?TARIM VE ÇİFTÇİ PİYASANIN VAHŞİ KOŞULLARINA TERK EDİLDİ?
TARIM 25.04.2016 14:32:32 428 0

?TARIM VE ÇİFTÇİ PİYASANIN VAHŞİ KOŞULLARINA TERK EDİLDİ?

ZMOAdana Şube Başkanı Semih Karademir ??Hükümetin ve ilgili bakanlıkların görevi çiftçiyi polislere dövdürtmek değil, çiftçiyi eylem yaptırmayacak duruma getirmektir? dedi.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, patates fiyatlarını protesto etmek isteyen çiftçilerin, patates dökerek yolu ulaşıma kapatma eyleminde polisin bir çiftçiye yumruk atmasını ve uzun namlulu silahla havaya ateş açarak, çiftçilerin üzerine silah doğrultmasına tepki gösterdi.

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, hükümetin tarımı ve çiftçiyi piyasanın vahşi koşullarına göz göre göre terk ettiğini, ne yapacağını bilemez duruma getirdiğini söyledi. Karademir, ?Hükümetin ve ilgili bakanlıkların görevi çiftçiyi polislere dövdürtmek değil, çiftçiyi eylem yaptırmayacak duruma getirmektir? dedi.

Hükümetin tarımı ve çiftçiyi piyasanın vahşi koşullarına göz göre göre terk ettiğini, ne yapacağını bilemez duruma getirdiğini savunan ZMO Adana Şube Başkanı Semih Karademir, ?Hükümetin ve ilgili bakanlıkların görevi çiftçiyi polislere dövdürtmek değil, çiftçiyi eylem yaptırmayacak duruma getirmektir.? dedi.

Karademir, polisin patates çiftçiyi yumruklayıp üzerine uzun namlulu silahla ateş etmesi üzerine yaptığı yazılı açıklamada tepkisini dile getirirken şu görüşlere yer verdi:

İKTİDAR EYLEMLERE KARŞI TAHAMMÜLSÜZ

?Hükümetin hem ülke içi hem dış politika hem de tarım politikalarındaki başarısızlığı kendini her yerde gösteriyor. Buna karşı yükselen en ufak tepki bile polis şiddetiyle bastırılmaya çalışılıyor. Görüntüleri izlemişsinizdir ve polisin ufacık bir eylemi yönetmedeki beceriksizliğini ve eyleme yönelik tahammülsüzlüğünü görmüşsünüzdür. Çünkü bu polis halkın polisi olmaktan çıkmış iktidarın polisine dönüşmüştür.

Çiftçi tabi ki sesini duyurmak için eylem yapacak. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Çiftçi çok uzun zamandır zor durumda, bunu sağır sultan duydu ama bir tek bizim sultanlar duymadı.

ÇİFTÇİ EKONOMİNİN VAHŞİ KOŞULLARINA TERK EDİLDİ

Serbest piyasa koşullarında çiftçi para kazanmak için bir önceki yıl para eden ürüne yöneliyor. Bu da arz fazlalığının oluşmasına ve fiyatlarının düşmesine neden oluyor. Bu, patates-soğan gibi ürünlerde sık yaşanan bir durumdur. Ancak burada sorgulanması gereken bu arz fazlalığı değildir. Başta hükümetin ve ilgili bakanlıkların tarımı ve çiftçiyi piyasanın vahşi koşullarına nasıl göz göre göre terk ettiği ve çiftçiyi ne yapacağını bilemez duruma getirdiğidir. Dış politikadaki başarısızlık bütün komşularımızla ülkemizi kavgalı hale getirmiş ve buraları yakın zamanlarda ihracat yaptığımız pazar yerleri olmaktan çıkarmıştır. Bu olay yurtiçi üretici fiyatlarını olumsuz etkilemektir.

HÜKÜMETLERİN GÖREVİ ÇİFTÇİNİN REFAHINI ARTIRMAKTIR

Hükümetin ve ilgili bakanlıkların görevi çiftçiyi polislere dövdürtmek değil, çiftçiyi eylem yaptırmayacak duruma getirmektir. Yani üretici gelirlerini ve refahlarını arttıracak politikalar üretmektir. Bu kapsamda çiftçimize uygulanan polis şiddetini Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak kınadığımızı ve bu şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz. Polis şiddetine maruz kalan çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Bilgiç, “Çiftçi tarımdan uzaklaştırılmamalı, üretene sahip çıkılmalıdır”

"2023 YILI TMO MISIR ALIM FİYATI YENİDEN REVİZE EDİLMELİDİR"

TZOB,”Mısır Piyasasında fiyatlar geçen yılın da gerisinde seyrediyor”

KORKUT: MISIR FİYATI EN AZ 9,4 TL/KG OLMALI

TURUNÇGİLDE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI SIFIR TOLERANSLI MÜCADELE

TZOB,“ÜLKEMİZİN TARIM ENVANTERİ HAZIRLANMALIDIR”

Mısır Üreticisinin Fiyat Beklentisi: 7.30 TL

“Gelecek Tarımda Herkes Bir Arada”

ATB, "DIŞA BAĞIMLILIK BİR FELAKETTİR"

Tarımda Dijitalleşme ve Akıllı Araç Kullanımı Artacak

Ceyhanlı Üreticilere Planlı Üretim Modeli Anlatıldı

Gümüldür çiftçisi İyi Tarım Uygulamalarıyla katma değer üretmeye devam ediyor

TZOB, “Aşırı sıcaklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturuyor”

“ANIZ YAKMAK TOPRAĞI VERİMSİZLEŞTİRİR”

TZOB, “ÜRETİCİLERİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

İthal ayçiçeği stokları doldurdu, yerli üretici kaygılı

TZOB, “ BAĞ-KUR’LU ÇİFTÇİ SAYISI DÜŞTÜ”

SÜT ÜRETİCİLERİ ZAM BEKLİYOR

TZOB,“TMO çiftçilerimizi mağdur etmemelidir”

Adana'da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Sürüyor

TMO hububatın satış fiyatını açıkladı

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli