Yılmaz:
SİYASET 21.05.2015 11:44:33 510 0

Yılmaz: "Çiftçimizi Tüccarın İnsafına Bırakmayacağız"

MHP Adana Milletvekili ve 3'üncü Sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, köylülerle birlikte şalvar giyip, kasket takarak sezonun ilk buğday hasadını yaparken, MHP iktidarında Toprak Mahsulleri Ofisi'ni (TMO) yeniden yapılandırıp, gerçek anlamda ‘karagün dostu' hali

Yılmaz, köylülerin daveti üzerine Sarıçam ilçesi Kürkçüler Mahallesi’nde ilk buğday hasadına katıldı. Köylülerin kendisi için hazırladığı şalvarı giyip, kasketi takarak, tarlaya giden Yılmaz, biçerdövere bindi, dualar eşliğinde bu yılın ilk buğday hasadını yaptı. Köylüler, bu yıl iklim koşullarının elverişli gittiğini, ancak mazot ve gübre gibi girdilerdeki yüksek fiyatlardan dolayı üretim maliyetleri altında ezildiklerini, borçlarını acil ödeyip, yeniden ekim yapabilmek için TMO’nun taban fiyatlarını bekleyecek durumları olmadığını anlattı.

"MHP İKTİDARINDA TMO ÇİFTÇİNİN KARAGÜN DOSTU OLACAK"
Seyfettin Yılmaz ise silolarında devasa harflerle ‘Toprak Mahsulleri Ofisi Çiftçinin Karagün Dostudur” yazan TMO’nun AKP iktidarı döneminde çiftçiyi tüccarın insafına bıraktığını söyledi. Türkiye’nin buğday üretiminin yüzde 5-6’sını Adanalı çiftçilerin karşıladığını kaydeden Yılmaz, “Hububat hasadı Adana’da erken başlamasına rağmen, TMO bu durumu gözardı ediyor, müdahale alım fiyatlarını serbest piyasa koşulları oluştuktan sonra açıklıyor. Oysa, borçlanarak tarlasını eken hemşehrilerimiz, TMO’nun fiyat açıklamasına bekleyecek durumda değildir. Borç içinde yüzen çiftçimiz, banka kredisini, tarım kredi kooperatifi borcunu ve ‘hasatta öderim’ diyerek aldığı mazotun, gübrenin, zirai ilacın bedelini ödemek için ürününü düşük fiyattan elden çıkarmak zorunda kalır. MHP iktidarında bu yanlış uygulamaların tamamına son vereceğiz. TMO, gerçek anlamda çiftçimizin karagün dostu olacak. Çiftçiyi tüccarın insafına bırakmayacağız. Çiftçimiz mazotu 1 lira 75 kuruştan alacak. Gübre, tohum, yem ve zirai ilaç üzerindeki vergileri de kaldıracağız” diye konuştu.
Seyfettin Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve milletvekili adaylarıyla birlikte Kılıçlı, Kızılkaş, Buruk ve İncirlik mahallelerinde de mitingler yapıp, seçim büroları açtı, partisine destek istedi.
Bu toplantılarda da AK Parti iktidarına sert şekilde eleştiren Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinde Türk Milleti’nin yolsuzluğa karşı, hırsızlığa karşı, tek adamlığa karşı, hukuksuzluğa karşı, toplumun ezilen kesimlerine karşı, Türk Devleti’nin bekası için karar vereceğini belirtti.

"VAATLERİMİZ DEVLET SÖZÜ"
Yılmaz, ‘Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek’ adıyla hazırlayıp, kamuoyuna sundukları seçim beyannamesinde yer alan taahhütleri ana başlıklar halinde dile getirdi.
“Seçim beyannamemizdeki vaatler ne Adana mavrası ne AKP palavrasıdır. Devlet sözüdür, Devlet Bahçeli’nin sözüdür” diyen Yılmaz, MHP iktidarında asgari ücretin 1400 lira olacağını, büyükşehirlerde 100 lira ulaşım ve 250 lira kira yardımıyla bu rakamın 1750 liraya çıkacağını duyurdu. Yılmaz, emeklilere de mart ve eylül aylarında 1400’er lira olmak üzere olmak üzere iki asgari ücret tutarında destek vereceklerini, taşeron işçileri kadroya alıp, köleliği ardından bu düzene son vereceklerini bildirdi. Yılmaz, her öğrenciye öğrenim süresince başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu vereceklerini, bu parayı da işe girince faizsiz olarak 4 yılda tahsil edeceklerini, evlenecek ihtiyaç sahibi gençlere de kamu bankaları aracılığıyla 10 bin lira tutarında, 2 yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi alabilme imkanı getireceklerini müjdeledi. Yılmaz, sosyal yardımların da MHP iktidarında artarak devam edeceğini belirterek, "AKP milletvekili adaylarının ‘Biz gidersek bu yardımlar kesilir’ şeklindeki tehditlerine boyun eğmeyin" dedi. (İHA)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false