TÜRKİYE MOBİL BANKACILIĞI SEVDİ
EKONOMİ 22.07.2018 16:39:17 341 0

TÜRKİYE MOBİL BANKACILIĞI SEVDİ

Türkler, dijital bankacılık işlemlerinin yüzde 70´ini mobilden yapıyor.

ING Uluslararası Araştırmalar´ın 13 Avrupa ülkesi, Amerika ve Avustralya´yı kapsayan Mobil Bankacılık ve Ödeme Trendleri raporuna göre; Türkiye´de dijital bankacılık işlemi yapan her 4 kişiden 3´ü hesaplarını kontrol etmek için mobil cihazlarını tercih ederken, her 5 kişiden 3´ü faturasını mobil cihazlardan ödüyor.

Her yıl IPSOS tarafından Türkiye´nin de içinde bulunduğu 13 Avrupa ülkesine ek olarak Amerika ve Avustralya´nın da dahil edildiği ve yaklaşık 15 bin kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen ING Uluslararası Araştırmalar´ın son raporunda, mobil bankacılık ve ödeme trendleri ile ilgili sonuçlar açıklandı.

Türkiye´de dijital bankacılıkta mobil cihaz kullanımı Avrupa´ya göre daha yüksek

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye´de dijital bankacılığı kullanan kişilerin yüzde 76´sı hesap durumlarının kontrolünü ve bankacılık işlemlerini mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiriyor. Bu oran, yüzde 65´lik Avrupa ortalamasının oldukça üzerinde yer alıyor. Bu yüksek oran, Türkiye´de bankacılık işlemlerinin bilgisayardan mobil cihazlara kaydığını da net bir şekilde ortaya koyuyor. Türkiye bu oranla, Amerika, Hollanda ve Belçika ile birlikte, araştırmada yer alan diğer tüm ülkeler arasında bu işlemler için mobil cihazlarını en çok kullanan 4 ülkeden birisi oldu. Benzer bir sonuç olarak, Türkiye´de dijital bankacılık kullanan kişilerin yüzde 60´ı son yaptığı fatura ödeme işlemini mobil cihazları üzerinden yaptığını ifade ederken Avrupa genelinde mobil cihazların payı yüzde 40 oranında görünüyor.

Türkiye son 1 yıl içinde internetten alışveriş yapmış olan her 3 kişiden 2´si en az ayda 1 defa internetten alışveriş yapıyor

Türkiye´de son 1 yıl içinde internetten alışveriş yapmış kişilerin yüzde 28´i en az haftada 1 defa internetten alışveriş yaptığını belirtiyor. Türkiye bu oranla; Hollanda ve Fransa´nın da içinde bulunduğu 7 ülkeyi geride bıraktı. Bu oranın en yüksek olduğu ülke ise yüzde 41 ile İngiltere oldu.

Direkt mağazadan yapılan alışverişlerdeki ödeme yöntemleri de mercek altına alınırken, Türkiye´den araştırmaya katılan kişiler son 1 hafta içerisinde yaptıkları alışverişlerin yüzde 22´sini nakit olarak, yüzde 52´sini kredi kartı ile yaparken, yüzde 20´si banka kartı (debit kart) kullandı. Avrupa genelinde nakit ve debit kart kullanımı Türkiye´ye göre daha çok revaçtayken (yüzde 32) kredi kartı kullanımı oranları Türkiye´den daha düşük (yüzde 31). Debit kartı en çok kullanan ülke yüzde 67 ile Hollanda olurken, nakiti en çok kullanan ülke yüzde 48 ile Avusturya oldu. Kredi kartı kullanımı Türkiye´den daha yüksek olan ülkeler ise yüzde 55 ile Fransa ve yüzde 54 ile Lüksemburg oldu.

?Ödemeden sonra uyarı gelmesi yararlı´

Para konusundaki kararlar söz konusu olduğunda, karar almayı kısıtlamadan hatırlatma ve tavsiyeler sunan ?uyarılar´ yararlı olabiliyor; yeni teknolojiler de bu noktada tüketicilere gerçekten değer katabiliyor. Rapora göre, Avrupa´da her 5 kişiden 4´ü, ödeme yaptıktan sonra banka hesap bakiyelerini görmenin yararlı olduğunu düşünürken, yüzde 76´lık bir oran ise hesaplarından çıkan belirli bir miktarın üzerindeki her ödemede uyarı mesajı gönderilmesinin yardımcı olacağına inanıyor. Tüketiciler, haftalık ödeme uyarıları ve uzun vadeli finansal hedeflere dair hatırlatıcı notları ise, genelde daha az kullanışlı buluyor.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli