Zekai BULUÇ


ATATÜRK NE GODOT´YU NE DE BEYAZ ATLI PRENSİ BEKLEDİ !


            Mustafa Kemal ATATÜRK çok iyi biliyordu ki işgal altındaki Türkiye´yi kurtarmaya kimse gelmeyecekti. Amasya tamiminden sonra çare bulundu. İçinden çıkabileceğimiz yolun çaresi ?Milleti bu durumdan yine milletin kendisi kurtaracaktı.?.

            Düşman çok güçlüydü. Ordu terhis edilmiş, silahlar ellerinden alınmıştı. Alman belgelerinde Türkiye´deki asker kaçağı sayısı 300 - 350 bin görülmekteydi. Bunların askerden kaçmalarının en güçlü sebebi geride bıraktıkları kadınlarının tarlayla takımla uğraşacak güçleri olmayışıydı. Açlık, yoksulluk, sıtma ve verem kol kola geziyordu. ?Düşman çok güçlü? diyenlere para buluruz, silah buluruz, düşman ne kadar güçlü olursa olsun yeneriz. " söylemi gelişti. Bu söylem yurtseverlere özgüven sağladı.

M. Kemal ATATÜRK GODOT´nun asla gelmeyeceğini biliyordu. Beyaz atlı prens ise Andersen´den masallarda sık sık geliyordu fakat Türkiye´ye gelmesinin mümkünatı asla yoktu!

            Mustafa Kemal ATATÜRK kendi halkına güveniyordu. Öyle olmasa İstanbul Boğazı´nda demir atan işgal gemilerini gördüklerinde yanındaki arkadaşlarına ?Geldikleri gibi giderler.? diyebilir miydi?

            Mustafa Kemal ATATÜRK´ün müthiş bir öngörüsü vardı. Hasta yatağında bile dünyadaki gelişmeleri takip etmiş Hitler için ?Bu onbaşı dünyayı kana bulayacak!? demiştir. Bu öngörüsüyle tarih önünde haklı çıkmıştı.

            Beyaz atlı prense gelince Andersen´in tüm öykülerinde prens gelir ve baş karakter olan kızı kötü adamların elinden kurtarır! (Yersen)

            Benzetme yapacak olursak GODOT´un hası Kuvay-i Milliye´dir! Türkiye´nin emperyalist işgali sırasında gelebilen (GODOT) Kuvay-i Milliye´dir.

            Yurtta barış dünyada barış M. Kemal öğretisidir. ATATÜRK´ten başkası söyleyememiştir. .

            Zaten Beyaz atlı prens ile GODOT gelselerdi Türk Ulusu şimdi uzak Asya´nın uçsuz bucaksız yerlerinde yaşayacaklardı.Çünkü her ikisi de Türkleri kurtarmaya gelmeyecekti..

Kuvay-i Milliye her zaman gelmez! Mustafa Kemal ATATÜRK her zaman gelmez o yüzden kıymetini iyi bilmek gerekir.

?Bağımsızlık benim karakterimdir.? söylemini her lider söyleyemez!

Bir düşünüre ?Tarih nedir?? diye sorduklarında ?Tarih büyük adamların biyografisidir.? cevabını vermiştir. Doğru söze ne denir?

Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

Sağlıcakla kalın.

NOT:Bu yazı Samuel Beckett´in ?GODOT´YU BEKLERKEN? kitabından esinlenilerek yazılmıştır. GODOT asla ve kat´a hiçbir zaman gelmez! GODOT´ya ve Beyaz Atlı Prens´e güvenenler vatansız kalır.Esir kalır .

GODOT ve Beyaz Atlı Prens soyut varlıklardır. Fakat Kuvay-i Milliye somuttur. Kuvay-i Milliye´nin yaptıkları da somuttur!

Kürtçülük yapmayı solculuk sanan numaracı Cumhuriyetçi abilere ablalara NOT:

 Batman Kültür Merkezi salonunda 12. sınıf öğrencisi Leyla Gök´ün ATATÜRK için Kürtçe ağıt yakması salondakiler tarafından uzun süre  alkışlandı .( Numaracı sözcüğü rakam anlamında kullanılmamıştır. )

 Zekai BULUÇ

kadir taniş
21.11.2017 11:30:40
selam ve dualar seninle usta

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22