş Ver´ ve Ramazan Kılıç´ın yönettiği ´Miğfer´ isimli filmler de kurmaca kategorisinde jüri karşısına geçecek yapıtlardan. Şenol Çöm´ün yönetmenliğini üstlendiği ?Ömürlük Göç´ ve Ali Aktemur´un yönettiği ?Dumandan Hikayeler´ de belgesel kategorisinde ilk kez jüri karşısına çıkacak. Deneysel türde yarışacak filmlerin çoğu ise prömiyerini Kızkalesi´nde gerçekleştirecek. Ece Kınacı´nın ?Rüyamda Ölü Gördüm´, Müfit Güzel´in ´Cehman´ ve Fatih Kaplan´ın ´Mavi ile Kırmızı´ filmi bunlardan bazıları. 
Mersin´de İlk Olacak 
Kızkalesi Film Festivali´nin ev sahipliğini yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Mersin´de ilk kez bir belediye tarafından bu büyüklükte bir festivalin düzenlendiğinin altını çizerek, Erdemli´yi sanat şehri yapma konusunda kararlı olduklarını söyledi. Düzenlenen bu festivalle, sinema sanatının yalnızca Erdemli´de değil 
Türkiye´de de gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini açıklayan Tollu, ?3 gün sürecek dolu dolu bir festival hazırlıyoruz. Sinema dünyasından çok sayıda konuğu ağırlayacağız. Bu 3 gün içerisinde farklı kategorilerde 55 filmi Erdemli halkı ve izleyicilerimizle buluşturacağız. Bu yıldan itibaren festivalimizi gelenekselleştirecek ve bölgemizde daha fazla sinema filmi çekilmesini teşvik edeceğiz" dedi. 
Ödül gecesi 15 Eylül 
Öte yandan 3 kategoride toplam 9 ödülün sahiplerini bulacağı ödül gecesinin, 15 Eylül´de tarihi Kızkalesi´nde gerçekleştirileceği bildirildi. Toplam 40 bin TL para ödülünün dağıtılacağı yarışmada finale kalan filmler ise şunlar; "Kurmaca kategorisinde 12 Saat, Naftalin, Ah Bir Ataş Ver, Bir İş Görüşmesi Hikayesi, Sirayet, Toprak, Miğfer, Hikayeci, İki Parça ve Uzaktaki Yakınlar. Belgesel kategorisinde Çalıkuşu, Savrun, Ömürlük Göç, Kurbağa Avcıları, Hayat Nöbeti, Süheyla, Dumandan Hikayeler, Kostüm Oyunu ve Saksak, Bir Tütün Belgeseli ve Menderes Kıyısında. Deneysel kategorisinde yarışacak filmler, ´Kırmızı Başlıklı Kız, Metanoia, Martı 01, Mavi ile Kırmızı, Bakış, Tablo, Kes-me, Cehman, Rüyamda Ölü Gördüm ve Timşel." (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false