Rekortmen atıcının hedefi Gençlik Olimpiyatları´nda madalya
SPOR 13.09.2018 11:03:14 881 0

Rekortmen atıcının hedefi Gençlik Olimpiyatları´nda madalya

Daha önce atıcılık sporunda gençler ve yıldızlarda Türkiye rekorları kırarak, barajları yükselten Mersin TOHM sporcusu Alp Eren Erdur, önümüzdeki ay Arjantin´de yapılacak Gençlik Olimpiyatları´nda madalya kazanma hedefinde

Daha önce atıcılık sporunda gençler ve yıldızlarda Türkiye rekorları kırarak, barajları yükselten Mersin Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu Alp Eren Erdur, önümüzdeki ay Arjantin´de yapılacak Gençlik Olimpiyatları´nda madalya kazanma hedefinde. Haftanın 5 günü, günde çift idman yapan Erdur, olimpiyatlarda derece yapmak istiyor. 
Mersin TOHM sporcusu Alp Eren Erdur, 2 yıl önce başladığı atıcılık sporunda gün geçtikçe ilerliyor. İçel Anadolu Lisesi öğrencisi olan 15 yaşındaki Erdur, 2 yıl gibi kısa bir sürede hem gençlerde hem de yıldızlarda Türkiye rekorları kırarak, bu kategorilerde barajları yükseltti. Ayrıca ilk girdiği Avrupa Şampiyonası´nda 7. olan Erdur, 6-18 Ekim tarihleri arasında Arjantin´de yapılacak olan Gençlik Olimpiyatları´nda madalya kazanmak istiyor. Çalışmalarıyla ilgili İHA muhabirine konuşan Erdur, 2 yıl önce babasının teşviki ile bu spora başladığını söyledi. Hocasının kendisini keşfettiğini ve o günden sonra hep sahip çıktığını belirten Erdur, ?Sürekli hocam bana destek oldu. Atıcılık güzel bir spor. İnsanı dinlendiriyor, rahatlatıyor. Derslere de faydası var. Odaklamayı geliştiriyor. Bu sporu yapanlar zaten sakin, ne istediğini bilen, düzgün insanlardır. Daha önce bu sporda yıldızlar ve gençler Türkiye rekorum var. Avrupa´da 7´inciliğim var. Yeni olduğum için tabi yarışmalara yeni yeni katılmaya başladık. İnşallah yeni yeni dereceler elde etmeye başlayacağız. Şimdi önümüzde Gençlik Olimpiyatları var. Bu seferki hedefimiz derece. Bir önceki şampiyonada şansızlık olmuştu. Bu sefer inşallah derece yapacağız. Antrenman günlerinin ve saatlerinin sayısını artırdık. Psikolojik olarak da hazırlanıyoruz. İnşallah derece yapacağız. En büyük hedefim önümdeki 2 veya 3 yıl içinde dünya şampiyonu olmak? diye konuştu. 


"Şampiyonada bayrağımızı dalgalandırıp, madalya ile dönmek istiyoruz" 
Şu anda bünyelerinde bulunan sporculardan 5´inin Milli Takımda olduğunu vurgulayan Aydoğan, ?Ne mutlu bize ki şimdi Gençlik Olimpiyatları´na bu poligondan bir sporcu göndereceğiz. Bu olimpiyatlardaki hedefimiz şampiyon olmak. Antrenmanlarımızı haftada 5 gün olarak yapıyoruz. Artık günde çift idman şekline geçtik. Şu anda durumumuz iyi. Aynı zamanda psikolojik destek de alıyoruz. Alp Eren hem spor hem de okul hayatında iyi bir sporcu. Bu spor zaten sakinlik isteyen bir spor. İnşallah önümüzdeki şampiyonada bayrağımızı dalgalandırıp, madalya ile dönmek istiyoruz. Alp Eren dışında tabi diğer sporcularımız da gençlerde Türkiye rekorları kırdılar. Daha 13 milli takıma giren, büyüklerin rekorunu atan bir kızımız var. Yine Alp Eren 13 yaşında Türkiye rekorlarını alt üst eden bir sporcumuz. Hem gençlerde hem yıldızlarda barajı yükselten bir sporcumuz. Kendisi zaten ilk yurt dışı organizasyonunda Macaristan´da ilk 8 sporcu arasına girmişti. Şanssızlıktan dolayı 7. olarak o seriyi bitirmiş oldu. Almanya´da büyüklerle yarıştı. Kendisinden 15-20 yaş büyük ağabeyleriyle yarıştı ki onların da bir çoğunu geçebildi. Önümüzdeki yıllarda ben inanıyorum ki bu çocuklara daha da önem verip, çalıştırdığımızda çok önemli zaferler elde edeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli