Cihat OVALI - YORUM


ADANASPORLA SEVİNİRKEN, DEMİRSPORLA ÜZÜLDÜK

PANORAMA


Temsilcimiz   Adanaspor  TFF 1.Lig´in 11.haftasında evinde Rizespor´u 3-2 yenerek üç puanın sahibi oldu. Ligin üst sıralarını zorlayan Rizespor´la Temsilcimizin müsabakası tam bir  tavşan kaç, tazı tut hikayesine  benzedi. Seyirci yoksulu Toros Kaplanları daha öncede olduğu gibi evinde kazanmasını biliyor. Kemal Kılıç hocanın kendine ayrılan bölümde maçı yaşaması, futbolcuları da etkiledi ve ıslak zeminde olağanüstü gayret göstermelerine sebebiyet verdi. Maçın son dakikalarında gelen galibiyet golü Temsilcimizin (17) puana ulaşmasına, bu puanla da yedinci sırada yer bulmasına yol açtı. Turuncu Beyazlılar deplasman fobisini yendikleri taktirde, üst sıraları zorlamaması için hiçbir neden bulunmamaktadır. Teknik heyeti ve futbolcuları gösterdikleri olağan üstü çabadan dolayı kutluyoruz.  

Bir diğer temsilcimiz Adanaspor Demirspor  Lig lideri Ümraniyespor´a hakem kararıyla 1-0 yenilerek bu haftayı da puansız kapadı. İki penaltı veren hakemin, bu kararlarından sadece birini gole çeviren ev sahibi takım üç puanın sahibi olurken, bu nasıl hakem demekten kendimizi alamadık. Bu arada Demirspor´un oynadığı futbolla ilgili iki çift laf söylemekte fayda var. Özellikle Giray Bulak´ın takımdan ayrılması futbolcular arasında bir bezginliğe yol açmış görüntüsü bıraktı. Sanki oyunun aktörleri ligi tamamlamış  havasını yarattılar. Daha bu köprünün altından çok suların akacağının farkında değiller. Henüz 11. Hafta tamamlandı, daha ne haftalar var, liderin dahi küme düşme potasına girmeyeceğini  kim garanti edebilir. Haydi Mavi Şimşek, adına ve rengine yakışır haftalar seni bekliyor.

TFF 1. Lig  bu hafta toplam (24)  gole sahne olurken,   (4) maç  ev sahibi takımlarının üstünlüğüyle sonuçlandı.   En farklı sonucu 4-1´lik skorla  Balıkesirspor´u yenen İstanbulspor  elde etti. 

11. haftada yine puan alamayan   Adana  Demirspor  (14)  puanla onbirinci  sıraya düşerken, Adanaspor  aldığı galibiyetle   (17)  puanla yedinci  sıraya yükseldi.  İlk  sıralarda   Ümraniyespor  (24),  Giresunspor (22)  ve  Ankaragücü   (21)  puanla   yer alıyor.  Eskişehirspor (8), Manisaspor (7) ve Gaziantepspor (2) puanla son sıralarda bulunuyor.

Milli maç sebebiyle verilen aradan dolayı, 12. haftada;  Adana Demirspor  18 Kasım 2017 Cumartesi  günü saat 15.30´da Gazişehir Gaziantepspor´u  ağırlarken, diğer temsilcimiz Adanaspor 19 Kasım 2017 Pazar günü saat 13.00´de Samsunspor´a konuk olacak.

Takımlarımıza yapacakları bu zorlu müsabakalarda sonsuz başarılar dileriz.

 

 

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04