Zekai BULUÇ


KADİM DOSTUMUZ (!) ABD ve NATO ; İSMET İNÖNÜ ve BÜLENT ECEVİT´İ NİÇİN CEZALANDIRDI?


         İkisi de anti-emperyalistti!

         İkisi de ABD´ye meydan okumuştu...

         Hele hele İsmet İNÖNÜ´nün kabahatleri 2.Paylaşım Savaşı´nda başlamıştı. Müttefiklerin yanında savaşa girmemişti. Bu yüzden ülkemizde kimsenin burnu bile kanamamıştı.

         Türkiye´nin 2.Paylaşım savaşına girmemesi müttefikler tarafından kayıt altına alınmıştı. Ayrıca İsmet İNÖNÜ anti-emperyalist kurtuluş savaşımızda M. Kemal ATATÜRK´ün en yakınındaydı. Zaten Türkiye´nin vermiş olduğu kurtuluş savaşı mazlum ülkeler için iyi bir örnek, batı emperyalizmi için çok kötü bir örnekti.

***

27 Mayıs 1960´tan sonra kurulan hükümetin başbakanı İsmet İNÖNÜ´ydü. 1963 yılında Kıbrıs´ta Türkler katledilmeye başlanmıştı. Kıbrıs Türk alayında görevli bir binbaşımızın ailesi banyo küvetinde katledilmişti. (O fotoğraf aklımdan hiç çıkmadı.)


/resimler/2017-11/20/1052037202749.jpg

NOT : 1963 yılında tabip binbaşımızın ailesinin EOKA´cı Rumlar tarafından katledilmesinin fotoğrafı .

Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs´a asker çıkarma kararı alıp hazırlıklara başladı. Bu arada beklenmedik bir şey oldu. Kadim dostumuz (!) ABD´nin başkanı Johnson´un seviyesiz mektubu başbakan İsmet İNÖNÜ´ye ulaştırıldı. Bu seviyesiz mektuba karşılık İsmet İNÖNÜ şöyle bir cevap verdi: Yeni bir dünya kurulur, Türkiye bu dünyada yerini alır!

İsmet İNÖNÜ´nün kabahatleri artmaya başlamıştı. ABD kendine yapılan muhalefetten hiç hoşlanmazdı.

Aradan bir müddet geçtikten sonra İsmet İNÖNÜ ABD´ye gider, görüşmeler yapılır, Paşa Türkiye´ye dönmeden bir gün önce TBMM´deki oylama sonucu başbakanlıktan düşürülür. Yeni kurulan hükümetin başbakanlığına Süleyman DEMİREL getirilir.

İsmet İNÖNÜ bu olaydan sonra damadı Metin TOKER´e şöyle söyler: Büyük devletlerle dostluk kurmaya kalkmak, ayıyla yatağa girmeye benzer!

***

         Kadim dostumuz (!) ABD, Güney Amerika´da imal edilip ABD´ye sokulan uyuşturucu işini görmezden gelip, ABD´ye sokulan uyuşturucunun Türkiye´de ekilen haşhaştan yapıldığına inanmaktadır. Hatta ABD´li bir senatör Türkiye^de ekilen haşhaş tarlalarının bombalanmasını ister. Halbuki ABD´de satılan uyuşturucunun kaynağı başta Kolombiya olmak üzere Güney Amerika´dır.

         ABD Türkiye´ye ?Haşhaş ekmeyin.? diye bir nota verir! Rahmetli Bülent ECEVİT ?Emriniz olur, başım gözüm üstüne.? demez! Demediği gibi Ege çiftçilerini düşündüğü için ekime devam eder! Bülent ECEVİT´in kabahati (!) çoğalmaktadır. Kıbrıs çıkarmasında zaten suçlu (!) olan Bülent ECEVİT´e ceza kesilir. Türkiye´ye ambargo uygulanır! Akaryakıtı bulunmayan Türkiye, Akdeniz´de korsan akaryakıt tankerlerinden alım yapsa da bu yeterli değildir. Çiftçi tarlalarını süremez hale gelir. Mutfakta bulunması gerekenler, başta tüp olmak üzere, diğerleri de bulunmaz. İşbirlikçi burjuvazi fabrikalarını revizyona alırlar. Ecevit hükümetinin iktidar olması yüzünden kimi bürokratlar yağ, şeker gibi en gerekli gıdaları üreten ve halkın malı olan yağ, şeker, çay fabrikalarını komple revizyona alırar! Bu gıdaların bulunması çok zorlaşır! Halbuki ben makina bakım, montaj ve revizyon ustası olduğum için çok iyi bilirim. Revizyon komple olmaz, tek tek yapılır, altı ayda bir yeniden revizyona alınır. Böyle olduğu için günlük üretim düşmez!

         Bülent ECEVİT yalnız ABD taraflarınfan cezalandırılmaz. Ambargoyu düşünemeyen halk yığınları ECEVİT´e bir daha oy vermez! ABD´ye ?Emriniz olur, başım gözüm üstüne.? demeyen Bülent ECEVİT cezalandırılmıştır.

         ABD´nin Türkiye´ye uyguladığı ambargo Bülent ECEVİT´ten sonra gelecek olan başbakanlara verilmiş bir iletidir!

         ABD gibi kadim dost (!) düşman başına.

                                      *****

         Bizim de üyesi olduğumuz NATO´nun tatbikatında M. Kemal ATATÜRK ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN düşman olarak gösterildi ve bir skandala imza atıldı. Allah böyle müttefikleri düşman başına versin. 1969 yılının bir Pazar günü 6. Filo´ya Hayır mitingi yapanların üzerine saldırıp, 3 kişiyi öldürerek NATO operasyonuna destek verenler neredesiniz? ODTÜ´ye giderek Atatürk´çü öğrencileri manipüle ederek arabasını yaktıran ABD Büyükelçisi Commer ´ı yere göğe sığdıramayanlar sayesinde 12 Mart 1971 gelmişti.

NOT: Siz siz olun, sakın ola ABD´ye muhalefet etmeyin! CIA (Si Ay Ey) aleyhinize manipülasyonlarda ustaların ustasıdır. Suriye´deki terör örgütüyle çektirilen samimi fotoğraf; Türkiye´yi Ortadoğu bataklığına çekmek içindir! Hem Rusya´ya hem de ABD´ye karşı uyanık olmak gerekmektedir. Rahmetli Doğan AVCIOĞLU , bir yazısında  Türk Silahlı Kuvvetlerinin  Batıdan bağımsız ve kendi ihtiyaçlarını görebilen bir ordu olması gerektiğini söylemişti . Bu söylem İsmet İNÖNÜ´nün  " Yeni bir dünya kurulur , Türkiye bu dünyada yerini alır . " söylemiyle birebir örtüşmektedir !

                  Sağlıcakla kalın.

 

kadir taniş
21.11.2017 11:23:12
kalemine yüreğine sağlık

yılmazyaltı
22.11.2017 19:01:53
zekai beyhatırlatsan bizinatoya aldıktan sonra ülkeye fayda sağlıyacak genc nesil insanları koreye bizlerle alkası olmıyansavaşa sürüklediler nato bize hic fayda sağlamadı kıbrıs barış harekatında biledestek olmadi aynen sizin ifade etinniz gibi iyiki varsınız

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51