Niğde
SİYASET 13.11.2019 09:42:00 629 0

Niğde'de CHP İl Örgütü, Bağlama Kasabası'nda 'Tarım Çalıştayı' düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri, Niğde'de buluştukları üretici ve yetiştiricilere çözüm önerilerini anlatıp destek istedi

En önemli tarım kentlerinden birisi olan Niğde'de CHP İl Örgütü, Bağlama Kasabası'nda 'Tarım Çalıştayı' düzenledi. Açık alanda çok sayıda üretici ve yetiştiricinin katıldığı çalıştayda, CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Adana Milletvekili Ayhan Barut, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP İl Başkanı Erhan Adem, üreticilere seslendi. Patates, soğan, lahana, pancar ve elma üreticileri ile hayvancılık yapan yetiştiricilerin sorunlarını dinleyen CHP Heyeti, çözüm için yapılması gerekenleri ve önerilerini anlatıp iktidar yolunda CHP'ye destek istedi.

"ÇÖZÜM ÜRETİM VE ÜRETENİN DESTEKLENMESİNDE"

Kasaba meydanını dolduran üretici köylülere gösterdikleri ilgi için teşekkür eden CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, CHP iktidarında üreticilerin sorunlarının biteceğini, herkesin yüzünün güleceğini söyledi. Meclis'te ve bulunduğu her yerde tarımda yaşanan sorunlara dikkat çekip çözüm için mücadele ettiğini vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patates, elma ve lahana üreticileri başta olmak üzere çiftçilere daha çok destek verilmesini istedi. 2003'te 2.8 milyon olan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı üretici sayısının bugün 2.1 milyona indiğini ifade eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise, "AKP döneminde ekim alanları Cumhuriyet tarihinde ilk defa 20 milyon hektar alanın altına inerek 19 milyon hektara gerilemiştir. Maalesef ülke tarımımız çökmüş, üreticimiz perişan haldedir. Ülkemizin içinde bulunduğu derin ekonomik ve siyasi kriz tarımı da bitirmiştir. Tarımda yaşanan çıkmazın aşılması ancak üretimin ve üreticinin desteklenmesiyle mümkündür" dedi.

"ÜRETİCİLER ARTIK KAZANAMIYOR"

Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da, tarımdaki kötü gidişin üreticinin gelirlerine de yansıdığına dikkat çekerek, "Üreticinin geliri 2013 yılından bu yana sürekli düşüyor. Üretici artık ürettiğinden para kazanamıyor. Köyünü, tarlasını, bahçesini terk ediyor. Bu nedenle gençler çiftçilik yapmayı düşünmüyor. Mevcut tarım politikalarında ısrar edilirse 10 yıla kalmaz tarlada üretici bulamayacağız" diye konuştu.  Dünyanın her tarafında ekonomi bozulduğunda sorumluluğun iktidara ait olduğunu vurgulayan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ise, "Bu krizi aşmanın en temel yolu sorumlu olanların sorumluluklarını kabul etmeleridir. Ekonomik politika uygulayacak tek güç devlettir. Devletin tüm araçlarını da iktidar kullanmaktadır. Bir türlü sorumluluğunu kabul etmeyen iktidar, bu krize çözüm üretemiyor" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından üreticiler, konuşmacılara merak ettikleri soruları yöneltti. (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli