ÜNÜVAR:
DÜNYA 23.02.2018 11:38:41 530 0

ÜNÜVAR: "BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİR İPEKYOLU İLE İNSANLIĞA HİZMET EDİYORUZ"

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle Ankara YHT Garı´nda düzenlenen ?Bölgesel İş Birliğinin Başarı Örneği: Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalıştayı?nın açılışında konuşan Ünüvar, ?Demir İ

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye´nin, küresel ölçekteki en büyük ulaştırma projelerinden biri olan ?Demir İpek Yolu? ile tüm insanlığa hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşadığını söyledi.

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle Ankara YHT Garı´nda düzenlenen ?Bölgesel İş Birliğinin Başarı Örneği: Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalıştayı?nın açılışında konuşan Ünüvar, ?Demir İpek Yolu? olarak da adlandırılan projenin, sadece ülkeleri değil kıtaları birbirine bağlayan küresel ölçekteki en büyük ulaştırma hizmetlerinden biri olduğunu ifade etti. 

 ?TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR?

Ünüvar, Türkiye ve Azerbaycan´ın son yıllarda birlikte çok önemli projelere imza attığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

?Her zaman vurguluyoruz; Türkiye ve Azerbaycan tek millet, iki devlet. Birbirlerine çok derin hislerle bağlılar. Bunu Türkiye ve Azerbaycan dışındaki dostlarımız da takdir edecektir ki Türkiye ile Azerbaycan güçlerini birleştiriyor. Ben ?birbirini tamamlayan´ anlamına gelen mütemmim kelimesini çok severim. Türkiye ile Azerbaycan adeta insanlığın mütemmim cüzü gibi. Bakü-Tiflis Kars Demiryolu, Londra ile Pekin´i demiryolu ile bağlıyor. O yolu 7 bin kilometre kısaltıyor. Ulaşımdaki o transportu 33 gün kısaltıyor, 12 ila 15 güne düşürüyor. Bunun ne kadar büyük bir avantaj olduğunu takdir edersiniz. Bakü-Tiflis-Erzurum Doğal Gaz Hattı, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı ve TANAP, baktığınız zaman aslında bütün bunlar Türkiye ile Azerbaycan´ın insanlık için ne kadar önemli projelere imza attığını gösteriyor. Bu proje, sadece Türkleri ve Azerbaycan´da yaşayan kardeşlerimizi değil; Çin´i, Gürcistan´ı ve Avrupa´nın 14 ülkesini çok yakından ilgilendiriyor. Dolayısıyla bizler insanlığa hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz.?

Burada Gürcistan´ın rolünü de küçümsememek gerektiğini vurgulayan Ünüvar, ?Gürcistan, bütün bu projelerdeki önemli kavşak noktalarından birisi. O yüzden Gürcistan´a da özel bir teşekkür borcumuzun olduğunu ifade etmeliyim? şeklinde konuştu.

?ACILARI DA UNUTMAMAK LAZIM?

Güzellikleri konuşurken acıları da unutmamak gerektiğinin altını çizen Ünüvar, ?Bu hafta Hocalı Haftası. Tam 26 yıl önce, 26 Şubat günü. Dağlık Karabağ´ın esaret altına alınma sürecinin başladığı bir dönem. Orada vahşice katledilen şehitlerimiz var. Hocalı´da 613 kardeşimiz hayatını kaybetti. Ve bugün halen Azerbaycan topraklarının yüzde 20´si esaret altında. Bilhassa o dünyadaki veto yetkisi olan 5 ülkenin, bu konuda rol alması gerektiğini ifade etmek istiyorum? diye konuştu.

(vş)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli