TBMM Başkanı Yıldırım´dan MHP´nin af teklifine ilişkin açıklama
SİYASET 23.09.2018 14:18:07 325 0

TBMM Başkanı Yıldırım´dan MHP´nin af teklifine ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Binali Yıldırım "Yeni dönemde iç tüzüğün uyarlanması meselesi var. Kısa bir süre önce ben partilere bir çağrı yapmıştım, yeni iç tüzükle ilgili tekliflerinizi TBMM Başkanlığına getirirseniz bu teklifler üzerinde bir çalışma yapılabilir demişt

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, MHP´nen af teklifine ilişkin, "MHP´nin bir süreden beri bu konuda zaten kamuoyuna mal olmuş beyanı var. Şimdi bunu teklife dönüştürüp, somutlaştırıp TBMM´ye sunacaklar. TBMM´ye sunulan bütün kanun teklifleri nasıl işlem görüyorsa bu da aynı şekilde işlem görecek" dedi. 
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Özbekistan´ın başkenti Taşkent´e ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı´nda açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Türkiye ve Özbekistan arasında uzun bir süre devam eden en alt düzeydeki soğuk ilişkilerin yerini samimi bir döneme bıraktığını kaydetti. Son zamanlarda üst düzey ziyaretlerle ilişkilerin hızla geliştiğini dile getiren Yıldırım, "TBMM Başkanı olarak Özbekistan´a ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştirmiş olmanın da bir manası var. Ziyaret esnasında Özbekistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanıyla da görüşme fırsatımız olacak. Bu görüşmelerde iki ülke arasındaki bütün konuları, ticaretin, yatırımların ve kültürel faaliyetlerin daha ileri boyuta getirilmesi konusunda birçok başlık ele alınacaktır" dedi. 
Özbekistan´ın gelişmekte olan bir ülke olduğunu ifade eden Yıldırım, "Çok ciddi yatırım potansiyeli var. Son zamanlarda vizelerin de kısa süreli kalkmasıyla beraber Türk yatırımcılar Özbekistan´da ciddi yatırım hamlesine girmiş durumdalar. Yine bu ziyaret esnasında TİKA´nın 4 milyon doları bulan sosyal sorumluluk projelerinden mobil ambulans ve mobil hizmet araçlarının da teslimatını yapacağız, törene iştirak edeceğiz. Ayrıca programın ikinci bölümünde İslam alemi için önem arz eden Semerkant, Buhara gibi önemli iki şehri de ziyaret etme ve yerel yöneticilerle de bir araya gelme fırsatımız olacak" şeklinde konuştu. 
Yıldırım´a ziyareti sırasında CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ve Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün´den oluşan heyet eşlik edecek. 

MHP´nin af teklifi 
Açıklaması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, MHP´nin af teklifine ilişkin, "Bütün grupların vereceği teklifler değerlendirilecek, müzakereleri yapılacak ve sonuç tahakkuk edecektir. MHP´nin bir süreden beri bu konuda zaten kamuoyuna mal olmuş beyanı var. Şimdi bunu teklife dönüştürüp, somutlaştırıp TBMM´ye sunacaklar. TBMM´ye sunulan bütün kanun teklifleri nasıl işlem görüyorsa bu da aynı şekilde işlem görecek" dedi. 

"Yeni iç tüzükle ilgili şuana kadar bir teklif yok" 
Yeni dönemin Meclis çalışmalarının 1 Ekim´de başlayacağını anımsatan Yıldırım, yeni dönemde Meclisin önünde önemli konular olacağını dile getirdi. Yıldırım, "Bütçe 17 Ekim itibariyle Meclise sunulacak. Onun görüşmeleri zaten yıl sonuna kadar devam ediyor. Yeni dönemde iç tüzüğün uyarlanması meselesi var. Kısa bir süre önce ben partilere bir çağrı yapmıştım, yeni iç tüzükle ilgili tekliflerinizi TBMM Başkanlığına getirirseniz bu teklifler üzerinde bir çalışma yapılabilir demiştim. Şuana kadar bir teklif yok. Hedef iç tüzüğün daha çok uzlaşma ile belirlenmesi ve buna göre komisyonlarda görüşülerek yürürlüğe girmesidir" diye konuştu. 

"Enis Berberoğlu tahliye edilmiştir, bu önemlidir" 
Yıldırım, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu´nun tahliyesine ilişkin ise, "Yargıtay bir karar aldı, hukukçular tartışıyor. Ama bir gerçek var, Enis Berberoğlu tahliye edilmiştir, bu önemlidir. Bundan sonraki süreç kendi seyri içinde devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu. 

(Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli