TÜRKİYE-TÜRKMENİSTAN İŞ KONSEYİ BAŞKANLIĞINA YENİDEN HALİL AVCI SEÇİLDİ
EKONOMİ 13.01.2018 20:41:40 469 0

TÜRKİYE-TÜRKMENİSTAN İŞ KONSEYİ BAŞKANLIĞINA YENİDEN HALİL AVCI SEÇİLDİ

32 yıldır Türk iş dünyasının dış ekonomik ilişkilerinde 6 bölgede faaliyetlerini yürüten DEİK İş Konseyleri Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı

Halil Avcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi başkanlığına yeniden seçildi.

32 yıldır Türk iş dünyasının dış ekonomik ilişkilerinde 6 bölgede faaliyetlerini yürüten DEİK İş Konseyleri Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu)  Başkanı Nail Olpak´ın katılımı ile gerçekleşen genel kurulda;  Halil Avcı´nın ikinci kez başkanlığa  seçilmesi Adana için de önemli görülüyor.

Halil Avcı Şirketler Grubu 2006 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Türkmenistan´da bugüne kadar okullar, lojmanlar, AVM´ler, 5 yıldızlı oteller, konutlar, hastaneler, rehabilitasyon merkezleri, müzeler, fabrikalar ve spor tesisleri inşa etmiş durumda .

Halil Avcı Şirketler Grubu Başkanı Halil Avcı, ikinci dönem başkanlığı için kendisine güven duyan iş konseyi üyelerine teşekkür etti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi´nde ikinci dönem başkanlığı öncesinde de başkan yardımcılığı ve vekilliği görevinde bulunan Halil Avcı´nın , bilgi birikimi ve deneyimlerini konsey için değerlendirmeye devam edeceği bildiriliyor.

TÜRKMENİSTAN´IN ÖNEMİ? 

 Başkan Halil Avcı, görevine yeniden seçilmesi nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkmenistan´ın Türkiye için önemine dikkati çekerek, "27 Ekim 1991 tarihinde SSCB´nin dağılmasının ardından bağımsızlığını ilan eden Türkmenistan´ı ilk tanıyan ve Aşkabat´ta ilk Büyükelçilik açan ülke Türkiye´dir" hatırlatmasında bulundu.

Halil Avcı, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov´un vizyonu ile Orta Asya´nın lojistik merkezi olma yolunda devasa projelere imza atan Türkmenistan´ı parlak bir geleceğin beklediğini ifade etti.

"Atavatan"  Türkmenistan´ın son yıllarda yaşadığı hızlı gelişmenin tüm dünyanın dikkatini çektiğini vurgulayan Halil Avcı, "Türkmenistan´ın devasa projelerde Türk müteahhitlerini tercih etmesi, hem bu ülkenin müteahhitlerimize duyduğu güvenin hem de müteahhitlerimizin işlerini en iyi şekilde yaptığının bir göstergesidir" diye konuştu.

İki ülke arasındaki köklü bağlara da dikkati çeken Başkan Halil Avcı, " Ortak tarihi, dili, dini ve kültürü paylaşan iki kardeş ülke ve halk arasında, ´Bir Millet, İki Devlet´ temelinde dengeli, karşılıklı saygı ve işbirliğine dayalı özel ilişkiler bulunmaktadır. Türkmen tarafı, ilişkileri "kemik kardeşliği" olarak tarif etmektedir. İki ülke arasındaki işbirliği dış politika, ticaret ve ekonomi, kültür ve eğitim başta olmak üzere her alanda olumlu bir seyir izlemektedir.  Bizim de görevimiz bu güçlü bağları daha da güçlü kılmaktır" diye konuştu.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı