TÜRK AMERİKAN DERNEĞİ YENİ BİNASIYLA REŞATBEY’DE EĞİTİME BAŞLIYOR
EĞİTİM 7.09.2019 17:18:00 1826 0

TÜRK AMERİKAN DERNEĞİ YENİ BİNASIYLA REŞATBEY’DE EĞİTİME BAŞLIYOR

Adana Türk Amerikan Derneği’nin 65 yıllık hizmet binasının yerine yapılan sekiz katlı modern binada 21 Eylül’de yeniden eğitime başlanıyor:

Adana’nın 65 yıldır ayakta kalan en eski ve en önemli kurumları  arasında gösterilen Adana Türk Amerikan Derneği’nin (TAD) sembolü haline gelen Reşatbey Mahallesi’ndeki binasının yıkılmasının ardından inşaatına başlanan yeni binasının da bir eğitim yuvası haline dönüştürülmesine yönelik tüm çalışmalar tamamlandı.

TAD’dan konu ile ilili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Yıkım ve yeni binanın yapımı aşamasında yaklaşık 1,5 yıldır eğitime ara verilen Reşatbey Şubesi’nde, 21 Eylül’den itibaren yeniden eğitime başlanacak olmasının heyecanı ve mutluluğu yaşanıyor.

Yeni dönemde öğrenci akınına uğrayan TAD Reşatbey Şubesi’nde ders zilinin çalmasına kısa süre kala yoğun bir kayıt hareketliliği de gözleniyor. TAD, 1954 yılındaki kuruluşundan itibaren dünya standartlarında verdiği kaliteli İngilizce eğitimini aradan geçen sürede hiçbir taviz vermeden sürdürerek yetiştirdiği on binlerce öğrenci ile Adana’nın ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasına ve dış dünyaya açılmasına önemli katkılarda bulundu. TAD şimdi de, Adana’nın gelecekteki vizyonunu da simgeleyen sekiz katlı modern binasında vereceği yabancı dil eğitimiyle kentin ve ülkemizin aydınlık geleceğine ışık tutan pırıl pırıl gençlerin yetişmesine katkı sunmaya devam etmeyi hedefliyor.

TAD Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Naci Gülalp, Adana Lisan Eğitimi Vakfı bünyesinde bulunan Adana Türk Amerikan Derneği’nin; günümüzde Güzelyalı Merkez Şubesi’nin yanında, 65 yıllık sembol binanın yerine yaptırılan modern bir binada eğitime Reşatbey Şubesi olarak devam edecek olmasının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yaşamını Adana Türk Amerikan Derneği’nin kuruluşuna ve günümüze kadarki gelişimine adayan ve kurumun 65 yıllık başarılı geçmişine tanıklık eden Gülalp, Reşatbey’deki kırmızı boyalı sembol binanın kendilerinde olduğu gibi kurumu tanıyan her Adanalıda derin izler bıraktığını, bu anlamda yıkım kararının alınmasından yıkıma kadarki süreçte büyük üzüntü yaşadıklarını vurguladı. Gülalp şunları söyledi:

“Reşatbey binamızın kapasitesinin başvuruları karşılamakta yetersiz kalması yüzünden 2012 yılından itibaren Güzelyalı Şubemiz hizmete açılmıştı. TAD’ın daha da büyüyebilmesi için yeni bir binanın yapımının kaçınılmaz hale gelmesi yüzünden çok üzülerek de olsa Adana Türk Amerikan Derneği’nin sembol binasının yıkımını ve yerine bu alanda ihtiyaç duyulan tüm talep ve beklentileri uzun yıllar boyunca karşılayabilecek yeni bir bina yapımını kararlaştırdık. Aradan geçen 1,5 yıl gibi kısa sayılabilecek bir sürecin ardından yeni binamıza kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eski binamızın arsasının tam üzerinde yer alan Reşatbey binamız, günümüzdeki ve gelecek on yıllardaki ihtiyaçlarımıza cevap verebilecek şekilde, çağdaş eğitim standartlarında projelendirilmiş ve ruhsatlandırılmıştır. Tamamlanmasının ardından hızla öğrenci kayıtlarına başlanan Reşatbey Şubemiz 21 Eylül’den itibaren öğrencilerimize tam donanımlı akıllı sınıfları ve hepsi birbirinden kaliteli hocalarıyla eskisinden çok daha kaliteli eğitim verebilme imkanına kavuşmuştur. TAD olarak eğitim hizmetine açılmasının ardından geçen yedi yıllık süre içerisinde kurumsal ve öğrenci tercihi bakımından güzide bir yer edinen Güzelyalı Şubemizde de yeni dönem kayıtlarımız tüm hızıyla sürmektedir. Güzelyalı ve yeniden eğitime başlanan Reşatbey binamızda 21 Eylül’de kayıtlarımız tamamlanmış ve yeni eğitim dönemine geçilmiş olacaktır. Reşatbey’deki yeni binamızın Adana’ya ve ülkemize hayırlı olmasını dilerken, öğrencilerimizi ve velilerimizi ülkemizin ve bölgemizin böylesine kurumsal güvenilir çatısı altında yabancı dil eğitimi alabilmek için kontenjanlarımız dolmadan kayıt yaptırmaları konusunda acele etmeye davet ediyorum.”

Gülalp, Adana Türk Amerikan Derneği’ne ulaşmaya çalışan vatandaşlarla öğrenci ve velilerinin kuruma ait olan, (www.taa-adana.org.tr) web sitesini ziyaret edebileceklerini veya (0322.4534773-2030808) numaralarını telefonla arayabileceklerini de bildirdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli