?TURİZMDEKİ ÇAKILMANIN SORUMLUSU AKP´NİN ÜLKEYİ KÖTÜ YÖNETİYOR OLMASI?
28.06.2016 14:23:40 265 0

?TURİZMDEKİ ÇAKILMANIN SORUMLUSU AKP´NİN ÜLKEYİ KÖTÜ YÖNETİYOR OLMASI?

CHP´nin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, Mayıs ayı rakamlarına göre, yabancı turist sayısındaki düşüşün son 17 yılda yaşanan en büyük çakılma anlamına geldiğine dikkat çe

Parti´nin internet sitesainde yapılan açıklamaya göre Böke  şu değerlendirmeyi yaptı:

 TURİZMDE SON 17 YILIN EN BÜYÜK DÜŞÜŞÜ..!

Yaz ayları yaklaştıkça turizm sektöründeki kayıplar daha fazla gün yüzüne çıkıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bugün açıklanan verilere göre 2016 yılının ilk 5 aylık döneminde, 2015´in aynı dönemine göre ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısındaki azalma 2,5 milyon kişi oldu. Bir başka deyişle yabancı turist sayısında yüzde 23 azalma yaşandı. Açıklanan Mayıs ayı rakamlarına göre, yabancı turist sayısındaki bu düşüş, son 17 yılda yaşanan en büyük çakılma anlamına geliyor. Türkiye böyle bir çakılmayı en son 1999 yılının mayıs ayında yaşamıştı. Üstelik önümüzdeki aylarda bu kaybın artması bekleniyor.

TURİZMDEKİ ÇAKILMANIN SORUMLUSU AKP´NİN ÜLKEYİ KÖTÜ YÖNETİYOR OLMASI!

Dış ilişkilerde sorunlu olduğumuz Rusya´dan gelen ziyaretçi sayısı yılın ilk beş ayında yüzde 83 gerileyerek 138 bin kişiye düştü. Güvenlik nedeniyle Avrupa´dan ülkemize gelen turist sayısında da yüksek bir düşüş yaşandı. Avrupa´dan gelen turist sayısı yüzde 24, yani 1,3 milyon kişi azalırken, sadece Almanya´dan gelen turist sayısındaki azalma 400 bin kişiyi buldu.

KORKUTAN TAHMİNLER..!
2016 yılında turist sayısında yaşanacak azalmanın 8 milyon kişi civarında olacağı tahmin ediliyor. Turist sayısındaki bu düşüşün sonucunda turizm gelirlerinde 10 milyar dolardan fazla bir azalma meydana gelmesi söz konusu. Hatta turizm sektörünün bağlantılı olduğu, başta gıda olmak üzere, 54 sektör göz önünde bulundurulduğunda bu rakamın 20 milyar dolar seviyesine çıkması kaçınılmaz gibi duruyor. Sektörde, daha sezon başlamadan binlerce kişinin işsiz kaldığı belirtilirken, bu rakamın yıl sonuna kadar en az 500 bine ulaşacağı öngörülüyor. Hükümetten ne işsiz kalanlara dönük, ne de alınacak önlemlere ilişkin tutarlı ve kapsamlı bir çalışma var.

NE YAPMALI?
Turizmde yaşanan kayıplar tüm vatandaşlarımızın hayatlarını çok olumsuz etkiliyor. Turizm sektöründe yaşanan sıkıntıların çözümü için öncelikle huzurun hüküm sürdüğü, şiddetin körüklenmediği ve komşularıyla iyi geçinen bir ülkeye ihtiyacımız var. Ancak o zaman verilecek teşvik ve desteklerle turizm sektörünü eski kapasitesine döndürmek mümkün. Ülkede barış ve huzurun hüküm sürmesi önkoşuluyla, Türkiye´nin tanıtım bütçesinin arttırılması, turizm çalışanlarına kalıcı istihdam olanaklarının sağlanması, turizm sektörü işverenlerine, özellikle küçük ölçekli olanlarına, vergi, teşvik ve kredi anlamında her türlü kolaylığın getirilmesi bugün turizmde açılmış yaralara merhem olacaktır.

?EKONOMİ SOHBETLERİ?NİN İLK KONUSU TURİZM SEKTÖRÜ?
Vatandaşlarımızı etkileyen tüm ekonomik sorunları tespit eden, bu sorunlara çözüm üreten çalışmalarımıza CHP olarak devam ediyoruz. Bu kapsamda bu sorunları ve çözümleri farklı kanallarla ve yöntemlerle vatandaşlarımızla paylaşmaya özen gösteriyoruz. Örneğin, ?´Ekonomi Sohbetleri´´ başlıklı kısa notlarımızı vatandaşlarımızla paylaşmaya başladık. Birincisi bu hafta yayınlanan CHP ?´Ekonomi Sohbetleri´´nde ilk olarak Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olan turizm sektörünü ele aldık. Turizm Sektörüyle başladığımız ve sorunların çözümüne ilişkin yaklaşımımızı paylaştığımız kısa notlarımızı bundan sonra, diğer sorun alanlarıyla ilgili de yayınlamaya devam edeceğiz."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli