Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


1 YANLIŞ KAÇ DOĞRU GÖTÜRÜR? -1-

Hayatımız boyunca testlere tabi tutuluruz. Hayatın cilvesi de vardır sillesi de. Öğrenim sistemlerindeki testlerde 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Bu durumu öğrenim dışındaki hayata yansıtırsak farklı yanlışlar gerçekten 1 doğru davranışı yok mu eder? 


 

Hayat sanki bazen 2’ye ayrılır: Yanlışlar ve doğrular. Yanlış olan zamanla bazen doğruya doğru olan ise bazen zamanla yanlışa dönüşmez mi? Yanlışı doğrudan doğruyu yanlıştan nasıl ayırt etmek gerekir?

Sosyolojik yani toplumsal bağlamda bir davranışın yanlış ya da doğru oluşu değişim göstermez mi? Hatta bu farklılık, ayırt edici durum kişiden kişiye değişmez mi? 

Bana göre yanlış olan size göre doğrudur. Size göre doğru olan belki bana göre yanlıştır. Kimbilir?!

Birilerinin yanlış dediklerine göre hep test ediliriz. Yanlış cezalanma nedeni olur. Yanlışlara tolerans gösterilmez. İşte o birilerinin yanlış dediklerine karşı bir davranış hatta düşünce veyahut his suç bile sayılabilir. Bırakın ifade özgürlüğünü düşünce özgürlüğü hatta hissetme özgürlüğü bile yoktur çoğu zaman. 

Sizleri yanlışlarınızdan ötürü acımasızca olumsuz eleştirenlerin, sizleri yargılayıp infaz edenlerin çoğunluğu o yanlış dediklerinin çoğunu yapar, düşünür ve hisseder ama gizler. 

Düşmanlık gizli hayranlıktır deyişinin biraz da açıklaması budur. Size zıt olduğunu düşündüğünüz insanların esasen sizinle gizlice aynı veya benzer davranışları gösterdiğini, aynı ya da benzer düşünce ve hislere sahip olduğunu bilir misiniz? 

Niye düşman olurlar? 

Düşman olurlar çünkü sizler kadar cesur değillerdir. Düşman olurlar çünkü sizler kadar özgür değillerdir. Düşman olurlar çünkü sizler gibi kendilerine toleransları yoktur. 

Düşmanlıkları sizlere yoğun kıskançlık duymalarındandır. 

CESUR OL Kİ DOST OLABİLESİN! 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05