MARMARA
AFET 26.09.2019 14:31:00 1512 0

MARMARA'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE KORKUTAN DEPREM

Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre Marmara'da deprem meydana geldi.

Marmara'da Deprem Kaç Şiddetinde|İstanbul Depremin Merkez Üssü Neresi ! - Tıkla İzle

İstanbul'da saat 13.59 sıralarında kent genelinde hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi'nden alınan ilk bilgiye göre deprem 5.8 büyüklüğünde gerçekleşti.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) verilerine göre, yerin 12 kilometre altında gerçekleşen depremin merkez üssü Silivri ve Marmara Ereğlisi'nin 20 kilometre açıkları. Sarsıntının meydana geldiği noktanın İstanbul merkezine uzaklığı ise 67 kilometre. Deprem Bursa ve Düzce başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

Daha sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğü 5.8 olarak duyuruldu. Açıklamada, depremin 7 kilometre derinlikte olduğu ifade edildi.

​İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Depremin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulundu. İmamoğlu, depreme dair edindiği bilgileri aktardıktan sonra "Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil" dedi.

İmamoğlu, Habertürk TV canlı yayında yaptığı açıklamada da depremle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini kaydetti. İmamoğlu, "Deprem toplanma alanı tespit ettik. Bunların hazırlığını yapıyoruz. Eğitimler başlatacağız. Bundan sonra her anımızda depremi hatırlayacağız" ifadesini kullandı.

18 ARTÇI DEPREM

AFAD–TDVM’den (Türkiye Deprem Veri Merkezi) alınan verilere göre Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında 26 Eylül 13.59’da Mw=5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İçişleri Bakanlığı AFAD, İstanbul’daki ilk belirlemelerde bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar olduğu ve Avcılar’da bir minarenin kısmen yıkıldığı bilgisine ulaştı. Şirinevler’de yan yatan bir bina tahliye edilirken Sultangazi ve Eyüp’te iki binada hasar oluştu.

Olası ihtiyaca karşın AFAD İstanbul Arama Kurtarma Birliği'ne destek olarak Sakarya, Bursa, Ankara ve Afyonkarahisar'daki dört AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden 80 AFAD Arama Kurtarma Uzmanı, İstanbul'a sevk edildi. Haberleşme hatlarındaki sorunun giderilmesi için yürütülen çalışma ise sürüyor.

Depremin ardından, en büyüğü 4.1 büyüklüğünde 18 artçı meydana geldi. Olası takviye amacıyla sevk edilen ekipler dışında, Marmara Bölgesi'ndeki AFAD il müdürlüklerinin tamamının yanı sıra AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü, AFAD İzmir ve AFAD Adana Arama Kurtarma Birlikleri teyakkuza geçirildi

AVCILAR'DA CAMİ MİNARESİ ÇÖKTÜ

İstanbul'un Avcılar ilçesinde Merkez Camii'nin minaresinin çöktüğü bildirildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR HASAR İHBARI YAPILMADI

Depreme ilişkin olarak İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da "Meydana gelen deprem sonrasında saat 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" bilgisi verildi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, "Deprem Kuzey Anadolu fayında meydana geldi. 4.5-4.6 büyüklüğünde artçılar meydana gelebilir. Binalara girmeyin" diye konuştu.

İSTANBUL VE KOCAELİ'DE OKULLAR TATİL

İstanbul'da meydana gelen deprem Kocaeli kent merkezinde de hissedildi. Vatandaşlar binaları boşalttı.

İstanbul’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem Kocaeli’de de paniğe neden oldu.

Şehir genelinde okullarda öğrenciler bahçeye çıkarılırken eğitime yarım gün ara verildi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, ilk bilgilere göre kentte herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını açıkladı. İstanbul Valiliği de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.

KINIK: DEPREM BEKLEDİĞİMİZ BÜYÜK DEPREM FAYINDA OLDU

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Bu deprem Marmara'da beklediğimiz büyük deprem fayında oldu" açıklamasında bulundu. Kınık, şöyle devam etti:

"Orta büyüklükte bir deprem ve bir iki hafta bu hatta artçılar (4 ve üzeri)sürebilir. Yer kabuğunu kırabilecek bir enerji oluşturabileceğinden hasarlı ve riskli binalardaki vatandaşlarımızın evlerini terk etmesi gerekiyor."

​AFAD: ŞİRİNEVLER'DE YAN YATAN BİR BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Saat 15:15 sıralarında AFAD yeni bir açıklama yaptı ve Şirinevler'de yan yatan bir binanın tahliye edildiğini duyurdu. AFAD açıklamasında, Sultangazi ve Eyüo'te iki binada hasar oluştuğu da duyuruldu.

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU'NDA DEPREM BÖLGESİNDE 5 BÜYÜKLÜĞÜN ÜZERİNDE DEPREMLER OLABİLECEĞİ AÇIKLANDI

DEPREMLERDE CAN KAYBI 50 BİNİ AŞTI

GÖKSUN – KAHRAMANMARAŞ’TA 4,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

“DEPREM BÖLGESİNDE ALIŞILAGELEN YÖNETEMLERLE İNŞAAT YAPAMAYIZ”

MALATYA - PÜTÜRGE VE HATAY- HASSA’DA DEPREMLER

SAİMBEYLİ’DE KORKUTAN DEPREM: 4.4

ADIYAMAN, GAZİANTEP VE KAYSERİ’DE KORKUTAN DEPREMLER

AFAD AÇIKLADI: CAN KAYBI 45,089’A YÜKSELDİ

DÜNYA BANKASI: “DEPREMİN  TÜRKİYE’YE DOĞRUDAN MALİYETİ 34,2 MİLYAR DOLAR”

ARTÇI DEPREMLER KORKUTUYOR

NACİ GÖRÜR TEKRARLADI: “ADANA VE KIBRIS’TA DA BEKLİYORUZ”

CAN KAYBI 43,556’YA YÜKSELDİ

DEPREMLERDE CAN KAYBI 41,156’YA YÜKSELDİ

ELAZIĞ’- PALU’DA DA 4’TEN BÜYÜK ARD ARDA 3 DEPREM

DEPREM UZMANINDAN ADANA - HATAY UYARISI

ANKARA’DA SELE KAPILAN CHP GENÇLİK KOLU YÖNETİCİSİ YAŞAMINI YİTİRDİ

 BALIKESİR’DE 4,1 VE 4,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİ DEPREM

GEDİZ’ DE 4,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

MERSİN’DE DEPREM

KIBRIS AÇIKLARINDA 6,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ADANA'DA DA HİSSEDİLDİ

KONYA, MERAM’DA 5,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false