Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


ADANA LEZZET FESTİVALİ


Oldukça sıcak ve uzun geçen yaz mevsiminin ardından Adana´nın yeniden nefes almaya başladığı en güzel aydır Ekim.

Rutubet bitmiş, hava, limonatadaki nane ferahlığına kavuşmuş, gidenler çoktan dönmüş, sokaklar hareketlenmiş, şehir adeta neşelenmiştir.  

Ve herkes bilir ki biz Adanalılar dostlarımızı bu aydan itibaren şehrimize davet ederiz. Çünkü, o turuncu sıcağın yerine aslında birlikte yaşayacak ne güzelliklerimizin olduğunu görün isteriz.

Artık bunun için çok geçerli bir sebebimiz daha oldu.

Evet, son yıllarda festivallerimiz ve karnavallarımızla anılan Adana´da, yıllardır düzenlenen, gurur kaynağımız olan Altın Koza Film Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı, Uluslararası Tiyatro Festivali, Geleneksel El Sanatları Festivali ve adını sayamadığım diğerlerinden başka yepyeni bir festival gerçekleşecek.

6-7-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Adana Lezzet Festivali tüm halkımızı kültürümüzün bir parçası olan yerel lezzetlerimizle buluşturacak.

Adana Valiliğinin desteklediği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ev sahipliği yaptığı, başta Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin, Sanayi ve Ticaret Odalarının, üniversitelerin, kamu ve özel sektörden pek çok kurumun katkı sağladığı Adana Lezzet Festivali,

Şehrimizi tüm yurdumuza ve yurt dışından gelecek misafirlerimize en iyi şekilde tanıtmayı, misafirperverliğimizi göstermeyi, kültürel ve ekonomik kalkınmayı hareketlendirerek fayda sağlamayı, vaktinde beyaz altın diye adlandırılan pamuğuyla, bir başka değer olan narenciyesiyle adından söz ettirmeyi ve ülkemiz için büyük öneme sahip bereketli topraklarımızda hasat turizmini canlandırmayı amaçlıyor.

Türkiye´nin dört bir yanından gelecek konuklar, yöresel lezzetleri tanımanın, tatmanın yanında Adana kültürünün, tarihinin zenginliklerini de öğrenme fırsatı bulacak. Düzenlenecek pamuk ve narenciye hasadı etkinliğine katılma şansı yakalayacak.

Bu festivalde, farklı noktalarda kurulacak Gastro Şov sahnelerinde ünlü Adanalı usta ve şefler Adana lezzetlerini hazırlama gösterileri sunacak, bu lezzetler üzerine etkinlikler ve atölye çalışmaları gerçekleştirecek, lezzet peşinde koşanlar bu atölyelere katılma fırsatı bulacak.

Tüm Türkiye´den ve dünyadan ünlü şefler davet edilerek bir gastronomi buluşması da hedeflenecek. Bu ünlü şeflerden eğitimler, söyleşiler, özel menüler edinme imkanı yakalanacak. Adana Lezzet Avı Maratonu, Büyük Ziyafet gibi onlarca etkinliğin yer alacağı Adana Lezzet Festivali, Türkiye´nin en büyük lezzet festivali olacak.

Bir kültürdür Adana. Hatta yaşam tarzımızdır bu.

Sevdiklerine sahip çıkan, sıcakkanlı, mert, dürüst insanların yaşadığı bu topraklarda bereketin yerleştiği en güzel yer gönüllerdir. Paylaşmayı, yemeyi, yedirmeyi, misafir ağırlamayı severiz. Soframızı, evimizi, kollarımızı, en mühimi kalbimizi açarız.

İçinde yaşayana sıcacık ekmek gibi, dışarıdan gelene o ekmeğin en güzel ucunu vermek gibi. Bilenler yerini şimdiden ayırtacaktır, bilmeyenlerse eminim kültürümüzün güzellikleriyle tanışmayı isteyeceklerdir.

Ekim´ler çok güzeldir Adana´da. Hepinizi bekleriz ve bu şehir için emek veren herkesi destekleriz.

 

 

Perihan Arikoglu
11.09.2017 15:17:22
Zeynep´ciğim ne güzel yazmışsın , inşallah bu LEZZET FESTIVAL imiz amacına ulaşarak çok güzel geçer.

Salime Kaman
13.09.2017 13:18:25
Sn Zeynep Kural, çok güzel yazmışsınız Teşekkür ederim. Ruhunuza ve kaleminize sağlık

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51