Şule Çet davasında dudak okuma raporuna itiraz
ASAYİŞ 1.11.2019 11:32:00 1051 0

Şule Çet davasında dudak okuma raporuna itiraz

Şule Çet'in ölümüne ilişkin davada yargılanan sanık Berk Akand'ın avukatı Paşa Büyükkayaer, sanıkların asansör önündeki görüşmelerinin içeriğinin net olarak tespit edilemediği belirtilen rapora itiraz etti.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi, Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin davada olay yeri kamera görüntülerinin dudak okuma konusunda uzman bilirkişilere gönderilerek, sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akan'ın olay sonrası konuşmalarının tespit edilmesine karar vermişti. Çet'in ölümünün intihar mı yoksa cinayet mi olduğu konusunda önemli bir delil olacağı belirtilen görüşme içeriklerine ilişkin hazırlanan rapor tamamlanarak mahkemeye gönderilmişti. Dava dosyasına giren raporda şüphelinin alkollü olmasına bağlı olarak dudaklarındaki koordinasyon bozukluğu, sakal ve bıyığının bulunması, kamera çekiminin yüz ve dudakları net olarak göstermemesi gibi nedenlerle sanıklar arasında geçen görüşmenin içeriğinin net olarak tespit edilemediği bildirilmişti.

"Konuşmanın açığa çıkması yargılamanın salahiyeti açısından önemli"
Sanık Berk Akand'ın avukatı Paşa Büyükkayaer, söz konusu rapora itiraz ederek, yeniden dudak okuma yöntemiyle görüşme içeriğinin tespit edilmesini talep etti. Büyükkayaer, itiraz dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:
"Müvekkil ile Çağatay Aksu’nun aralarında geçen bahse geçen konuşma olayın sıcaklığı, panik ve heyecan unsurları göz önüne alınarak değerlendirildiğinde hayatın olağan akışı gereği maddi gerçeğin ortaya çıkması konusunda en önemli delillerden biri olup, işbu konuşmanın açığa çıkması yargılamanın salahiyeti açısından oldukça önemlidir. Mahkemenizce ilgili kurumlara yazılan müzekkerelerde ısrarla 'dudak okuma uzmanı' bulunup bulunmadığı sorulmuş olup, muhtemel ki ilgili kurumlar tarafından da bünyelerinde bu isim altında bir kadro bulunmadığından olumlu bir cevap verilememiştir. İş bu sebeple mahkemeniz tarafından tespit edilecek kurumlara yazılacak yeni müzekkerelerin ekine kamera görüntülerinin de eklenerek, iş bu görüntünün çözümünün yapılmasının istenilmesini talep ediyoruz. Mahkemeniz tarafından ısrarla 'dudak okuma uzmanı' bulunup bulunmadığının araştırılmaya devam edilmesi halinde yargılama konusu olay maalesef ki açıklığa kavuşturulamayacaktır. Yargılama konusu olayın kamuoyu tarafından da yakından takip edildiği göz önüne alınarak, mahkemenizce tespit edilecek kurum, kuruluş ve derneklere kamera görüntülerinin de ekli olduğu müzekkereler yazılmasını ve direkt olarak konuşma içeriğinin çözümünün yapılmasının istenilmesini talep ediyoruz." (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli