SEYHAN´IN GÜNEYİNİ SEL VURDU!
SİYASET 20.01.2019 13:38:15 357 0

SEYHAN´IN GÜNEYİNİ SEL VURDU!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, aşırı yağışlar nedeniyle sel suları altında kalan Seyhan´ın güney mahallelerindeki yurttaşlarla bir araya geldi. Binlerce dönüm tarım arazisinin suları altında kaybolduğu güney mahallelerind

Adana´da yaklaşık iki haftadır aralıksız yağan yağmurdan ötürü Seyhan Nehri yatağında yaşanan taşkın nedeniyle Seyhan´ın güneyindeki Mürseloğlu, Dervişler, Karayusuflu, Koyuncu, Kayışlı, Yalmanlı ve Hadırlı mahallelerini sel vurdu.  Meyvecilik ve besicilik faaliyetlerinin yoğun olarak gerçekleştirildiği mahallelerde yaşayan yurttaşlar, çaresizlik içinde sel sularının çekilmesini beklerken, yetkililerin yaşanan afete ilgisizliğine tepki gösterdiler.

AV.KOZAY SEL MAĞDURLARINI DİNLEDİ

Selin vurduğu mahallelere tek tek gidip yaşanan afeti yerinde tespit eden CHP Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, muhtarları, sel bölgesinde yaşayan köylüleri ve çiftçileri dinledi.  Selzede yurttaşlar tüm meteorolojik uyarılara karşın, sel baskınının önlenmesine yönelik olarak, Adana Büyükşehir Belediyesi´nin ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü´nün gerekli önlemleri almadığı iddiasında bulundular.

MAĞDURLAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE VE DSİ´YE TEPKİ GÖSTERDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Devlet Bahçeli Köprüsü inşaatı nedeniyle nehir yatağının kapatıldığını dile getiren sel mağdurları, nehir yatağının geç açılmasının selin meydana gelmesinde önemli bir etken olduğunu savundular.  Devlet Su İşleri 6.Bölge Müdürlüğü´nün de aşırı yağış ve sel uyarılarına rağmen gerekli önlemleri almakta geciktiğini ileri süren sel mağdurları, tarım arazisi oluşturmak ve bina inşa etmek için nehir yatağında yapılan dolguların da selin meydana gelmesinde önemli bir etken olduğunu iddia ettiler.

?AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ?

Hem bu bölgenin hem de Ceyhan Nehri çevresinde selin vurduğu yerlerin afet bölgesi olarak ilan edilmesi ve bu bölgelerde mağdur olan üreticilerle, halkın zararlarının devlet tarafından karşılanması gerektiğini bildiren Av. Kozay, yetkileri yaşanan afetin sonuçlarını görmek üzere Mürseloğlu, Dervişler, Karayusuflu, Koyuncu, Kayışlı, Yalmanlı ve Hadırlı mahalleleri ile yine selin vurduğu Ceyhan Nehri çevresindeki mahallelere davet etti.

?AFET SENARYOLARI HAZIRLANIP ÖNLEMLER ALINMALI?

?Doğanın boşaltım sistemi? olarak adlandırılan dere yataklarının kapatılıp imara açılması, daha önce kentin içme suyu ihtiyacının karşılandığı su kuyularının kapatılması ve bilinçsiz bir şekilde nehir yatağında gerçekleştirilen dolguların selin önemli nedenleri olduğuna işaret eden Av. Kozay, iklim koşullarının değiştiği gerçeğinden hareketle, geleceğe yönelik olarak afet senaryolarının hazırlanması gerektiğini ifade etti.

?NEHİR YATAĞI DERİNLEŞTİRİLMELİ?

Afet senaryoları doğrultusunda meydana gelebilecek doğal afetlere karşı her önlemin ivedi olarak alınmasının yaşamsal öneme sahip olduğunu vurgulayan Av. Kozay, ?Seyhan nehri yatağının taşıyabileceği su kapasitesinin yeterli olmadığı selle birlikte ortaya çıktı. Bu kapasitenin artırılmasına yönelik olarak nehir ve dere yataklarının derinleştirilmesi, hatta nehir suyunu tutan regülatör köprünün yağışlı dönemlerde pasif hale getirilmesi gerekmektedir? diye konuştu.(Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli