Zekai BULUÇ


19 MAYIS 1919 BİR DEVLET PROJESİYMİŞ!               

  -Murat Bardakçı yeni çıkan kitabı için müşteri arıyor-


         Murat Bardakçı yeni yazmış olduğu “Bir devlet projesi 19 Mayıs 1919” isimli kitabında; M.KEMAL ATATÜRK’ün Osmanlı Hanedanı’nın projesiyle Anadolu’ya ayak bastığını savlıyormuş. Reklamın iyisi,kötüsü olmaz diye düşünen Murat Bardakçı amacına ulaşmış gibi görünüyor. Gazetelerde görsel medyada Bardakçı’nın tüm savları çökertildi! Fakat kitabın reklamına Atatürkçü aydınlarda yardımcı oldu. Aslında hiç cevap vermeseler daha iyi olurdu.

          Sevgili dostlar ben kitap almak konusunda çok seçiciyim! Huyum kurusun, ben kolay kolay her yazarın kitabına müşteri olmam! Murat Bardakçı’nın müşterisi olmak istemediğim için kitabı alıp okumak istemedim. Bu konuyu kitabı okumak isteyenler düşünsün. Kitap müşterisi başka birşey, kitap okuru ise daha başka birşeydir!

           Murat Bardakçı’nın müşteriler için yazdığı kitaptaki verileri, araştırmacı yazar sayın Osman Selim KOCAHANOĞLU nasıl çürütüyor? Kısa bir özetine bakalım. Bardakçı Osmanlı projesinden bahsediyor ya, KOCAHANOĞLU ise 150’liklerden Kuvayi Milliye’nin azılı düşmanı Refik Halit Karay’ın şu pişmanlık söylemiyle cevaplıyor: 150’liklerden Refik Halit Karay affedildikten sonra Türkiye’ye dönüşünde şöyle günah çıkarıyor: R.H.Karay “Vahdettin gibi cüceleri M.KEMAL gibi yüceleri geç fark ettik!”

           Arkadaşlar şimdi gelelim Murat Bardakçı’ya vereceğim cevaba: Sayın Bardakçı, Ankara’ya yaklaşmaktan olan Yunan Ordusu’na “Bu Ordu hilafet Ordusudur, saygıda kusur etmeyin” diyerek Konya’da Delibaş isyanını başlatan Şeyhülislam Mustafa Sabri kimin projesiydi?

           Ankara’daki Kuvayi Milliyecileri Yunan Ordusuyla birlikte ezmek isteyen Sivas dolaylarındaki güçlü Koçgiri aşiretinin isyanı kimin projesiydi?

           M.KEMAL ATATÜRK ve Kuvayi Milliyeciler için “Katli vaciptir” fetvası veren Şeyhülislam Dürrizade kimin projesiydi? Alt-Üst Emperyalistler ve onlarla birlikte hareket eden işbirlikçilerin projesi değil midir?

                                                                       ******

            Tarih baba nesnel yazar, nesnel kitap okuyanlar; asla müşteri olmazlar!

             Sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51