Şırnak´ta teröristler köşeye sıkıştı
TERÖR 28.04.2016 15:34:56 339 0

Şırnak´ta teröristler köşeye sıkıştı

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ve 4 mahallenin teröristlerden arındırıldığı Şırnak´ta çatışmalar şiddetlendi. Güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu 3 mahalleyi yoğun ateş altına aldı.

Şırnak´ta PKK´lıların yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için 14 Mart´ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Asker, polis ve geçici köy korucularının ortak yürüttüğü operasyonda, PKK´lılar İsmetpaşa, Yeni ve Bahçelievler Mahallelerinde sıkıştırıldı. 4 koldan ilerleyişini sürdüren güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu bölgeleri yoğun ateş altına aldı. Ağır silahlarla vurulan bölgelerde bulunan teröristlerin kaçışına izin verilmiyor. 

Kentte, teröristlerden arındırılan Yeşilyurt, Gazipaşa, Cumhuriyet ve Dicle Mahallelerinde ise arama çalışmaları sürüyor. Teröristlerin tuzakladığı patlayıcılar birer birer imha edilirken, çukurlar kapatılıp, barikatlar yıkılıyor.
Öte yandan, şu ana kadar 263 PKK´lının etkisiz hale getirildiği kentte, 2 bin 650 evde güvenlik aramasının yapıldı ve 763 da el yapımı patlayıcı imha edildi.

10 terörist  öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin ve Şırnak´ta devam eden operasyonlarda 10 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mardin´in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda dört bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, toplamda ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı 302 olduğunu ifade edildi. Ayrıca operasyonlarda, dokuz el yapımı patlayıcı imha edildiği belirtildi. Şırnak´ta devam eden operasyonda ise, altı bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 266 olduğu, kaydedildi.

Şırnak´ta 1 üsteğmen şehit oldu

Şırnak´ta güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 üsteğmen şehit oldu.

Şırnak´ta PKK´lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın güvenliğinin sağlanması için 14 Mart´ta ilan edilen sokağa çıkma ve operasyon sürüyor. Kentte, bugün sabah saatlerinden güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. İsmetpaşa Mahallesi´nde yaşanan çatışmada, 1 üsteğmen yaralandı. Olay yerine çağrılan zırhlı ambulansla Şırnak Asker Hastanesi´ne kaldırılan yaralı üsteğmen, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Bölgede çatışmalar sürüyor.  

GENELKURMAY AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak´ta 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "28 Nisan 2016 Perşembe günü Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız saat 12.00´da şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah´tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Pençe operasyonu'nda yaralanan asker yaşamını yitirdi

Şırnak'ta çatışamada 3 asker ve 1 korucu şehit oldu

Zeytin Dalı Harekâtı 5. yılında

Diyarbakır Anneleri’nin Sesi Nevşehir’den Duyuldu

İKİ JANDARMAMIZ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’da patlama: 8 polis hafif yaralandı

Mehmetçik’ten Kaçamayacaklarını Anlayan 4 PKK’lı Terörist Teslim oldu

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN SAĞKAYA KÖYÜNE GÖTÜRÜLDÜ

CEYHAN, SAĞKAYA MAHALLESİNDEN BİNBAŞIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ

'Pençe Kilit'te bir askerimiz şehit oldu

PENÇE-KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDEN 3 ŞEHİT HABERİ DAHA

PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA ÜÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

YPG’DEN KARKAMIŞ İLÇEMİZE ROKET SALDIRISI: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Prof. Dr. Barış Erdoğan,"Toplumsal korku ortamı oluşturulmasına karşı dikkatli olunmalı"

Defilede "Terörü Lanetliyoruz" pankartı açıldı

​​​​​​​IRAK’IN VE SURİYE’NİN KUZEYİNE ‘PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI’

Şehidimiz var

TERÖR SALDIRISINDA VEFAT EDEN YUSUF MEYDAN VE KÜÇÜK ECRİN TOPRAĞA VERİLDİ 

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISINI YAPAN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

“BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false