?Yurttaşlamızın tercihinin bizden yana olduğuna eminim?
SİYASET 20.03.2019 15:38:14 410 0

?Yurttaşlamızın tercihinin bizden yana olduğuna eminim?

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkanı ve Millet ittifakı CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar; seçmenin kendisinden öncelikli olarak işsizlik ve ulaşım konusunda hizmet beklediğini söyledi. Karalar, ?Merkezde öncelik işsizli

YENİ ADANA: Seçmenlerinizin sizden beklentilerine dair bir araştırma yaptırmış olduğunuz varsayımı ile ilk sorumuz şu olacak: Seçim çevrenizdeki halkımız sizden öncelikle somut olarak neler beklemektedir?

-Adana geniş bir coğrafyada kurulu ve her bölgemizin önceliği başka. Fakat bu birincil öncelik olarak bakarsak kent merkezi ulaşım ve işsizlik, ilçelerimiz ve kırsal alanlar ise yol ve su konusunda sorunlar yaşamaktadır. Tüm kadrolarımızla bu sorunların çözümü önceliğimiz olacaktır. İlçelerimizin yollarını en kısa sürede çamurdan kurtarırken, kent merkezindeki trafik yoğunluğuna ise çalışmalarımızla kalıcı çözümler üreteceğiz.

 

YENİ ADANA: Sözünü ettiğimiz beklentileri de kapsamak üzere sizin önceliklerinizi ortaya koyacak projelerinizden özet olarak örnekler verebilir misiniz?

-Yukarıda da belirttiğimiz sorunların çözümü önceliğimiz olacak. Bunun yanı sıra Türkiye´nin en pahalı içme suyunu kullanan Adanalılar için su fiyatlarını 6 ay içerisinde kademeli olarak yüzde 30 ucuzlatacağız. Bütçe denkleştirmelerini sağladıktan sonra metronun güzergahları konusunda çalışmalarımız olacak. Adana´yı bir kültür, turizm, tarım şehri haline getirmek için toplumun her kesimiyle birlikte çalışıp kentimizi eskiden olduğu gibi parlak günlerine döndüreceğiz.

Ayrıca bir tarım kenti olan Adana´da belediye aracılığıyla kooperatifliği geliştirecek tüm üreticilerimizin ürününün değerlenmesini sağlarken kent ekonomisini de canlandıracağız.

 

YENİ ADANA: Adana´nın en önemli ve çözümsüz görünen sorunları arasında yer alan ulaşım konusunda neler yapılmalıdır? Tamamlanmamış ve halka yük haline gelen metroyu hangi koşullarda işlevsel hale getirmek olasıdır?

-Sizin de dediğiniz gibi metro Adana´nın en önemli ve çözümsüz sorunu gibi görünmektedir.  Bu konuda geçmişte yanlışlar yapılmış olabilir ama biz doğrusunu yapmaya çalışacağız. Atıl bir durumda görünen metronun canlanması için yeni güzergahlar ve istasyonlar geliştireceğiz. Böylece hem kanayan yara gibi görünen metroyu işlevsel hale getirip ekonomik yük olmaktan kurtaracağız, hem de kent için trafik sorununu büyük ölçüde çözeceğiz.

 

YENİ ADANA: Kentsel dönüşüm olayı şimdiye kadar yürütüldüğü hali ile başarılı sayılabilir mi? Hele parsel ve ada bazında yapılan ?sözde´ diyebileceğimiz kentsel dönüşüm örneklerinin tekrarından yana olacak mısınız yoksa, ?rantsal dönüşüm´ diye eleştirilen yöntemlere son verip, toplumsal ve ekonomik yönden kent halkını çağdaş konutlaşma olanaklarına kavuşturacak girişimlere mi ağırlık vereceksiniz?

-Seyhan´da kentsel dönüşümü ve değişimi belli yerlerde kullanıldı. Ancak yerel yönetimler eliyle büyük ölçekli kentsel dönüşüm sadece bizim yaptığımız Kent Meydanı´nında uygulandı. Konut bazında değil bölgesel ve büyük parselasyonlar bazında kentsel dönüşümün gerçekleşmesi gerekir. Bizim düşündüğümüz, mahalle ve geniş bazda kentsel dönüşüm ve değişimlerdir.

 

YENİ ADANA: Her ne kadar sistemli bir yaklaşıma göre girilmemiş olsa da ?sosyal belediyecilik? konusunda belediyelerimizde genel bir yaklaşım oluşmakta. Kentin kültürel, toplumsal ve ekonomik yapısını güçlendirecek ne gibi girişimleriniz olacaktır?

-Sosyal belediyecilikte Seyhan´da büyük bir adım attık ve ?Bir tek çocuğumuz yatağa aç girmesin´ diyerek yoksul 3 bin aileye ?Halk Kart´ dağıttık. Bu uygulamamızı Büyükşehir Belediyesi´nde de devam ettireceğiz ve sayının 30 binlere ulaşacağını düşünüyoruz.

Yukarıda da özetler şeklinde değindim. Adana tarihi ve kültürel zenginlikleri bol bir kentimiz. Adana bu zenginlikleri değerlendirmeli ve bunu kazanca dönüştürmelidir. Tarihi ve kültürel varlıklarımızı tanıtarak kente yerli ve yabancı turist çekebilir bununla da kent ekonomisini canlandırabiliriz. Tepebağ´da bulunan çok sayıda tarihi evi restore ederek yeniden yaşama döndürdük. Elbette Büyükşehir Belediyesi olarak düşündüğümüzde bunun çok daha fazlasını yapacağız.

Adana edebiyat ve sanat dünyasının bir çok ünlü ismini yetiştirmiş bir kentimiz. Gerçekleştirilecek festival ve karnavallarla kentte kardeşlik ve birlikte yaşam olgusuna katkı sunacağız.

 

YENİ ADANA: Belediyenizin 2019 bütçesinin hazır olduğu bir görev dönemi ile çalışmaya başlayacağınıza göre, Belediyenizin bütçesi ile projeleriniz arasında nasıl bir uyum sağlayabileceğinizi umuyorsunuz? Bu arada bütçenizin gelecek yıllar bağlamında nasıl bir seyir izleyeceğinizi tahmin edip ona göre gerçekçi projeler ortaya koyabilecek misiniz? Olabildiğince rakamsal veriler halkımız için aydınlatıcı olacaktır.

-Bu konuda şimdiden net rakamlar vermek doğru olmaz ama halkımızı aydınlatması açısında size şöyle yanıt verebilirim. Seyhan Belediye Başkanı olduğumda belediyemizin kasasında parası yoktu ve borcu vardı. Ben bir mühendisim ve hesap adamıyım. Hesaplarımızı ve harcamalarımı doğru yaparak ilk yılda borcumuzu tamamladık ve Seyhan´ı hizmetlerle değiştirip dönüştürmeye başladık. Şu anda Seyhan Belediyesi borçsuz belediyelerden birisidir.

Büyükşehir Belediyesi´nde de aynı uygulamayla işimize sarılacağız. Halkımızın parasını asla çarçur etmeyeceğiz. Bütçedeki açıkları ve zararları belirleyip bunları en kısa sürede giderip ondan sonrada Adana´yı değiştirip dönüştürmeye başlayacağız.

 

YENİ ADANA: Belediyenizde önceki yıllardan sarkan ya da yarım kalan işler hangileridir? Bu konuda hazırlıklarınız nedir?

-Hizmetin sınırı olmaz, biz her zaman bir fazlasını düşündük hizmette. Elbette kafamızda oluşturduğumuz tüm projelerimizi hayata geçiremedik. Bunda ülkede yaşanan ekonomik krizin de etkileri oldu. Ama açık yüreklilikle söyleyebilirim ki 25 yılda yapılanların 5 katını biz 5 yılda yaptık. Biliyorsunuz partimizin Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda Seyhan´da da Akif Abimiz seçildiğinde yarım kalmış hiç bir projemiz olmayacak.

YENİ ADANA: Seçmenlerinize vermek istediğiniz mesajlarınız varsa bunları paylaşır mısınız?

-Seçmenler şunu iyi bilmeli ki yerel seçimler bir hizmet yarışıdır. Bu yarışın kardeşçe ve dostça geçmesi tek dileğimdir. Biz asla karalama siyaseti yapmadık bundan sonrada yapmayacağız. Biz halkımıza sadece yapmak istediklerimizi anlatıyoruz. Halktan yana, kendilerinden birisini isteyen yurttaşlarımızın tercihinin bizden yana olduğundan çok eminim. Biz Adana´yı yeniden mutlu insanların yaşadığı kent konumuna getirmek istiyoruz. 30 yıllık hasretin bitmesi için tüm yurttaşlarımızdan destek bekliyoruz.

YENİ ADANA: Bütünşehir uygulaması geçtiğimiz yıllarda başarılı olmuş mudur sizce? Merkezi yönetimin katkısı olmadan salt belediye bütçesi ve personeli ile bu hizmetleri optimal düzeye çıkarmak olası mıdır?

-Türkiye Bütünşehir uygulamasına hazırlıksız yakalandı. Yerel yönetimlerin bu konuda ne personel nede teknik olarak bir hazırlığı yoktu. Durum böyle olunca da bir çok konuda aksaklık oldu. Geniş coğrafyalı illerde bu bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Merkezi yönetimler bazı konularda yerel yönetimlere desteklerini vermelidir.

YENİ ADANA: Bütünşehir çalışmalarını yürütmek için uzun ve orta vadeli planlama anlayışının kurumsallaşması yönünde ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz? Özellikle toplumsal kalkınmayı da öne çıkaracak hangi alanları dikkate alacaksınız? (yanıtsız)


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false