Ahmet DUMAN


Aşağılarda Neler Oluyor?


Geçen yıl Aralık ayının ortalarında bir TV kanalının sabah kuşağında yayınlanan programlardan birinde, medyanın deyimiyle, Türkiye´nin kanını donduran bir haber yayınlandı. Haberin özeti şu: Bir aile yıllar önce kaybolan veya ölen yakınlarının cesedini eğer canlı ise nerede olduklarını sorarak bu sözünü ettiğim programa başvuruyor. Olanlar ondan sonra ?kan dondurucu? hale geliyor. Program ilerledikçe öyle olaylar ortaya çıkıyor ki şaşkınlıktan küçük dilinizi yutacak hale geliyorsunuz. Öyle bir aile ki ocaklardan ırak! Her şey var: cinayet tecavüz, ensest ilişki! Daha ne olsun. İşin en şaşılacak yanı şu; adam cinayetlerden sorumlu, gelip TV kanalında günlerce kayıp yakınlarının cesetlerini ve kaybolanları arıyor. Ailenin diğer bireyleri yardım ve yataklık etmişler? İş giderek ?Cin Çıkarma? sanatına gelip dayanıyor. Adam etrafında topladığı insanlara özellikle kadınlara kendisinin cinlerle ilişki kurduğunu bazı güçleri olduğunu söyleyerek bir takım işleri yaptırıyormuş? Konuya dair devletimiz olağanüstü duyarlılık göstermiş ve nedense yayın yasağı getirmiş bulunmaktadır!

Bu olayın şoku daha yatışmamışken bu kez bir başka programda bu kez bir erkek; modaya uygun sakallı, gençten biri, programa başvuruyor acayip mağdur edilmiş! Bir buçuk milyon tl. sini bir kadın ve kocası gasp etmişler dolandırmışlar, adam acayip mağdur. Niye programa başvurmuş: kendini dolandıran kadın ve kocasını açıklayarak başkalarının mağdur olmasını önlemek gibi bir iyi niyetle başvurmuş. Anlaşıldığına göre, sonradan bir de bir doğum günü partisi videosu eklenince hikâye görüntülü halde geldi. Video oldukça lüks görüntüler içeriyor adam kadına olağanüstü pahalı hediyeler filan takmış. O görüntülerle devam ediyor. Fakat aniden bir canlı bağlantıda ip koptu! Programa bağlanan biri ?yahu bu adam bilmemkim hoca? dedi ?kendisi muska yazar cin çıkarır ve üfürükçüdür.? Haydaa ne yapsın program şimdi? Dolandırıcılık iddiasıyla başlayan başvuru birden ?sahte hocanın maceralarına? dönüştü! Arkası arkasına ihbarlar ve ithamlar gelmeye başlayınca adam ?yahu ben bir buçuk milyon tl.mi kurtarmaya çalışıyorum filan dedi ama tutunamadı. Bir canlı bağlantı sırasında stüdyoyu terk ediverdi! Bu kadar parayı nereden bulduğu sorusuna ?benim koyunlarım vardı? diye yanıt vermişti! Gerçekten varmış!

Aynı programlardan birinde yine bir hoca var! Fakat bu kez, hoca, bir kadın! fotoğraflarına bakılınca modern kıyafetli olduğu görülüyor. Belki muamele esnasında ve müşteri yanında kapanıyordur. Bu kadın da yüzlerce insana muska yazmış tütsü vermiş okunmuş su satmış! Sevgilisiyle arası bozulan, işi iyi gitmeyen, işyerini nakl-i mekan edip bol rızık arayanlar ve daha önemlisi büyüsünü bozdurmak isteyenler müşterileri. Ortalıkta dolaşan tutarlar korkunç: neredeyse bu olayda da milyonlu rakamlar telaffuz edilmekte.

Bu tür haberleri ve programları yapanlara birer teşekkür borçluyuz. Eğer onlar bu haberleri yapmasa kimse yapmıyor, yapamıyor. Oralarda bir yerlerde bir şeyler oluyor ve hiç birimizin haberi yok! Böyle olaylar eskiden de vardı ancak bu kadar yaygın değildi ve daha da önemlisi; medyanın diline düşmeden kolluk güçleri onları derdest edip adalete teslim ederlerdi.  

Burada, açık seçik bir din ve inanç istismarı söz konusu. Burada anlatılan üç olayda da dini duygular ve inançlar kötü kullanılarak parasal çıkar sağlanmaktadır. Bu iş 21 yüzyılda Türkiye´de oluyor! Nereye geldik böyle haberiniz var mı?

Bu olayların bir başka dehşet verici boyutu ise bu üfürükçü ve benzeri meslek erbabının bu çağda müşteri bulabilmeleri. Yani bu hizmetlerin alıcıları var! Daha da acısı bu insanlarla sen ben aynı sandıkta oy kullanıyoruz! Alın size ileri demokrasinin sonuçları?

İşin adli yönü olduğu kadar siyasi yönü de var. Bu tür haberlere ?yayın yasağı koymak? bir çeşit, pisliği halının altına süpürmektir.

 

 

    

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51