Esat Yavuzturk


ATA’YA EVLAT 


       İnsan olduğunu unutma. Sen istersen her şeyi yapabilirsin!.. Ama önce kendini tanıyıp, onuruna sahip çıkıp, gücüne güvenmelisin. Tekrar ediyorum, yapanlar da senin gibi bir insan. En canlı örnek senin Atan. Evet, Atatürk de insandı ama kişiliğine sahip çıkan, onurlu, mangal kadar yüreği olan bir insandı. Ülkenin işgal edilmiş durumunu düşün!.. Düşmanlar ülkeyi bölüşmüşler. Ordular terhis edilmiş, silahlı güç dağıtılıp silahlar toplanmış. Düyunu Umumiye diye bir teşkilat kurmuşlar. Harp tazminatı olarak ülkenin tüm gelir kaynaklarına el koymuşlar. Millet yiyecek bir lokmaya muhtaçmış. Böyle yok olmuş bir ülkede Mustafa Kemal isimli, onurlu ve yürekli bir kahraman çıkıyor. Ayağında çarık, tasında çorba olmayan insanları yüreklendirerek istilacı devletlere karşı direnip, teslimiyeti kabul etmiyor. Tüm dünyaya örnek olacak başarıyı elde edip Cumhuriyeti kuruyor.

          Öncelikle ülkenin kalkınması için gece gündüz çalışıyorlar. Acili ihtiyaç olan yerli sanayiyi kuruyorlar. Devrimler yaparak, ülkeye yenilikler getiriyor. Esaretten kurtardığı halkına tüm demokratik haklarını vererek insanca yaşamlarını sağlıyor. Ülkenin hudutlarını aşarak diğer geri kalmış ülkelere de öncülük ediyor. Bunu başaran; kendine güvenen, inandığı yolda bilinçli ve cesaretle yürüyen örnek insan ATATÜRK’dür. Sen de bir insansın. İstersen kendi yaşamını değiştirebilirsin, ama önce insan olduğunu kabul edip, kendi gücüne inanmalısın. Seni bu duruma getirenlere ve bir lokma ekmeğe muhtaç edenlere direnmelisin!..

           Değerli okurum, senin özgürlüğünü kıskanan ve yediğin lokmaya göz dikenler; dev adımlarla ilerleyen ülkede, 1946’da İnönü’nün Demokrasi özlemi; ayrıca anasından öğrendiği ile yetinen, Orta Çağ kalıntısı Şemsettin Günaltay’ın hazırladığı bataklığa düşüp, ülkenin kalkınması 1950 seçiminde kesilip, ‘göye (!)’ demokrasi dedikleri düzenini kurdular. Öncelikle din elden gidiyor diyerek halkı inanç bağımlısı, beyinlerini de “mantık tutsağı” yaptılar. Bir Karaoğlan (Ecevit) çıkıp “toprak işleyenin, su kullananındır,” dedi ve halkın sevgisini kazandı. Koalisyon ortağı Bahçeli mızıkçılık yapıp, akan suya engel oldu!.. 

            AKP döneminde ise; teslimiyeti kabul eden vatandaşların malı olan tüm resmi kuruluşları özelleştirip yandaşları ile paylaştılar. Halkın malı ve emeğine el koyanlar, sırma köşklerde otururken, sana bir gecekonduyu bile çok gördüler. Sana, ölümden sonraki öbür dünyayı vaat edip “çok şükür” demeni önerdiler. Bununla yetmeyip konuştuğun Türkçeyi de dışlayarak sonu görünmeyen yolda yürüyorlar. 

             Sen insansın! Kendine gelip, yeter artık demelisin! Önce seni ahtapot gibi saran “mantık tutsağı” olmaktan kurtulup özgür olman gerekiyor. Bilinçli ve cesur olup Ata’nın izinden yürüyerek insan gibi yaşamalısın. Eğer adam sende diyorsan, hiç de ya-kın-maaaa!... 

                                                                                                                               Esat Yavuztürk

                         ATA’YA EVLAT

                            Bağlıyken vatan zincire 

                            Sen kefeni koltuğunda savaştın

                            Düşmanları yurttan kovarak 

                             Zaferden zafere koştun

                             Cehalet perdesini yırtarak

                             Yurda sosyal tohumlar saçtın

                             10 Kasım 1938’de yetim kalan vatanda

                              Diktiğin meyveler sarardı

                              Kurduğun tezgâhlar paslandı

                              Vatanı yeniden ele alıp

                              Pasları kökünden sileceğiz

                              İzinde yürüyerek

                              Ata’ya evlat olacağız.

 

1
1.08.2023 02:54:09
555

1
1.08.2023 03:40:47
555

YAZARLAR

  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10264,01%-0,70
  • DOLAR

    32,25% 0,00
  • EURO

    34,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2396,18% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3891,70% -0,29