Ahmet DUMAN


CHP´nin 36. ?Olağan? Kurultayı Üzerine?


Önce şu Olağan niye tırnak içinde bir açıklayayım?

CHP´de her Kurultay belki Olağan başlar ama olağanüstü biter. Bu 36. Kurultay da çok olağan başladı başlamasına da olağan olmayan birçok şey vardı.

Kurultay salonu hınca hınç doluydu. Taşradan katılım fena sayılmazdı; ama belki meteorolojik olanaklar kırları daha çekici duruma soktuğu için olmalı; Ankara´dan çok katılım yoktu.

Atatürk Kapalı Spor Salonu çok iyi hazırlanmış. görsellik muhteşemdi. Muharrem Bey kendine fon müziği yapılmadığından şikâyet etse de Kemal Bey´in fon müziğinde de iş yoktu. Neydi o öyle uzak doğu veya bilim kurgu filmlerini anımsatan müzik. Bir gürültüdür gitti?

Bana göre çok ilginç hatta bir yenilik olarak gözüme çarpan şey delegelerin seyircilerden alabildiğine soyutlanmış olmalarıydı seyirci tribünleri ile delegelere ayrılan etrafı hayli yüksek bir paravanla çevrili alan arasında 20-25 metrelik bir insansız bölge vardı?

Bu kez de imza toplayamayan Genel Başkan adayları Kurultaya ve kamuoyuna seslerini duyurma olanağını bulamadılar. Bu da Partinin ne kadar demokrat yönetildiğinin işareti? İlerleyen saatlerde bu ?Demokratlığın? daha ileri düzeyde olanını Kemal Beyin bağışlamaya yeltendiği eksik imzalar konusunda daha duygulanarak görecektik?

Şimdi bu adaylar konusuna birkaç cümle ile değineyim. Arkadaşlar ne zaman adaylık açıklıyor farkında mısınız? Her şey olup bittikten sonra! Yahu bunu da size ben mi öğreteceğim? Bu bir, adı ?kurultay süreci? denilen süreçtir. Karşınızdaki adamlar mahalle delegesi saptanırken çalışmaya başlıyor sen İstanbul´da öteki Ankara´da güzide partilimizin teveccühüne amadesiniz! Geçelim. işe bir ciddiyet gerekir?

Kemal Bey konuşmasında daha öncekilerden seçmeler yapmıştı hazırlıksız, özensizdi hiçbir şey anlaşılamadı önümüzde çok kritik bir seçim dönemi var dosta düşmana bu seçimlere nasıl hazırlanacağını kimlerle birleşip kimlere karşı olacağını söylemedi. Hak, Hukuk, Adalet! Hep birlikte bağırıyoruz tamam da bu üç kavramı gerçekleştirmeye değgin hiçbir yeni söylem yok?

Gerçek şu ki (bir kez daha anlamış bulunuyoruz) en çok bağıran ve en çok elini kolunu sallayanı doğru şeyler söylüyor sanıyoruz. Öyle değil! Muharrem Bey´in konuşması seçme de değil Kurultay öncesinde on yerde yaptığı konuşmanın aynısıydı. Aday olarak kurultayın karşısına çıkacaksan bir ?Kurultay Konuşman? olacak! Olmalı. Çünkü o kürsüde o nitelikle konuşurken seni bir ?yeni? ses olarak tüm dünya dinliyor. Türkiye bu günlerde Anadolu´da binlerce yıldır üretilen ve 100 yıldır da şekeri yapılan pancarı konuşuyor? Ben oradaydım, duymadım! Mevcut genel başkan da Muharrem Bey de bu konuya bir cümleyle değindiler mi?

Şimdi; böyle iktidara böyle muhalefet demez misiniz?

Peki, yıllar önce Afyonkarahisar´da ?Türk Köylüsü ne ekeceğine kendisi karar verecektir? diyebilen cesaretli siyasetçiyi hiç anımsamıyor musunuz?

 

 

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92