Zekai BULUÇ


İZMİR MARŞI ; EMPERYALİSTLERİN KAFASINA GEÇİRİLEN ÇUVALIN ÖYKÜSÜDÜR!


        Sevr anlaşmasından sonra Türkiye emperyalistler tarafından işgal edilmiştir. Anadolu yokluk yoksulluk içerisindedir. Düyun-u Umumiye ile Anadolu halkının kanı emilmiştir. Düyun-u Umumiye yasası ile ´´ Kaime ´´ yada ´´Kayme ´´ adı verilen para basılmıştır. Bu basılan karşılıksız kağıt parayla açıktan açığa Türk halkı soyulmuştur. İtalyanlar Trablusgarb savaşının finansmanını bu karşılıksız parayla alınan gıdalarla sağlamışlardır. İşin daha kötüsü işbirlikçiler tarafından organize edilmiştir. İşbirlikçilerin söylemi şuydu : Bizler kutsal topraklarda savaştık öldük , sakat kaldık birde Gavur İzmir için mi savaşacağız ? Ne yazık ki işbirlikçilerin bu söylemi beklenenden daha fazla işe yaramıştır!

         Mustafa Kemal ATATÜRK ve devrimci arkadaşlarının önderliğinde emperyalistler geldikleri gibi gönderilerek dünyada mazlum ülkelere örnek olacak bir şeyi gerçekleştirdiler! Düşmanın başına çuvalı  geçirip gönderdiler.

         Ey Halkım ,

         Sen Tekalif-i Milliye yasasıyla elinde bulunan 1 metre gaz lambası fitilinin 40 cm sini emperyalistlerin başına çuval geçirsinler diye Kuvvai-Milliye ´ye verdin !Kuvayi-Milliye senin istediğini yaptı çuvalı emperyalistlerin kafasına geçirdi !  İkinci çuval Lozan´da İsmet İNÖNÜ ve ekibi tarafından geçirildi!

         Ey Halkım ,

         HarunKARADENİZ´in Olaylı yıllar ve Gençlik´in ilk baskısında KARADENİZ şöyle diyordu : 1967 Adana olaylarında Türkiye ´de Amerikalılara ilk tokadı Adanalılar vurmuştur ! Bu kitabın daha sonraki ( yakın zamandaki) baskısında ise Adanalılar 1967 yılında Amerikalılara gereken cevabı verdiler ! yazmaktadır.

         Ey Halkım ,

Batı emperyalizmi NATO tatbikatında M.Kemal ATATÜRK´ü ve Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ´ı  düşman tahtasına koymasının tek sebebi yaklaşık 100 yıl önce Kuvayi Milliyenin kafalarına geçirmiş olduğu çuvaldır!

         Ey Halkım,

Emperyalizmden korkma  ,

Geç kalkmaktan kork !

Emperyalistlerin kafasına geçirilen çuvalın marşı

                                                İZMİR MARŞI

İzmir´in dağlarında çiçekler açar

Altın güneş orda sırmalar saçar

Bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar

Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa

Adın yazılacak mücevher taşa

 

İzmir´in dağlarında oturdum kaldım

Şehit olanları deftere yazdım

Öksüz yavruları bağrıma bastım

Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa

Adın yazılacak mücevher taşa

         NOT: Bu yazı topluma gaz vermek  ya da gazını almak için yazılmamıştır ! Anti- emperyalist Kurtuluş savaşımıza emek verenleri ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum. 1967 Adana olaylarından önce Adana´nın Yüzevler ve Kurtuluş mahallelerinde  Amerikalılara kiraya verilmek üzere FOR RENT yazılı evler vardı. 1967 olaylarından sonra Amerikalılar İncirlik beldesinde ev aramaya başladılar. Bu da Adanalıların Amerikalıların kafasına geçirdiği çuvaldı.

         Sağlıcakla kalın.

Zekai BULUÇ

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00