Ahmet ERDOĞDU


  HİTLER, YAHUDİ SOYKIRIMINDA ABD’Yİ Mİ, TÜRKLERİ Mİ ÖRNEK ALDI?

Ermeni Soykırımı’nı savunanlar hep şunu ifade etmişlerdir; Hitler Türkler tarafından yapılan soykırımdan cesaret alarak Yahudi Soykırımı’nı yapmıştır.


“Değerli Okur,

Amerika’da Soykırım Müzesi’ne gidildiğinde Hitler’in   “Ermeni Soykırımı’nı kim hatırlıyor ki ?”  ibaresi yer alır. Bu konuyla ilgili gelişmeler uzun bir mücadele döneminden geçtikten sonra, müze açıldığında bu ibare yer almamaktaydı.  Daha sonradan hangi tarihte Hitler’in konuşmasına bu son cümlenin ilave edildiği hala bilinmemektedir.

 Konuyla ilgili olarak Türkkaya Atatöv, 1984’te yazdığı makalede Hitler’in ağzından böyle bir söz çıkmadığını, Amerikalı Heath W. Lowry Türklerin böyle bir söz söylemediklerini belirtmişlerdir. Bundan sonra araştırmacı yazar Şükrü Server Aya, “Soykırım Tacirleri ve Gerçekler” adlı kitabının 205. Sayfasında bu yazıyla ilgili olarak Hitler’e atfedilen bu sözlerin arkasındaki sahtekârlığı anlatır.

Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığımızda devreye girerek ABD Devletini uyarır ve 1993 yılından itibaren bu söz müzede yer almayacaktır.  Bu mücadeleyi Sayın Rıfat Bali tarafından yazılan kitap çok güzel anlatmaktadır.

Bahse konu olan Hitler’in konuşması 22 Ağustos 1938’de generallerine yaptığı bir konuşmadır.  “Zayıf Avrupa Devletlerinin ne diyeceği benim umurumda değil…” şeklindedir.

Ermeni Soykırımı’nı savunanlar hep şunu ifade etmişlerdir; Hitler Türkler tarafından yapılan soykırımdan cesaret alarak Yahudi Soykırımı’nı yapmıştır. İşin aslına bakıldığında Nürnberg Yargılamaları sırasında böyle bir ifade, yargılamayı yapan savcılarında önüne gelmesine rağmen bu ifade doğru bulunmamış ve duruşmalar sırasında deliller arasında yer almamıştır.

Hitler’in sözüyle ilgili gerçekleri Tımothy Snayder “Black Earth” bol ödüllü kitabında vermektedir. Bu kitap bütün Amerikan gazetelerinde övgüyle yer almış Kissenger dahil bu övgülere katılmıştır.

Bu kitabın 21. sayfasında; “Who asked Hitler Remembers the Red Indıans? ( Kızılderilileri kim hatırlar) dediği yazılıdır. Hitler’in Amerikan ırkçılık yasalarını esas alarak Yahudilere uyguladığını, Hitler’in ideallerinin Amerikan olduğunu belirtir. Tımothy Snayder’ın en büyük özelliği Amerikan Soykırım Vicdan Komitesi üyesi olmasıdır.

Araştırmacı yazar Cengiz Özakıncı, 1925’ten sonra Hitler’in 10 bin sayfaya yakın konuşmaları, talimatlarını incelediğini, en az 10,15 yerde Kızılderililerin yok edilmesinden örnek alarak Yahudilere uyguladığını bahsetmektedir.  

ABD’de 23 Kasım 1937’de San Fransisco’da Hitler’in 2 temsilcisiyle Amerikan temsilcilerinden yedisinin bir toplantı düzenledikleri ( Bu toplantı notları 1942 yılında yayınlanır) buna göre iki emperyalist gücün S.S.C.B’ye karşı ortak işler konusunda anlaştıklarıdır. Görüldüğü gibi Amerikan emperyalizmi Hitler’i ekonomik olarak destekledi, güçlendirdi ve silahlanmasını sağladı. Amerikan şirketlerinden Henry Ford, yazdığı “Uluslararası Yahudi Dünyanın Sorunu” adlı 4 ciltlik bir kitabı vardır.

Nürnberg mahkemesinde yargılanan Nazi gençlik lideri Baldur von Schirach’ın verdiği ifadesinde “Beni ve arkadaşlarımı Ford’un ‘The İnternational Jew’ isimli anti semitik, Yahudi karşıtı kitabı etkiledi. Bu kitabı okudum ve Yahudi karşıtı oldum. O tarihte ben ve arkadaşlarımı bu kitap çok fazla etkiledi çünkü bizim gözümüzde Henry Ford başarının temsilcisiydi” demiştir.

Bu nedenle Hitler’in diplomatları tarafından Ford’a 30 Temmuz 1938’de yaptığı destekler nedeniyle Alman Kartalı nişanı verilmiştir. Ford’un Almanya’da ürettiği araçlarla ilgili listeyi yerimizin darlığı nedeniyle veremiyoruz.  Ayrıca Ford 1928 yılında GM Opel’i de satın alıp Almanya’da Hitler’e lazım olan araçları kamyonlar, cephaneler ve köle işçileri ne şekilde sağladığı 17 Temmuz 1945’te Washington Post’ta Drew Pearson, “Ford Nazilere Nasıl Yardım Etti? ” başlıklı makalesinde uzun uzun anlatır.   

Edwın Black “IBM And The Holocaust” adlı kitabında IBM’i 1933 yılından itibaren hizmetlerini ve ürünlerini Hitler rejimine sunmaya başladığını ve bu nedenle 1937 yılında IBM Başkanı Watson’a Hitler tarafından Olağanüstü Hizmet Onur madalyası verildiğini anlatır. 12 milyon köle işçinin fabrikalara dağıtılması, trenlerle taşınması, kamplardaki Yahudilerle ilgili bilgiler IBM’in yaptığı çalışmalar sayesinde mümkün olmuştur.

Başlıktaki konumuza dönecek olursak; sizce Hitler Türkleri mi yoksa ABD’yi mi örnek almıştır?

çetin türker
25.03.2020 22:09:25
amerika devletinin emperyalist heveslerinin her zaman olduğu ve bu uğurda kimsenin gözünün yaşına bakmadığı hitler dangalağıyla da iyi anlaştığı görülüyor, kızılderililer mi? onu amerika ya sormak lazım. Sayın yazar elinize emeğinize sağlık, teşekkürler.

CUMALI CEK
27.03.2020 13:34:24
Değerli dostum; ABD`nin , çıkarcı kimliğini ortaya koyan önemli makalenizi beğeniyle okudum. Anglo-sakson anlayışının acımasız temsilcisi olan bir ülkenin, insanlık tarihindeki çarpık ilişkilerinin belgelerle afişe edilmesi, "sözde ermeni soykırım iddialarıyla" Türkiyeyi siyaseten suçlayarak kendi kirliliğini ört bas etme amacı güttüğünün bilinmesi bakımından önem taşıyor. Bu hususu, açık şekilde gündeme taşıdığınız için sizi ve Yeni Adana Gazetesi`ni kutluyorum. Saygılarımla.

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51