ŞEHİT POLİSLERE GÖZÜYAŞLI VEDA
GÜNDEM 29.09.2015 12:25:49 1107 0

ŞEHİT POLİSLERE GÖZÜYAŞLI VEDA

Adana´da hastane çıkışında uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan iki polis memuru valilik bahçesinde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Adana´da dün özel bir hastanenin çıkışında uğradıkları silahlı saldırı sonucu ağır yaralandıktan sonra hastanede şehit olan polis memuru Süleyman Çakır (39) ile Bircan İlhanlı´nın (48) cenazeleri sabah saatlerinde Asri Mezarlık morgundan alındı. Şehitler için Adana Valiliği bahçesinde tören düzenlendi. Tören öncesinde Şehit Çakır´ın eşi Nazlı Sultan Çakır (31) tören alanına gelerek "Eşim ağlama derdi. Ben ağlamayacağım onları sevindirmeyeceğim" dedi.

Daha sonra şehit İlhanlı´nın eşi Türkan İlhanlı da (42) ağlamayacağını söyledi. Tören alanına gelen Şehit Çakır´ın annesi Meryem ile Şehit İlhanlı´nın annesi Arzu ise gözyaşlarına boğuldu.

Bir süre şehitler Çakır ve İlhanlı´nın Türk bayrağına sarılı naaşları silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirildi. Cenazelerin ardından şehit İlhanlı´nın 19 yaşındaki kızı Arzu İlhanlı alana getirildi. Şehit kızı, kadın polisin yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Şehit babaları İzzet İlhanlı ve Ali Çakır da tören boyunca yan yana durup teröre karşı dimdik ayakta olduklarını gösterdi. Şehit Çakır´ın babası "Oğlum Cudi´de de görev yaptı orada şehit olmadı demek ki burada şehit olacakmış vatan sağolsun" dedi.

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek törende yaptığı konuşmada şehit polislere haince saldırı yapıldığını ancak şehitlerin kanının yerde kalmayacağını, bölgede operasyonların devam ettiğini söyledi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise birlik beraberlik mesajları verdiği konuşmada, bu saldırıların Türkiye´nin birlik beraberliğine yapılmış bir saldırı olduğunu ancak bu birliği kimsenin bozamayacağını yapılan saldırının da haince, alçakça yapıldığını ifade etti.

Konuşmanın ardından Adana İl Müftüsü Arif Gökce dua okudu. Gökce´nin dua sırasında duygulandığı gözlendi. Bu sırada şehit babaları yine yan yana durup dua etti. Duaların ardından şehitlerin naaşı silah arkadaşlarının omuzlarına alınarak cenaze aracına getirildi. Bu sırada Çakır´ın eşi Nazlı Sultan Çakır eşinin Türk bayrağına sarılı naaşına dokunup öptü. Çakır´ın annesi ve diğer yakınları da tabuta sarıldı. Şehit İlhanlı´nın kızı Arzu, oğlu Veysel Altay ve eşi Türkan Çakır da tabutun arkasından ağlayarak gitti. Anne hem ağlayıp hem de oğlunun elini sımsıkı tutarak onu teselli etmeye çalıştı. Cenazeler daha sonra memleketlerini toprağa vermeye götürüldü.

Törene Adana milletvekilleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve askeri erkan katıldı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı