MHP-AKP Arasında Meydan ‘Savaşı
SİYASET 21.05.2015 14:54:28 642 0

MHP-AKP Arasında Meydan ‘Savaşı'!

Sözlü'ye ‘Haddini Bil' diyen AKP İl Başkanına MHP iİ Başkanı Baş, Belediye Başkanı halkımıza tercüman oldu ve Cumhurbaşkanına 7 Haziran'dan sonra sizi ağırlayalım dedi. Hem yatırımda 5. sıradan 27. sıralara gerilettirdiğiniz ve dip yaptırdığınız Adana

Seyhan İlçe Seçim Kurulu’nun 29 Mayıs günü Uğur Mumcu Alanının Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenlemek istediği toplu açılışlar törenine tahsis edilmesini reddederek alanın seçim çalışmaları yapan siyasal partilerce kullanılması yolundaki kararında israr etmesi üzerine AKP ile Büyük Şehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve  MHP arasında başlayan polemik yeni boyutlara taşındı.

 AKP  Adana İl Başkanı Fikret Yeni’nin, Hüseyin Sözlü’nün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana programıyla ilgili “Seçimden sonra gel. Seni sıcak bir şekilde karşılayalım” şeklindeki sözlerine çok sert tepki göstermesi üzerine  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, siyasetçiye yakışmayacak hakaret dolu açıklamasından dolayı AKP İl Başkanı Fikret Yeni’ye sert bir yanıt verdi.

ALTINDA KALIRSIN DİKKAT ET

 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye yönelik ağır hakaretlerde bulunan Fikret Yeni’nin sözlerine cevap veren MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, şu ifadelere yer verdi:

“Seçime kalan günler azaldıkça, AKP zihniyetinin saldırganlığının, saygısızlığının artması dikkat çekiyor. Avukat Sayın Fikret Yeni, Yüce Divan’lık suçları savunmak öyle her yiğidin harcı değildir. Altında kalırsın dikkat et. Adanalının seçmiş olduğu Büyükşehir Belediye Başkanı’na karşı kullandığın kirli dilin de bir karşılığı olmalı. ‘Meydanı boş buldun’ ifadesi ne demek? Milli iradeyi sızlatan haksız, hukuksuz, adaletsiz uygulamalarınız Adanalıların vicdanında hapsolunmuşken, milli irade sonucunu mu tehdit ediyorsunuz? Halkımız nezdinde asla hüsnükabul görmeyecek bu zihniyeti şiddetle, nefretle kınıyorum. Hukukçu kimliği olan biri, halka örnek olmalı ve haddini de bilmelidir. ”

 SAYIN SÖZLÜ, HALKIMIZA TERCÜMAN OLMUŞTUR

Baş, devamla “AKP’nin genel başkanı gibi mitingler düzenleyen, devletin uçaklarıyla, helikopterleriyle, insansız hava araçlarıyla (İHA), binlerce polisiyle, katrilyonları bulan seçim harcamasıyla propaganda yapan ve aslında Fikret Yenilerin değil, bütün milletin cumhurbaşkanı olması gereken kişi, başka bir siyasi partinin daha önceden müracaat ettiği günde Adana’da miting yapacakmış. İlçe seçim kurulu ise, daha önce başvurduğu için o siyasi parti lehine karar vermiştir. Ancak diktatörlerin yapabileceği bu dayatmacılık niye? Sayın Sözlü, halkımıza tercüman olarak cumhurbaşkanını 7 Haziran’dan sonra Adana’ya yakışır şekilde karşılayacaklarını ifade etmiştir. Hepsi bu. Bu ifadeden rahatsız olacak ne var? Hem; yatırımda 5. sıradan 27. sıralara gerilettirdiğiniz ve dip yaptırdığınız Adana’da Cumhurbaşkanı hangi toplu açılışları gerçekleştirecek?” ifadesini kullandı.

 FİKRET YENİ, ELİNİ VİCDANINA KOY!

Baş, şunları söyledi:

“Ey Fikret Yeni, elini vicdanına  koy. Cumhurbaşkanı AKP’ye oy toplamak için mi yoksa açılış için mi geliyor? Yoksa, Sayın Hüseyin Sözlü’nün, sizin iktidar gücüyle 13 yılda yapamadığınız, üç şeritli otobana dönüşen Kızıldağ yayla yolunu mu açmaya gelecek? Veya, sizin 4 yıl önce 40 milyona ihale edip yapamadığınız ama Sayın Hüseyin Sözlü’nün 7.5 milyon liraya yaptırdığı Göller Yaylası Su Projesi’ni mi açmaya gelecek? Ya da, 800 kilometre kanalizasyon ve kolektör yatırımlarının, devasa altyapı projelerinin açılışını mı yapacak? İki dönemdir belediyeniz döneminde yapılmayan Sarıçam Deresi Islah Projesi’ni mi açmaya gelecek? Köprü projelerinde kurdele mi kesecek? Yoksa yoksa; 13 yılda iktidar gücüyle, devletin, belediyelerinizin tüm imkanlarıyla yaptırmadığınız, yaptıramadığınız ve atlarla bile gidemediğiniz patikalarda başlatılan asfalt yolları mı açmaya gelecek? İlk kez suya kavuşan köylülerin sevincini mi paylaşacak? İhalesi yapılan 1.100 kilometrelik yolları mı açacak? Söyleyin Allah aşkına; cumhurbaşkanı daha sayamadığımız hangi hizmetleri açmaya gelecek? Cumhurbaşkanı, seçimin hakkaniyeti, adaleti açısından açılışları 7 Haziran’dan sonra yapsa ne olur? 7 Haziran’dan sonraki günler Allah’ın günleri değil mi?”

AMA DERT BAŞKA!...

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Ama dert başka. AKP erimeye başladı, Milliyetçi Hareket ise iktidara koşuyor. Dolayısıyla bu telaşın, korkunun, gerginliğin sebebi belli. 13 yılda maddi manevi en ağır tahribatları yapan; rüşveti ‘helal kazanç’, yalanı, riyayı ‘siyasetin doğası’ yapan, milletimizi etnik kimliklere bölen, ‘büyük israil’i kurma hedefine çalışan Haçlı-Siyonist Ortaklığının Eş Başkanlığını yapan, Çankaya’da bebek katillerinin bildirilerini okutan, milletimizin iradesini terör örgütüyle birlikte kullanan zihniyet, 7 Haziran’dan sonra verecekleri hesaptan korkuyor. Ele geçirilen arazilerin, sıfırlanan milyar dolarların, hırsızı, rüşvetçiyi koruyup hakime, savcıya kurulan tuzakların hesabını mutlaka vereceksiniz. Yüce Divan için kum saati boşalıyor. Telaş, korku, endişe bu yüzden. Ancak; ne yaparsanız yapın, Sayın Yeni ve temsil ettiği zihniyetin korkusu, uğrayacakları hezimete engel olamayacaktır. Unutmayın ki; sizin bir hesabınız varsa Yüce Allah’ın ve Aziz Türk milletinin de bir hesabı vardır.” dedi.

 

 /resimler/2015-5/21/1457207147800.jpg

AKP İl BAŞKANI FİKRET YENİ HÜSEYİN SÖZLܒYE ‘HADDİNİ BİL’ DEMİŞTİ?

 

AKP  Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana programıyla ilgili “Seçimden sonra gel. Seni sıcak bir şekilde karşılayalım” şeklindeki sözlerine çok sert tepki gösterdi. 
 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Fikret Yeni, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Mayıs’ta Adana’da gerçekleştireceği toplu açılış ve Cumhurun Başkanı olması hasebiyle milletimize teşekkür edecek olması Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ve aynı yöne baktığı üst aklı belli ki çok rahatsız etmiş” dedi.  
 

‘TARAFSIZLIĞIN ORTADA’

 

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ülkenin Cumhurbaşkanına karşı sergilediği tutum ve ifadelerin haddini ve çapını aşan bir tutum olduğunu söyleyen Başkan Fikret Yeni, şunları söyledi:
 

“Belediye başkanının, Cumhurbaşkanının açılış alanı konusunda ‘Seçimden sonra gel, seni sıcak bir şekilde karşılayalım’ tarzındaki alaycı yaklaşımı bile tarafsızlıktan dem vuran şahsın ne kadar taraf olduğunun açık göstergesidir. Sen kendini de parçalasan Cumhurbaşkanımız milletimizle buluşmasına devam edecek. Vesayetçi ağabeylerin de bunu böyle bilsin.
 

 ‘ÜST AKILLARININ DA GÜCÜ YETMEZ’

 Cumhurbaşkanımız yasalara uymasını elbette bilir. Ancak burada hem devlet adamlarına hem de yasalara uymanın ne demek olduğunu ve tarafsızlığın ne anlama geldiğini belediye başkanından da seçim çalışmalarında, afişlemede sergilediği çifte standardı ortadan kaldırmasını Adana görmek ister. Cumhurbaşkanımızın toplu açılışlara ve teşekkür programlarına katılmasına müdahale etmeye ne senin ne de üst akılların gücü yetmez. Siyasi rant elde etme amacı gütmenin ve üst akılları mutlu etmenin gayreti ile bu açıklamayı yapma gafleti içerisinde olduğun belli. 
 

‘HADDİNİ BİLECEKSİN’
 Seçilmiş Cumhurbaşkanının varlığının bile sizi rahatsız ettiği ortada. Çatı adayınıza rağmen, milletimizin desteğini alarak yüzde 52’lik oy oranı ile seçilmiş olmasının derin acısı son açıklaman ile açığa çıkmıştır.

Şunları aklına sok belediye başkanı, önce haddini ve yerini bileceksin. Senin bu ülkenin Cumhurbaşkanı için zaman tayin etmeye ne gücün ne de çapın yeter.7 Haziran’da seninle özdeşleşmiş olan kirli dil, seni o bataklıkta boğacaktır. Bu güne kadar siyasi terbiyemiz gereği sana cevap vermediysek muhatap olunacak biri olmadığın içindi. 

‘MEYDANI BOŞ ZANNETTİN’

Sanırım senin bu aymazlığın meydanı boş zannetmenden kaynaklandı. Meydan zannettiğin gibi senin at koşturacağın cinsten değil. Unutma bu millet sana böyle devlet büyüklerine fütursuzca konuşasın diye oy vermedi. Senin görevin, Adana’ya hizmet etmektir. Boyunu aşan laflar etmek değil. Sen sadece işini yap. İnsanları kin ve nefrete sürükleyen söylemlerinin bir getirisi olacağını zannetme.”            

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli