NAZIM ALPMAN İMZA GÜNÜNDEYDİ
KÜLTÜR SANAT 13.01.2019 12:53:53 2289 0

NAZIM ALPMAN İMZA GÜNÜNDEYDİ

Adana Tüyap Kitap Fuarı´nda sıcak ilgi gören Gazeteci-Yazar-Sunucu ve Televizyon Programı yapımcısı Nazım Alpman ?Dostlar Bizi Hatırlasın?, ?Gazetecilerin Şakası Olmaz?, ?Emeğin Şövalyeler? ve ?Medyada Tunç Devri? adlı kitaplarını okurlarına imzaladı. Ö

Gazeteci-Yazar-Televizyoncu Nazım Alpman 12 Ocak Cumartesi günü Adana Tüyap Kitap Fuarı´ndaki A-7 Yayınevi standında okurlarına kitaplarını imzaladı. Dostlar Bizi Hatırlasın?, Gazetecilerin Şakası Olmaz?, ?Emeğin Şövalyeler? ve ?Medyada Tunç Devri? adlı kitaplarını okurlarına imzalayan Gazeteci -Yazar Nazım Alpman okurlarından sıcak ilgi gördü.

/resimler/2019-1/13/1259255035200.jpgDaha önce Adana´ya birçok defa geldiğini, 1980 yılından beri de gelip gittiğini belirten Alpman; gelip gittiğini ama ilk defa bu kez imza günü için gelmekten büyük mutluluk duyduğunu irim giderim ama ilk imza gününe gelişi olan bu sefer ki kadar mutlu olmadığını söyledi.

1975 yılından beri 15 kitap çıkaran, sayısız belgeseller, röportajlar ve gezi programları hazırlayan, Tunç Turunç mahlasıyla Milliyet gazetesinde yazılar yazan Nazım Alpman; Adana Kitap Fuarı hakkında olumlu sözler söyledi? Yalnız Adana Kitap Fuarı için değil, tüm kitap fuarları için  söylenecek bir şey olduğunu belirten Nazım Alpman yazarlarla, okurların buluştuğu bir mekân olan fuarlarda yazarların da birbirleriyle tanışmalarının, birbirlerine kitap imzalayıp vermelerinin güzel şeyler olduğunu söyledi? Her gelenin kitapla dolu dolu gitmediğinin de altını çizen Gazeteci-Yazar Nazım Alpman; ?hele bu gün güneşli bir gün İnsanların kitaplar arasında dolaşıp, konuşmaları ve görüşmelerinin, ilgilenmelerinin güzel şeyler olduğundan söz etti..

/resimler/2019-1/13/1310208811582.jpgKendisini, ?Çingeneler? röportajının genişletilmesi talebinde bulunan Ozan Yayıncılık´ın sahibi Mustafa Demir´in yazarlığa başlatıldığını vurguladı. Yazdığı kitapların devam ettiğini ve şimdiye kadar 15 kitabının çıktığını vurgulayan Gazeteci-Yazar Nazım Alpman;  kitap konusunun devam ettiğini, şimdiye kadar 15 kitabından başka kitap dosyaları bulunduğunu sözlerine ekledi. Gazetecilik, televizyonculuk ve röportajlarının bulunduğunu dile getiren Alpman; şiir yazmadığını, öyküleri bulunduğunu ve son olarak bir dönem romanı üzerine çalıştığını belirtti.

/resimler/2019-1/13/1300544747713.jpgGeçtiğimiz yıl Yeni Adana gazetesinin belgeselini de hazırlayan Gazeteci-Yazar Nazım Alpman Beykoz Spor Kulübü´nde lisanslı bir sporcu olarak daha önceleri yüzme, kürek ve basketbol sporlarıyla ilgilendi.  Sonraki yıllarda DİSK´e bağlı Maden-İş Sendikası´nın çeşitli kademelerinde görev alan Nazım Alpman,  daha sonraları sendika yayın organlarıyla Vatan ve Politika gazetelerinde karikatür çizdi. ?Eylükatür?- 12 Eylül Karikatürleri adıyla bir karikatür sergisi açan (1987) Alpman, aynı yıl Milliyet gazetesinde ve yazmaya başlamanın yanı sıra; televizyon belgesellerine metin yazarlığı yapmaya başladı. Daha sonra da Birgün gazetesinde köşe yazıları yazmasının ardından; National Geographic dergisinde de yazıları çıkmaya başladı. İz TV´de ?Yakın Tarih? adlı belgesel de hazırlayan Nazım Alpman ?Hayatın Notları? adlı başka bir  program hazırlayıp sunmaya başladı.    Nazım Alpman Türkiye´de Fidel Castro´yla röportaj yapan ilk gazeteci de olarak da bilinmektedir. 

/resimler/2019-1/13/1312020561192.jpg


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false