Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


AŞK İLE


/resimler/2017-11/13/0955031251138.jpgBazı insanlar vardır size verdikleri enerjiyle sanki hep hayatınızdaymış gibi hissetmişsinizdir. Dilara Koç da henüz tanışmıyorken bile adını duyduğum andan itibaren benim için böyle insanlardan biri olmuştu.

Geçen sene, Gazipaşa Bulvarı´ndaki çocuk parkına kurulmuş olan kütüphaneyle ilgili bir paylaşım yaptığımda, Zeynep ablacığım ben de kendi yazdığım kitaplarımla bu kütüphaneye destek olmak istiyorum diyerek uzaklardan gelen sesini duyunca bu duygumda ne denli haklı olduğumu gözden geçirmiştim.

Hemen ertesinde, güneşin, mevsimin kış olduğunu unutturacak kadar ısıttığı bir sabah buluştuğumuzda, sanki yıllardır tanışıyormuşuz duygusuna kapılmıştım.

Masanın üzerine koymuş olduğu kitaplarını, tekstil, sağlık, telekomünikasyon gibi sektörlerde pazarlama, satış, ticaret, finans, insan kaynakları alanında yirmi bir yıldır geçen çalışma hayatını ve iş hayatının telaşlı dinamiğinden uzaklaşmak, motivasyonunu yükseltmek için sabun, krem, mum, masaj ve kandil yağı gibi doğal ürünler ürettiğini konuşurken zamanın nasıl geçtiğini anlamamıştık.

Ve aradan geçen bir yıl boyunca ben hep onun bir şeylere, birilerine yetiştiğini, güzellikler ürettiğini, değer yaratmak istediğini görerek mutlu olmuştum.

1975 doğumlu, evli ve iki kızı olan, çocukluğundan beri yazan, hikayeleri, şiirleri, İş Hayatında Yaratıcı Kaos, İçimizdeki Cennet Sevgi, Adım Dilara Soyadım İnsan Göbek Adım Koşulsuz Sevgi, Leyli, Elim Sende ve Mor Mucize Çiçeği kitapları bulunan, yazılarını kişisel blogunda, bazı haber sitelerinde ve My Magazine dergisinde yayınlayan, By DK markasını kullanan bir Adanalının, entelektüel birikimiyle, içindeki sevgiyle ve tüm ürettikleriyle topluma, insana, özellikle çocuklara ışık tutma, sevgiyi yayma, şifaya aracı olma yönündeki gayretlerini yazmak istemiştim.

Kısmet bugüneymiş.

Ki bence, bu duygu ve düşüncelerle ortaya çıkardığı, insana, doğaya, yaşama, aşka dair yazdığı şiirlerinin olduğu son kitabı Aşk İle´den sonra olması bu yazıyı daha da özel kıldı.

Çünkü, içeriğinden başka öyle incelikli, ayrıcalıklı güzelliklere imza atıldı ki bu kitapla, hayata dokunma arzusuyla gerçekleşen bu ortak ruhtan sizlerin de bilgi sahibi olması gerektiğini istedim.

Bu projede My Magazine Dergisi ve Bir Dilek Tut Derneği ile yol alındı. Kitabın geliri, Bir Dilek Tut Derneği vasıtasıyla güzel çocuklarımızı hayata bağlayan dileklerinin yerine getirilmesi için kullanılacak.

Ayrıca görme engelli dostlar düşünülerek Braille (kabartma) baskı da çalışıldı. Onlara, İsmail Eren Dallı, İsra Tapan, Mustafa Tapan, Demet İyigün ile Özay Türker ve Burcu Döner´in içten destekleriyle çok değerli sanatçıların, yazarların, sporcuların, işverenlerin ve hekimlerin güzel gönülleriyle okudukları, kayda aldıkları Dilara Koç şiirlerini, her bir ilgili şiirin altındaki video kayıtlarına ulaşarak dinleme imkanı sağlandı.

Kitabın tasarımını da yapan Sevgili Burcu Döner, aynı zamanda bir başka tasarım çalışması daha yaparak kitap içerisinde mandalalar oluşturdu.

15-Kasım-2017 Çarşamba akşamı, 18:00-21:00 saatleri arasında Ziyapaşa Bulvarı´ndaki Black Cat Cafe´de Aşk İle buluşması olacak. Bir aksilik olmazsa ben de Dilara´ya yeniden merhaba demenin, kitabımı imzalatıyor olmanın keyfini yaşayacağım.

Eve gelip de şiirlerini okuduğumda ya da mandalaları boyarken dinlediğimde hem bir güzeller güzeli çocuğumuzun dileğinin gerçekleştiğini hem de bir başka yaşama renk kattığımı hayal ediyor olacağım.

Adana böyledir işte. Varlığından haberdar olup da birbirini tanımayan insanları öyle bir sebeple karşılaştırır ve bir araya getirir ki, kendinizi, iyi ki bu şehirde yaşıyorum diye düşünürken bulursunuz.

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92