Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


BİR TANECİK DOĞA´CIĞIMA


/resimler/2018-9/24/1209365942910.jpgCanım Doğa´cığım,

Daha göğsüme aldığım ilk anda, oradan ayrılmamak için göstermiş olduğun kararlı duruşunun öylesine farkındaydım ki.

Zaman, kalbine aldığın her sevgiye bağlılığınla, tutkunla beni hep haklı çıkardı.

Gözlerine baktığımda, ruhundaki derinliğin içine kadar girebiliyordum, damarlarındaki kanın ahenkli akışını hissettiğimde, kocaman yüreğinin sonsuzluğuna kadar erişebiliyordum.

Emeklemeye henüz başladığında, kendini emniyete almak için bir ayağını daima hazır tutuşunla, yürürken attığın ilk adımlarda, tedbirli denge sağlayışınla hayata bakış açının ne denli sağlam olacağını da biliyordum.

Yıllar, vermiş olduğun kararlarla, bunların arkasında durmanla beni yine yanıltmadı.

Hatırlar mısın bilmem?

Anaokuluna başladığın yıl, ilk gösterin için sahne aldığında hem ürkekliğin hem de heyecanınla yerimde seni gururla izleyen benim gözlerime bakmaktan ısrarla kaçınıyordun. Ne zaman gözlerimiz birbirine değse, kendini bırakacak ve ağlayacak gibiydin. Bakmamıştın ve başarıyla dansını tamamlamıştın. Sahneden indikten sonraki güvenli halinle yaşamını avuçlarının arasında sımsıkı tutacağını da o zaman anladım.

?Prensesler gerçekten var mı anne?? diye sorup da benden ?Var tabii ki? cevabını aldığın o gün, küçümencik yaşında yüzünde oluşan pembe ışıltının, -gelinlik giymek isterdin o yaşlarda en çok- babaannenin, teliyle, duvağıyla, eldiveniyle, altın kesesiyle senin için diktiği gelinliği giydiğin ilk gün, kuğu gibi süzülüşünün ve mutluluğunun, ömrümce baharım olacağını hissettim.

Yaşam, gerçek mutluluğun sırrını çözdüğün anlarla, onu yakalamak için sarf ettiğin çabalarla da hep yanımdaydı.

İşte evde eşyalarını ayırırken, kazandığın üniversiteye kaydını yaptırırken, hedeflediğin alanda eğitimine başlarken, yurduna yerleştirip de sana veda ederken, arkandan uzun uzun bakarken içimden geçirdiklerim hep bunlardı.

Bu defa ben, senin gözlerinin içine çok da bakmak istemedim. Çünkü biliyordum ki baktığım anda kendimi tutamayacaktım ve gözyaşlarımı bırakacaktım. Oysa hayallerinin peşinde koşuyordun, hedeflerine ulaşmıştın ve eğitimin, insan hayatındaki öneminin bilincindeydin, karşılaşacağın her durumla baş edecek güçteydin, kendi kanatlarınla uçabilecek haldeydin ve en mühimi de mutluydun. Benimkisi sadece anne kuşların, yavrularını yuvadan uçururkenki duygularıydı.

Dün gece babanla birlikte bomboş eve girdiğimizde yüzüme çarpan sessizlikte sen vardın. Biliyordum altı yıl evvel ablanı uğurladıktan sonrasındaki gibi, alışacaktım. Ama yine de odana girdiğimde, düzenleyip kapattığın yatağına, başucundaki fotoğraflarına, okuyup bıraktığın romana, halının üzerindeki terliklerine, dolabının kenarında kalmış şortuna bakıp yüreğimin en derininden akıp gelenleri özgür bıraktım.

Hayat, arzu ettiğin tüm güzellikleri karşına çıkarsın canım kızım. Tırnağının ucuna taş değmesin. Allah sağlığını daim, mutluluğunu hâkim, yolunu, şansını, bahtını açık kılsın. Sevdan, yaşama sevincin, engin duyguların baki olsun. Aklın, doğruların, dürüstlüğün, fedakârlığın, emeklerin önünü aydınlatsın. Bildiklerin seni hakkaniyete yöneltsin, bilmediklerin tecrübe katsın, öğrendiklerin hayatın anlamını çoğaltsın. Seni çok seviyorum canım kızım. Allaha emanet ol.

 

 

 

 

 

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51