Cihat OVALI - YORUM


ADANASPOR RAHAT, DEMİRSPOR SIKINTILI

PANORAMA


Temsilcimiz Adanaspor, Spor Toto  1.Lig´in 32.haftasında deplasmanda Elazığspor´u 3-2´lik skorla yenerek evine galibiyetle döndü. İlk yarısı karşılıklı gollerle 2-2 ?lik sonuçla kapanan karşılaşmada, oyuna girer girmez ayağına gelen ilk topu ağlarla buluşturan Kalu  kalitesiyle ön plana çıktı. Bu gol sonrası, Elazığ´da tribünlerin bir bölümü tel örgülerin bulunduğu demir kapıyı zorlayıp sahaya girmek istedilerse de, Emniyet güçlerinin üstün çabası istenmeyen olayların önlenmesini sağladı. Hafta ortası oynanan Kupa maçında çıkan olayların, Gakkoş diyarında da olacağı korkusunu yaşamadık dersek yalan söylememiş oluruz. Neyse ki,  10 dakikalık verilen aradan sonra başlayan müsabaka kazasız belasız Temsilcimiz lehine  tamamlandı. Aldığı bu galibiyetle, Spor Toto 1.Lig´inde önümüzdeki sezonda da mücadele hakkını Lig´in bitimine son iki hafta kala garantileyen Turuncu Beyazlı camiayı tebrik ediyorum. Son iki hafta oynayacağı karşılaşmalarının, önümüzdeki sezon takımda kalacak futbolcular için birer sınav teşkil edeceğinden hiçbir kuşkum yok. 33.hafta İstanbulspor´a konuk olacak Temsilcimiz, son haftayı sahasında Eskişehir spor karşılaşmasıyla kapayacak.

Bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor,  kendi sahasında oynadığı ve gol sağanağı şeklinde geçen karşılaşmada Erzurumspor´a 3-2 yenilmekten kurtulamadı. Olmak  yada olmamak mücadelesi vermesi gereken karşılaşmada, ne yazık ki ilk yarıda  teslimiyet bayrağını çekmiş bir  Mavi Şimşekler takımına şahit olduk. İlk tehlikeli atağını 27.dakikada Tambe ile yakalayan Temsilcimizin 10.dakikada yediği gol ise, Kaleci Kurtuluş ve Adil ortak yapımıyla  Konuk takımı 1-0 öne geçirmeleri için gösterdikleri çabanın ürünüydü. Bambaşka bir görüntüyle ikinci yarıya başlayan Demirspor, 48 ve 55.dakikalarda Mendi ve Savaş´la 2-1 öne geçtiyse de, bu dakikadan sonra yine defans ve orta saha zaafları 61 ve 67.dakikalarda Erzurumspor´u 3-2´lik galibiyete taşıdı. Mağlup duruma düşen Temsilcimizin şuursuzca yaptığı ataklar sonucu değiştirmeye muaffak olamadı. Yazık, bu gol düellosundan galibiyetle çıkmaya çok ihtiyacı vardı Şimşeklerin ama olmadı. Bu haftayı unutup, önümüzdeki hafta içerde oynayacağı Altınordu karşılaşmasından alınacak üç puanın hesabını yapmakta fayda var. Son haftaki  Ankaragücü  deplasmanına bırakmamak gerekiyor bu işi. Sonuç itibariyla, düşme hattında yer alan Denizlispor ve Samsunspor´un son iki maçta sadece iki puan üstünde yer alıyor Adana Demirspor

Spor Toto  1. Lig´in 32.haftası toplam (33)  gole sahne olurken,  iki  beraberliğin olduğu    hafta yaşadık.   En farklı sonucu evinde Gazişehir´i 4-0´lık  skorla  yenen  Ankaragücü  takımı  elde etti. Öte yandandüşme hattında bulunan Samsunspor´un Denizlispor karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen, maçın 2-2 sonuçlanması ve Samsunspor´un  rakibine oranla dejavantajlı konuma gelmesi, haftanın en ilginç olayıydı.

Bu  haftayı galibiyetle kapatan Temsilcimiz  Adanaspor  (43)  puanla  on birinci sıraya çıkarken,  kendi sahasında puan alamayan Adana Demirspor  (37) puanla   on dördüncü  sıraya düştü.  İlk  sıralarda  Rizespor  (63) , Ankaragücü  (59) ve  Ümraniyespor  (58)  puanla  yer alıyor. Ligin son sıralarında ise,  13,14,15 ve 16.sırada yer alan   Eskişehirspor, Adana Demirspor,  Denizlispor ve Samsunspor son iki haftada sıkıntıyı iyice hissedecekler.

33.hafta karşılaşmalarında  Adana Demirspor   28 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 15.30´da Altınordu´yu ağırlarken,  Adanaspor  aynı gün ve aynı saatte  İstanbulspor´a konuk olacak.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00