Yazarımız Yılmaz Aydoğan´dan son söz
TARIM 13.08.2018 12:58:48 1778 0

Yazarımız Yılmaz Aydoğan´dan son söz

Aydoğan, araştırmasının sonunda son söz olarak ?Son sözü Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e bırakıyorum:Bu çalışma için, bu söylevden daha uygun ve daha başka, söylenecek bir ?son söz? bulunduğunu sanmıyorum? diye yazdı.

Gazetemizin yazarı Emekli Kaymakam Yılmaz Aydoğan, 25 sayı süren ?Emperyalizmin Kıskacında Türk Tarımı? başlıklı araştırmasının sonunda yaptığı değerlendirmede, ?Günümüzde, Küresel Güç Odakları (KGO) dediğimiz egemen güçler gıdaya egemen olmuşlardır. Buğdayın, soyanın, pirincin, mısırın genetiği bu amaca hizmet için değiştirilmiştir. Tavuk tavukluktan, sığır sığırlıktan, balık balıklıktan çıkartılmış; farklı yaratıklar haline getirilmiştir? dedi.

?Beynindeki ?anlama, algılama, sorgulama, eleştirel düşünme, akıl yürütme, neden-sonuç ilişkisi kurabilme, kendisinin ve başkalarının deneyimlerinden ve tarihten ders alabilme? gibi entelektüel yetenekleriyle ilgili korteksini geliştiremeyen insanlar, içgüdüsel/duygusal dürtüleriyle hareket ederler. Beynimiz için faydalı şeylerin başında ?entelektüel faaliyetler?, sonra da ?beslenme biçimi? öne çıkmaktadır? diyen Aydoğan, ?Bugün artık insanoğlu gıda yoluyla ?aptallaştırılarak, haz bağımlısı? yapılmaktadır. Hedef, insanı bilimsel düşünce ve akıl yürütmeden uzaklaştırıp, köreltmek ve köleleştirmektir? ifadelerini kullandı.

Aydoğan şunları söyledi:

?Neredeyse tüm yiyecekler katkı maddeleriyle doldurulmuştur. Kırsalda üreten köylüleri ve diğer üreticileri ezerek, üretim yapamaz hale getirdiler. İnsanoğlunu endüstriyel gıdaya mahkum ettiler. İnsanoğlunun beslenme biçimini değiştirdiler. Tohumda küresel güçlere mecbur bırakıldık. Gübrede, ilaçta onlara mecbur bırakıldık. Kimyasalların hammaddesi olan petrolde, mazotta, elektrikte onlara mecbur bırakıldık.Endüstriyel gıdalarla modern hastalıklara yakalandık; şeker gibi haz veren katkı maddeleriyle beyinlerimiz tütsülendi. Nişasta bazlı şeker (NBŞ) ile kanser ettiler, kısır ettiler; ürettikleri ilacı kullanmaya mecbur bırakıldık. Bir yanda açlığı, öte yanda obeziteyi artırdılar.Hibrid tohumun amacı, genetiği değiştirilmiş yiyeceklerin amacı, gıdadan ilaca kimyasal ürünlerin amacı, ?Açlığı Gidermek Ve Daha İyi Bir Dünya Yaratmak? mıdır sizce?İstanbul Tıp Fakültesi´nin hazırladığı bir rapora göre; Türkiye´de son 12 yılda diyabet sıklığı yüzde 90, obezite sıklığı yüzde 44 artmıştır.?

Aydoğan değerlendirmesinde, ?Ne yapalım? ?Haydi hayırlısı!? deyip, büküp dizimizi oturalım mı?? diye sorarak şöyle devam etti:

?Ülke yönetiminde milli kadroların başa gelmesi için çalışmayalım mı? Bu gidişe artık birilerinin; ?- Durun, bu böyle gitmez!? demesi gerekmiyor mu?  Bunu biz, -sen, ben, o; bütün bir millet!- demeyeceksek kim diyecek? Ne diyor şair: ?Sen yanmazsan, ben yanmazsam. Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa??

Aydoğan araştırmasının sonunda son söz olarak ?Son sözü Cumhuriyet´in banisi, büyük komutan ve devlet adamı, eşsiz deha; Çin ve Küba gibi ?Anadolu benzeri geçmişte ve bugün emperyalizme karşı direnmiş / direnen ülkelerde?,  ?Hayatı, Mücadelesi, Uygulamaları Ve Düşünceleri? ders konusu olarak okutulan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e bırakıyorum:Bu çalışma için, bu söylevden daha uygun ve daha başka, söylenecek bir ?son söz? bulunduğunu sanmıyorum. Allah bize, kendi şahsi çıkarları yerine Millet yararını gözeten ?milli ve yerli? iktidar sahipleri ve devlet adamları tarafından yönetilmeyi nasip eylesin? ifadelerinde bulundu.

(VŞ)


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Bilgiç, “Çiftçi tarımdan uzaklaştırılmamalı, üretene sahip çıkılmalıdır”

"2023 YILI TMO MISIR ALIM FİYATI YENİDEN REVİZE EDİLMELİDİR"

TZOB,”Mısır Piyasasında fiyatlar geçen yılın da gerisinde seyrediyor”

KORKUT: MISIR FİYATI EN AZ 9,4 TL/KG OLMALI

TURUNÇGİLDE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI SIFIR TOLERANSLI MÜCADELE

TZOB,“ÜLKEMİZİN TARIM ENVANTERİ HAZIRLANMALIDIR”

Mısır Üreticisinin Fiyat Beklentisi: 7.30 TL

“Gelecek Tarımda Herkes Bir Arada”

ATB, "DIŞA BAĞIMLILIK BİR FELAKETTİR"

Tarımda Dijitalleşme ve Akıllı Araç Kullanımı Artacak

Ceyhanlı Üreticilere Planlı Üretim Modeli Anlatıldı

Gümüldür çiftçisi İyi Tarım Uygulamalarıyla katma değer üretmeye devam ediyor

TZOB, “Aşırı sıcaklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturuyor”

“ANIZ YAKMAK TOPRAĞI VERİMSİZLEŞTİRİR”

TZOB, “ÜRETİCİLERİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

İthal ayçiçeği stokları doldurdu, yerli üretici kaygılı

TZOB, “ BAĞ-KUR’LU ÇİFTÇİ SAYISI DÜŞTÜ”

SÜT ÜRETİCİLERİ ZAM BEKLİYOR

TZOB,“TMO çiftçilerimizi mağdur etmemelidir”

Adana'da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Sürüyor

TMO hububatın satış fiyatını açıkladı

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli