Zekai BULUÇ


(İ)KİNCİ CUMHURİYETÇİ ABİLERE VE ABLALARA MEKTUBUMDUR!


            Sayın abiler ve ablalar,
            Ulus devlet, üniter yapımız, Misak-ı Milli ile çizilen bölünmez bütünlüğümüz ve 1923 devriminin tüm temel ilkeleri 75 milyon insanımızın ortak paydasıdır! Bu ortak payda; 75 milyon kişiyi yağmurdan, kardan ve doludan koruyan dünyanın en büyük şemsiyesidir! Bu büyük şemsiyenin emperyalizm hariç kimseyle alıp veremediği yoktur!

***

Turgut ÖZAL uyanık bir insandı. Kimi solcuların gen haritasını çıkarıp zaaflarını öğrendi. Ve bunların zaaf konusundaki sorunlarını halletti. Kendine yakın gazetelerde hepsine köşe verdi. Köşeyi kapanlar kısa süre sonra köşeyi döndü.

Anlamakta zorlanıyorum. Bu ikinci cumhuriyetçilerin 1923 Cumhuriyetiyle alıp veremedikleri ne olabilir? Post-modern ?yüzellilikler" görevini mi yapmaya çalışıyorlar?

***

Arkadaşlar biliyorsunuz daha önce de yazmıştım. Yeniden yazmanın görev olduğunu düşünüyorum.

2. Paylaşım Savaşı sonrasında sınırları yeniden çizilen Yugoslavya´nın kurucu devlet başkanı Josep TİTO şöyle bir iddiada bulunur: Mustafa Kemal ATATÜRK´ün Türkiye´si üniter yapısından ötürü uzun ömürlü olmayacaktır!

Daha sonra bu iddiasından vazgeçen Mareşal TİTO şöyle söyler: Yugoslavya kristal bir küre ve ben bu küreyi nefesimle havada tutuyorum, benden sonra ne olur bilemem!

TİTO öldükten sonra kristal küre yere düştü, tuzla buz oldu.

Yugoslavya olayına bakacak olursak federatif yapıyla üniter yapı arasındaki farkı anlamakla birlikte M. Kemal ATATÜRK´ün tarih önünde haklı çıktığını görürüz!

Dünyanın en büyük şemsiyesini parçalamayı ve Kürtçülük yapmayı solculuk mu sanıyorsunuz? Geldikleri gibi giden emperyalistler ileride gerek olur düşüncesiyle post modern yüzellilikler mi klonladılar ? diye düşünmekten kendimi alamıyorum

Sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05