MERKEL´DEN TÜRKİYE´YE HUKUK DEVLETİNE UYGUN HAREKET ETME ÇAĞRISI
DÜNYA 27.04.2017 13:31:25 442 1

MERKEL´DEN TÜRKİYE´YE HUKUK DEVLETİNE UYGUN HAREKET ETME ÇAĞRISI

29 Nisan´da yapılacak Brexit özel zirvesinde Türkiye´nin de ele alınacağını duyuran Almanya Başbakanı, AB içerisinde bu konuda istişarelerde bulunulacağını kaydederken. Türkiye´deki anayasa referandumuna yönelik endişelere de değindi.

Avrupa Konseyi toplantısı öncesi Federal Mecliste düzenlenen özel oturumda konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin daha iyi olması için çalıştığını belirtti.

Avrupa Konseyi toplantısı öncesi Federal Mecliste düzenlenen özel oturumda konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin daha iyi olması için çalıştığını belirterek, Türkiye´nin Avrupa´dan yüz çevirmesi veya AB´nin Türkiye´yi dışlaması her iki tarafa zarar vereceğini söyledi.

Şubat ayından beri Türkiye´de gözaltında tutulan Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel´in hakkında mahkemenin hakkında karar vermeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın "O bir terörist ve ajandır" iddiasını eleştiren Merkel, Erdoğan´ın Türkiye´de tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel´i "ajan ve terörist" nitelendirmesine atıfta bulunarak, "Hiçbir yanlış anlaşılmaya yol açmayacak biçimde söylemek gerekirse, bir Türk hükümet yetkilisinin Deniz Yücel´de olduğu gibi kamuoyu önünde bir önyargıyı dile getirmesi hukuk devleti ile bağdaşmaz" diye konuştu.

Erdoğan, geçen hafta Silivri Cezaevi´ndeki tutuklu Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel´in kendi görevi süresince Almanya´ya iade edilmeyeceğini söylemişti.  Erdoğan, Yücel´in PKK ile bağlantısı olduğu iddialarına yönelik de bir kez daha "Elimizde görüntüler, her şey var. Bu tam bir ajan terörist"  diye konuşmuştu.

Anayasa referandumunda muhalefetin endişelerini dikkate alınmasını ve Türkiye´nin özeleştiri yapmasını isteyen. Merkel, Türkiye ile Almanya ve AB arasındaki gerginliğin yumuşaması için çalıştıklarını, Türkiye´nin de bu konuda hukuk devletine uygun hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, açıklamasında  Türkiye´yi hukuk devleti standartları içinde hareket edilmesi ve AB ile üyelik müzakerelerinden vazgeçme ihtimaline karşı uyardı ve  ?Türkiye´nin Avrupa´dan vazgeçmesi ne Avrupa´nın ne de Türkiye´nin çıkarınadır" diye konuştu.

29 Nisan´da yapılacak Brexit özel zirvesinde Türkiye´nin de ele alınacağını duyuran Almanya Başbakanı, AB içerisinde bu konuda istişarelerde bulunulacağını kaydederken, Türkiye´deki anayasa referandumuna yönelik endişelere de değindi. Merkel, Türkiye´nin AGİT ve Avrupa Konseyi gözlemcilerinin referanduma dair ciddi kuşkularını gidermesi gerektiğini söyledi. Almanya Başbakanı, bu nedenle federal hükümetin referandum kampanyasının adil koşullar altında yapılmadığına dair ciddi endişeleri bulunduğunu kaydetti.

(İHA/HABER MERKEZİ)

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
United Loan
28.04.2017 12:08:41
İşiniz için kredi almaya mı ihtiyacınız var, Tıp kredisi, öğrenci kredisi, borç kredisi? Ödemek zorunda olduğun bazı faturalar var mıydı? Daha sonra bu okunaklı kredi şirketine şu adresten ulaşın: creditkredi@gmail.com

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false