YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANINA: ?SALAMURA OLMAKTAN NASIL KURTULDUKLARINI ÖĞRENSİNLER?
SİYASET 11.03.2018 22:22:37 419 0

YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANINA: ?SALAMURA OLMAKTAN NASIL KURTULDUKLARINI ÖĞRENSİNLER?

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulunan Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos´a sert çıkarak, "Sakarya Meydan Muharebesi´nde salamura olmaktan nasıl kurtulduklarını, denize dökülerek buraları nasıl terk ettiklerini çok iyi ö

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sakarya İl Teşkilatı´nın 6. Olağan Kongresi´ne katıldı  Çıkar uğruna dünyayı ayağa kaldıranlardan olmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada  şöyle dedi:

"Milletimizle beraber tüm insanlığın huzuru ve esenliği için mücadele eden bir davanın neferleri olan gençlik sizleri de selamlıyorum. Biz birileri gibi sırf çıkarları için dünyayı ayağa kaldıranlardan olmadık. Biz petrol, altın, elmas için coğrafyamızı kan gölüne çevirenlerden de asla olmadık. Biz binlerce kilometre öteden gelip insan hakları adına insana kıyanlardan, terörle mücadele adına teröristlere destek verenlerden olmadık. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Biz herkes için adalet istiyoruz. Hürriyet istiyoruz, herkes için emniyet, istikrar, güven istiyoruz. Sömürünün olmadığı, bebek cesetlerinin sahile vurmadığı, Akdeniz´in karanlık sularının on binlerce masum için kabristana dönüşmediği, daha merhametli bir dünyanın mücadelesini veriyoruz. Gazze´de, Doğu Guta´da top oynayan çocukların savaş uçakları tarafından vahşice katledilmediği bir bölgenin hayalini kuruyoruz. Biz hiç kimsenin ötekileştirilmediği, baskı, zulüm, işkence görmediği bir dünyaya kavuşmasının kavgasını veriyoruz. Bizim mücadelemiz ikbal değil, istikbal mücadelesidir. Bizim kavgamız çıkar değil hak ve adalet kavgasıdır. AK Parti´ye gönül veren bu kutlu çatı altında hizmet eden bir arkadaşımın hedefi, gayesi, Kızılelması budur. Unutmayın bizim Kızılelmamız sonu belli olmayan değil ilahikelimetullahtır. Son nefesimize kadar yılmadan, yorulmadan, zorluklar karşısında asla pes etmeden bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bugün neredeyiz? Afrin´de. Niye? İşgal için mi, toprak almak için mi? Hayır. Ülkemizi taciz eden teröristler var ya, işte biz o teröristleri kovalıyoruz. Zannediyorum etkisiz hale getirdiğimiz teröristler 3 bin 500´e ulaşmıştır. En son 3 bin 300´dür etkisiz hale getirdiğimiz teröristler."

"Her şeye hazırız, ölmeye de bu teröristleri öldürmeye de" 
"Reis bizi Afrin´e götür" sloganlarına yanıt veren Erdoğan, "Komutana sordum, ´ihtiyaç var mı?´ dedim. ´Şu anda hamdolsun iyi gidiyoruz.´ İhtiyaç olduğu anda sefer görev emri çıkartırız. Önce ben, sonra hep birlikte yola koyuluruz. Her şeye hazırız. Ölmeye de, bu teröristleri öldürmeye de. Önce ölümü korkutacağız. Ve ölümü korkuttuğunuz anda size ölüm hiçbir şey yapamaz. Şehadete yürümek niçin, neden? Rabbimiz ne buyuruyor; ´Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler. Ancak siz bilemezsiniz. Anlamazsınız.´ Onlar bizi duyuyor, takip ediyor. Ama biz değil" diye konuştu.

"Sakarya Meydan Muharebesi´nde salamura olmaktan nasıl kurtulduklarını, denize dökülerek buraları nasıl terk ettiklerini çok iyi öğrensinler"

1071´den bu yana şehitlerin kanıyla bu toprakların vatan kılındığını ifade eden Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos´ın sözlerini ima ederek da  şöyle devam etti:
"Nasıl ki Türkiye tüm imkansızlıklara rağmen hatırlayın bekasına yönelik senaryoları Meydan Muharebesi´nde, Çanakkale´de paçavraya çevirmişse bugün de aynı güce sahiptir. Biz bu ülkeyi ihsanla, lütufla birilerinin kanatları altında kurmadık. Biz bu toprakları 1071´den beri şehitlerimizin kanlarıyla bu toprakları vatan kıldık. Hafıza tazelemek isteyenler gitsinler yakın tarihlerine baksınlar. Boylarından büyük laflar edenler gitsinler tarih masal yerine önce iyi bir tarih kitabı okusunlar. Sakarya Meydan Muharebesi´nde salamura olmaktan nasıl kurtulduklarını, denize dökülerek buraları nasıl terk ettiklerini çok iyi öğrensinler. Bizim hiç kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yoktur. Hiçbir zaman komşularımıza ne de diğer ülkelere hiçbir zaman husumetle yaklaşmıyoruz. Hiçbir hükümetle ilişkilerimizi zedelemek istemiyoruz. Türkiye´nin dostluğunun kıymeti ancak kaybedilince anlaşılır. Biz her zaman komşularımızın, kardeşlerimizin kendinden emin olduğu, sırtını dayadığı, itimat ettiği bir ülke olduk. Vatandaşlarımızın hak ve hukukunu koruma noktasında nasıl tavizsiz olmuşsak diğer ülkelerle işbirliğimizi geliştirmekte de o derece titiz davrandık. Önümüzdeki dönem de aynı şekilde devam edeceğiz. Kendimizle beraber bölgemizin de güvenliği için çalışmayı sürdüreceğiz.?

PAVLOPULOS NE DEMİŞTİ?

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos On İki Adaların Yunanistan´a verilişinin 70´inci yıldönümü kutlamaları için Nisiros adasında gerçekleştirilen On iki adanın tarihine ilişkin açıklamalarda bulunarak Yunanistan´ın toprak bütünlüğü üzerinden Türkiye´ye hadsiz tehditler savurmuştu.

On iki ada ve enerji ahasında yaşanan gerginliklere ilişkin konuşma yapan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ?Görev sürem boyunca, sadece bu sürede de değil, her zaman Nisiros´un ve On İki Adaların asırlık tarihini ve inkar edilemez Yunanlığını savunmak için üzerime düşeni yapacağım. Ayrıca ülkemizin ve dolayısıyla Avrupa Birliği´nin (AB) topraksal bütünlüğünü ve egemenliğini korumak için de üzerime düşeni yapacağım? demişti.

"ATALARIMIZIN YAPTIĞINI YAPARIZ"

Yunan Cumhurbaşkanı´nın tehditleri bununla da sınırlı kalmamış Törenin ardından Yunan basınına konuşan Pavlopulos Türkiye topraklarında hak iddia ederek "Tarihsel olarak bize düşmesi gereken topraklara sahip olamayabiliriz" diyerek "Türkiye bizi mecbur bırakırsa atalarımızın yaptığını yaparız" sözleriile  Türkiye´yi işgal etmeye yelteneceklerini söyledi.

DIŞİŞLERİ´NDEN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos´un, "Tarihsel olarak bize düşmesi gereken topraklara sahip olmayabiliriz?", "Tarih bizi mecbur ettiği takdirde atalarımızın yaptığını yaparız?" şeklindeki sözlerine de yanıt vermişti.

Bakanlığın sitesinde yer alan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Pavlopoulos´u uluslararası hukuka ve ülkemizin sınırlarına saygı duymaya, makamına yakışmayan ve sebepsiz yere gerginliğe yol açacak söylemlerden imtina etmeye davet ediyoruz." ifadeleri yer almakta.

 

 

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli