Prof. Dr. Özer OZANKAYA


90. YILINDA SÖYLEV/NUTUK ´A SALDIRARAK ATATÜRK TÜRKİYESİNİ YIKMA ÇABASI!


Cumhuriyetimizi ve ulusal birliğimizi yıkmak, yurdumuzu parçalayıp yok etmek hevesinde olanların uğursuz çabalarından biri de, Cumhuriyet tarihini mandacıların ve halife-sultan yandaşlarının istediği gibi yazabilmek ve ulusa şırınga edebilmek uğraşıdır.

Bunun için Atatürk´ün Büyük NUTUK´una, okunuşunun 90. yıldönümünün gereğince kutlanmasını da önlemek istercesine, kara çalmaya kalkışıyor, onun ulusumuza başta tam bağımsızlık ve özgürlük aşkı olmak üzere demokrasi kültürü kazandırıcı değerini gölgelemeğe çabalıyorlar..

NUTUK, 19 Mayıs 1919´dan 17 Ekim 1927´ye, yani Kurtuluş Savaşımızın başlangıcından Cumhuriyet devrimlerimizin birçoğuna değin başlıca ulusal kurtuluş atılımlarımızı tümüyle belgelere dayalı olarak anlatan bir yapıttır. Türk Ulusal Bağımsızlık Savaşı´yla, sömürgelikten kurtuluşun ancak demokrasi, yani ulusal egemenlik düzeninde, özgür düşünüş eşliğinde başarılabileceğini sergileyen bir siyaset toplumbilimi klasiğidir.

İşte güdümlü medya kullanılarak, Türklüğün bu yeniden diriliş destanı olan NUTUK, hem de okunuşunun 90. Yıldönümünün şânına yaraşır biçimde kutlanmasını, geniş kitlelerce, yine o destansı kurtuluş sonunda özgürleşen Türkçemizle okunup anlaşılmasını engellemek hevesiyle, karalanmak isteniyor.

Ama SÖYLEV´in bilimsel niteliği karşısında BOP güdümlü sömürgeci niyetler hemen sırıtıvermektedir.

Şöyle ki:

Bir yandan NUTUK´un ?kızgınlık içinde yazıldığını? öne sürüp, Mustafa Kemal´in TAM BAĞIMSIZLIK BAYRAĞINA karşı ABD mandası olmayı, sultanlık ve halifeliği sürdürmeyi savunanların, bu niteliklerini sakladıkları ?anı?larıyla harmanlanarak (yani gerçeklerin gizlenerek) okutulması istenirken, bir yandan da günümüz Türkçesiyle değil, önemli ölçüde Osmanlıca sayılacak ve 1920´lerde bile ulusumuzun ancak pek küçük bir bölümünün anlayabildiği bir dille yazılmış olan aslıyla okutulması (yani gerçekte OKUNMAMASININ sağlanması) istenmekte, gerekçe olarak da NUTUK´un bir sanatsal anlatım başyapıtı olduğu, aslıyla okunması gerektiği savunulmaktadır! (KUR´AN´ın da anlaşılarak okunmasının önüne geçenlerin ARAPÇA KUR´AN´ın Türkçeye çevrilemeyeceği aldatmasını yayagelmiş olmaları gibi!)

O MANDACI VE HALİFE-SULTANCI CUMHURİYET KARŞITLARININ ÇOCUKLARININ BABALARINI ALALAMAK İÇİN TV´LERDE, SALONLARDA, MEYDANLARDA, VAKIFLARDA YAPTIKLARI  VE NUTUKA GÖLGE DÜŞÜRMEYE YÖNELİK ETKİNLİKLERİNE VERİLEN DESTEKLER DE BU BAĞLAMDADIR.

Türk ulusunu, sanatsal anlatımın ?kızgınlık? içinde başarılamayacağını anlamayacak, SÖYLEV´in her şeyi belgelemesinin değerini bilemeyecek düzeyde görmek ve o düzeye indirmek istedikleri, bu ikiyüzlülükleriyle de belli olmaktadır.

AMA BOŞUNA!

ÇÜNKÜ NUTUK, KURTULUŞ DESTANIMIZA İLİŞKİN OLARAK SÖZÜNÜ ETTİĞİ HER OLGUNUN BELGESİNİ SUNMUŞTUR!

GÜNEŞİ BALÇIKLA SIVAMAYA KALKIŞANLAR, ANCAK KENDİ KARANLIK NİYETLERİNİ ORTAYA KOYARLAR!

TÜRK ULUSU, HAİN MUAVİYE´LERİN KİTLELERE ?DİŞİ DEVEYİ ERKEK DEVE DİYE KABUL ETTİRDİĞİ? İLKEL ARAP BASKICILIĞINI,   BOP VE  EŞBAŞKANLARININ HER TÜRLÜ ÇABASINA KARŞIN, KABUL ETMEYECEKTİR!

 

       

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00