Türkiye terörü protesto etti!
YAŞAM 24.08.2015 08:52:07 299 0

Türkiye terörü protesto etti!

Yurdun dört bir köşesinde teröre tepki yürüyüşü düzenlendi.

AKSARAY´DA TERÖRE TEPKİ

Aksaray´da sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen grup, teröre tepki yürüyüşü düzenledi. 

Teröre tepki yürüyüşü ve basın açıklaması Kent Meydanı´nda gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, sosyal medya aracılığı ile bir araya gelen grup, meydanda toplanarak Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve ?Ne mutlu Türküm diyene? diye slogan attı. Burada grup adına açıklama yapan Ramazan Can, son zamanlarda artan terör olaylarını kınamak ve şehitleri anmak için toplandıklarını belirterek, ?Bizim tek istediğimiz şehitlerimize karşı duyarlı olunmasını istiyoruz. Aksaray halkı olarak sesimizi duyurmak istiyoruz. Kürt´ü de kardeşimiz, Çerkez´i de kardeşimiz Alevi´si de kardeşimizdir bizim. Bizim istediğimiz birliğimiz beraberliğimiz bozulmasın. Tek temennimiz bu? dedi.
Grup, İstiklal Marşı´nı okuduktan sonra dağıldı. 

ÇANAKKALE ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

Çanakkale´de, Türkiye´de son zamanlarda artan terör olaylarını kınamak ve şehitleri anmak için yürüyüş düzenlendi.

Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı´nda başladı. Burada kısa bir basın açıklaması yapan Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği Başkanı Halit Kubilay Fırat, ?100 yıl önce vatanımızın birliği ve dirliği uğruna, Türk´üyle, Kürt´üyle, Arap´ıyla, Laz´ıyla, Çerkez´iyle, 253 bin şehit verilen bu topraklarda o zaman kaybedenler, günümüzde ülkemizi tekrar bölmek için terör örgütlerini desteklemekte, bizim birlik ve beraberliğimizi bozma gayreti içindedir. İşte bu yüzden bugün birlik ve beraberlik günüdür? diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasından sonra yaklaşık bin kişilik grup, ?Ne Mutlu Türküm Diyene´, ?Türk Kürt Kardeştir´ ?Kahrolsun PKK´ sloganları atarak, İnönü Caddesi´nden kordon istikametine doğru ilerledi. Ahmet Piriştina Meydanı´na gelen grup üyeleri burada İstiklal Marşı okuyarak yürüyüşü sonlandırdı.

BİLECİK´TE TERÖRE TEPKİ GÖSTERMEK İÇİN SESSİZ EYLEM

 Bilecik´te terör olaylarına tepki göstermek amacıyla sessiz eylem yapıldı. 

Bilecik Cumhuriyet Meydanı´nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından yapılan sessiz eyleme Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Türk Eğitim-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, Bilecik Erzurumlular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfü Akyüz ve vatandaşlar katıldı.
Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelerek Cumhuriyet Meydanı´nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan kalabalık, hiçbir slogan atmadan sadece durarak sessiz eylem yaptılar. Yapılan eylemde konuşma yapmak için öne çıkan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hayati Durak ise tek bir kelime etmeden konuşmasını bitirdi.
Daha sonra kısa bir yürüyüş yapan grup ardından dağıldı. 

OSMANELİ´DE TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

Son günlerde tırmanan terör olaylarını protesto etmek amacıyla ilçe gençliği tarafından yürüyüş yapıldı. Yüzlerce kişi, Tayyare Meydanı´nda toplandı. Burada Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Başkan Şahin, teröre tepki yürüyüşü yapan Osmaneli gençliğine teşekkür etti. Şahin, "Malumunuz üzere bir süreçten geçiyoruz, hiçbir zaman siyasi bir konuşma yapmak istemiyoruz. Türkiye´de, Orta Doğu´da birçok problemler var. Bütün İslam ülkeleri ayaklanma içerisinde bizim birlik ve beraberliğimiz ortadan kaldırılmak isteniyor ama bunu asla başaramayacaklar. Doğu´da ve Güneydoğu´da görev yapan askerlerimize, polislerimize ve kamu çalışanlarımıza Allah kolaylıklar versin. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz, gazilerimize de Allah´tan şifalar diliyoruz" dedi.
Daha sonra şehitler için dualar edildi. Ardından yürüyüşe geçen grup, çeşitli sloganlarla istasyon mevkiine kadar yürüdü. Kalabalık, burada saygı duruşunda bulunduktan ve İstiklal Marşı´nı okuduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

KÜTAHYA´DA TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

Kütahya´da sosyal medya üzerinden organize olan bir grup vatandaş teröre tepki yürüyüşü düzenledi. 

Zafer Meydanı´nda toplanan vatandaşlar sloganlar atarak şehitler için dua okudu.
Daha sonra terör örgütü aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, Sevgi Yolu Karagöz Cami önüne kadar yürüdü.

Grup adına açıklamalarda bulunan Milnur Gülçah Eriz, "Bugün burada ülkemizde üzülerek takip ettiğimiz ve son günlerde artarak devam eden terör olaylarını protesto etmek, şehitlerimize dua etmek ve güvenlik güçlerimizin her zaman yanında olduğumuzu omuz omuza çatışmak için hazır olduğumuzu göstermek adına toplandık. Ne yazık ki, son iki aydır onlarca şehit verdik. Onlarca eve ateş düştü. Geride ise gözü yaşlı analar, bacılar, kardeşler kaldı. Peki biz ne yaptık? Bilgisayar başından gelen şehit haberlerini takip ettik. Sosyal medyanın esiri olduk, uyutulduk, unutturulduk. Artık haykırma zamanı. Tepkimizi sosyal medya hesaplarımızdan değil, meydanlardan haykırmak istedik. Bugün burada binlerce kişi toplandık. Çünkü bizim amacımız ve gayemiz vatan evlatlarının bir nebzede olsa yanında olduğumuzu göstermek Bizim gayemiz, Türk ulusunun bölünmez bütünlüğünü sağlamak. Bizim gayemiz, ezan dinmez bayrak inmez vatan bölünmez mantalitesini sağlamak. Bizim gayemiz, kalleşe karşı birlik beraberlik sağlamak. Bizim gayemiz, kardeşçe yaşamak. Bizim gayemiz, siyasi çıkarlar için değil, vatan aşkı için, millet aşkı için, cennet vatanımızı haince planlar içerisine sokan emperyalist güçlere karşı mücadele içindir. Bu düşüncelerle vatanımıza, bayrağımıza ve şehitlerimize sahip çıkmak, hala görevi başında olan ve Türk milletinin huzuru ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz görev yapan güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu göstermek. Hatta gerekirse omuz omuza savaşarak birlikte can vermeye hazır olduğumuzu göstermek adına buraya toplandık. Bu ülkede yaşayan sağcısının ve solcusunun bir olup, diri olup haine karşı durması en asli vazifesidir. Allah gazilerimize şafi ismiyle şifa versin" dedi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşe katılan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldılar. 

NEVŞEHİR ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ
 

Son günlerde artan terör olayları nedeniyle Nevşehir´de bir grup vatandaş tarafından teröre lanet mitingi düzenlendi. 

Nevşehir´de bir grup vatandaş tarafından teröre lanet mitingi düzenlendi. Borsa kavşağından başlayan yürüyüş Hükümet Konağı önünde son bulurken, yürüyüşe yaklaşık 200 kişi katıldı. Teröre lanet mitingine katılan vatandaşlar, "Kahrolsun PKK, Ne Mutlu Türküm Diyene, Her Türk Asker Doğar, İdam Getirilsin Apo Asılsın, Mecliste PKK İstemiyoruz" sloganları eşliğinde yürüdüler.

Hükümet Konağı önünde sona eren yürüyüş sonrasında yürüyüş düzenleme komite başkanı Ömer Faruk Şahin isimli vatandaş basın açıklaması yaptı. Şahin açıklamasında, "Güzel Türkiye´mizde son zamanlarda yaşanan hain terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri yüce milletimizin ciğerini yakmıştır. Atamız Fatih Sultan Mehmet Han´ın savaşçı ve fetih ruhu ülkemizde yaşayan vatanını, milletini karşılıksız seven her bir vatandaşımızda son damla kanımıza kadar mevcuttur bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Milletin sabrı taştı taşıyor sabrımızı hiçbir hain sınamaya kalkmasın bu ülkenin evlatlarına kurşun sıkan vatansızlar ve bayraksızlara gereken cevabı geçmişte olduğu gibi bugün de veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nde yaşayan vatanını, milletini seven Kürt kardeşlerimize de buradan sesleniyorum. Bu soysuz hainlere gereken tepkiyi koyun. Namuslu insanlar namussuzlar kadar yürekli olmadıkça herkes vatanına bayrağına sahip çıkmadıkça biz tek vücut olmadıkça bu hainler temizlenemez. Sözlerimi bitirmeden evvel vatani görevini yapan milletinin can ve mal güvenliği için Allah yolunda şehit olan bütün asker ve polislerimize Allah´tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizden bizlere haklarını helal etmelerini ümit ediyorum" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla yürüyüş sona erdi. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false