?Uluslararası eğitim merkeziyiz?
EĞİTİM 27.05.2016 13:17:09 341 0

?Uluslararası eğitim merkeziyiz?

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, 19 yıllık bir geçmişe sahip olmalarına rağmen, bir yüksek öğretim kurumu olarak oldukça genç ve dinamik bir yapıları olduğunu söyledi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, bugün 89 farklı ülkeden 12 bin 35 öğrenciye sahip oldukları gibi bir ?kampus üniversitesi´ olarak öne çıktıklarını anlattı. Nadiri, her 30 öğrenciye bir akademisyenin düştüğü üniversitede verdikleri diplomanın dünyanın dört bir yanında geçerli olduğu gibi İngiltere´de de eğitim imkanı sunduklarını belirtti.

?YAVRU VATAN´DAN SELAM

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´ni (ÇGC) ziyaret eden Nadiri, ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ile bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Nadiri, ?Sizlere, ?yavru vatan´dan kucak dolusu sevgiler getirdik? diyerek, konuşmasına başladı. Çukurova Üniversitesi mezunu olduğunu, bu nedenle de Adana´nın kendisi açısından ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Nadiri, daha sonra üniversite hakkında bilgi verdi.

 

KKTC´DE 13 ÜNİVERSİTE VAR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nin (KKTC) hizmet sektörü başta olmak üzere turizm ve eğitimi ile ön plana çıktığını kaydeden Nadiri, Türkiye´nin desteğine de her zaman ihtiyaç duyduklarının altını çizdi. Nadiri, bugün KKTC´de 13 üniversite olduğu bilgisini vererek, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi´nin (UKÜ) de 1997 yılında kurulduğunu, her ne kadar 19 yaşında olsa da bir yüksek öğretim kurumu olarak oldukça genç ve dinamik olduğunu söyledi.

 

89 ÜLKEDEN 12 BİN 35 ÖĞRENCİ

89 farklı ülkeden 12 bin 35 öğrenci, 27 ülkeden de 403 akademisyen ile ?uluslararası bir eğitim merkezi´ olarak öne çıktıklarını dile getiren Nadiri, ?Çok kültürlü bir ortamda akademik eğitim veriyoruz. Bugün üniversitemiz bünyesinde 10 fakülte, 6 yüksek okulda toplam 39 lisans, 13 önlisans programının yanında Araştırma Enstitüsü´nde de 28 yüksek lisans ve 15 doktora programına sahibiz? dedi.

 

BİR ?KAMPUS ÜNİVERSİTESİ´YİZ

Başkent Lefkoşa´da bir ?kampus üniversitesi´ olduklarının yorumunu yapan Nadiri, 900 bin metrekarelik bir alanda kurulan kampus içerisinde UKÜ´nün öğrencilerine çok geniş imkanlar sunduğunu belirtti. Kendisinin bir yıldan bu yana ?rektörlük´ görevini üstlendiği bilgisini de veren Nadiri, ?Göreve başladığımızda üniversitede 8 bin 200 öğrenci vardı, sadece bir yıllık zaman diliminde öğrenci sayımızı yüzde 46 oranında arttırdık? ifadesini kullandı.

 

HER 30 ÖĞRENCİYE BİR AKADEMİSYEN

Prof. Dr. Nadiri, mevcut öğrencilerinin yaklaşık 6 bin 700´ünün Türkiye, 4 bin 300´ünün 89 farklı ülkeden, geriye kalan binin üzerinde öğrencinin de KKTC´den geldiğini söyledi. Üniversitede her 30 öğrenciye bir akademisyen düştüğünü vurgulayan Nadiri, bunun dünya standartlarının bile üzerinde olduğunun altını çizdi. Nadiri, UKÜ olarak öğrencilerine çeşitli alanlarda çiftdal ve yandal imkanı sunduklarını anlattı.

 

?4+1 TÜMLEŞİK EĞİTİMİ´ FIRSATI

Nadiri, ?Herhangi bir lisans programına kayıtlı olan öğrenciler, başka bir programın tüm derslerini alarak, aynı zaman dilimi içinde her iki programı da başarıyla tamamlayıp, ikinci bir dalda lisans diplomasına sahip olabilirler. UKÜ´nün, KKTC´de bir ilk olarak sunduğu ?4+1 Tümleşik Eğitim´ ile öğrencilerimiz, sadece 5 yılda lisans programı ile birlikte yüksek lisans programından da mezun olabiliyor? diye konuştu.

 

İKİNCİ EĞİTİM ?İNGİLTERE´DE

Verdikleri diplomanın dünyanın her yerinde geçerli olduğunu kaydeden Nadiri, ?İngiltere´nin seçkin üniversitelerinden University of Wolverhampton ve University of Sunderland ile yaptığımız 3+1 anlaşması çerçevesinde; öğrencilerimiz, 3 yıl UKÜ´de eğitim aldıktan sonra sadece bir yıl söz konusu iki üniversiteden birinde eğitim alıp hem UKÜ, hem de İngiltere´deki üniversitenin diplomasını alabiliyor? dedi.

 

?ADA´NIN GELİŞİMİ ÖNEMLİ

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir de, KKTC´nin ekonomik ve sosyal açıdan olduğu gibi eğitim alanında da gelişimini önemsediklerini vurguladı. Ada´daki üniversitelerle iyi bir diyalog kurduklarını dile getiren Esendemir, söz konusu akademik kurumlardan birinin de Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi olduğunu anlattı. Esendemir, bundan sonraki süreçte de karşılıklı diyalog ve işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false