Cumali KARATAŞ


AYNAL’DAN “YAŞAYAN DUYGULAR”


İlk şiir kitabı olan “Duygularım”ı 1963 yılında yayınlayan gurbetçi yazar Adanalı Niyazi Aynal,  aradan geçen 60 yıl sonra çıkardığı  “Aynadaki Anılar” adlı anı kitabının ardından geçtiğimiz günlerde de “Yaşayan Duygular” adlı şiir kitabını yayınladı. 

Yazlık sinemaların gürültüsüyle, hergele tozu ve tezek kokularının birbirine karıştığı bereketli toprakların sarı sıcaklarında doğup büyüyen Niyazi Aynal çocuk yaşlarda şiirle tanıştı. Birçok şair ve yazarı okuyarak kendini geliştiren gurbetçi yazar Aynal; çocukluk ve gençlik döneminde şiirlerini yazmaya başladı.
1938 yılında doğan Niyazi Aynal; İlk şiir kitabı olan “Duygularım”ı 1963 yılında yayınladı. Daha sonra, aradan geçen 60 yıllık bir suskunluktan sonra, kendisi gibi şiir ve edebiyatla ilgilenen eşi Ayten Aynal’a armağan ettiği “Aynadaki Anılar” adlı anı kitabını yayınladı. Geçtiğimiz günlerde ise “Yaşayan Duygular” adlı şiir kitabı Günce Yayınları tarafından yayınlanan Niyazi Aynal, bundan sonraki yaşamında çıkaracağı kitaplarla da çalışmalarını sürdüreceğini belirtmektedir.
Anı ve şiir kitaplarının ardından roman çalışmasına yönelen yazar Niyazi Aynal’ın bundan sonra yayınlanacak olan kitabı otobiyografik tarzdaki bir romandır.
Niyazi Aynal’ın, Günce Yayınları tarafından Cumali Karataş editörlüğünde yayınlanan; “Yaşayan Duygular”, “Ay Işığı” ve “Eskimeyenim” adlı üç bölümden oluşan ve sevgi, aşk, ayrılık, hasret, özlem, insan, umut, anne, yaşam, gurbet, gurbetçi gibi tematik konuların yer aldığı Ümit Yaşar Oğuzcan tarzında romantizm ağırlıklı olan “Yaşayan Duygular” adlı şiir kitabında yer alan bazı şiirler şöyledir:

 

CANIMA MİNNET ÇARE
Rehin aldın beni kendine
Müebbede kelepçeledin
Canıma minnet gülüm
Varsın ışığı görmesin gözlerim. 
Ölürsem bile ben sende ölürüm. 

 

ÇARE
“Gidersem ölürüm” dedi.
“Gidersem iflah olmaz bedenim.
Kalırsam seninim.
Kal gitme o zaman;
Öleceksek birlikte ölelim.

 

ANLADIM
Biliyor musun?..
Dünyanın bir ateş topu olduğunu
Sevdan yüreğime düştüğü gün
Anladım.
                                        Niyazi Aynal

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00