Ahmet DOKUZOĞLU-NE DEMİŞTİK?


BİRAZCIK DÜŞÜNMEZ MİSİNİZ?


            İçinizden geçenleri duyar gibi oluyorum.

            Hepiniz şunu söylüyorsunuzdur.

           ?Elbette düşman olmamalıyız, ama nasıl ??

           ?Elbette birbirimizi kurşunlamamalıyız, ama nasıl?

             Kardeşlerim, bizde bir Atasözü vardır.

           ?Kanı kan ile yıkamamak.?

            Atalar hiç yanlış söz söylemezler. Kanı kan ile yıkarsan temizleyemezsin. Kanı su ile yıkamak gerekir. Su hayattır, su candır, su barıştır, kardeşliktir. Sevgidir. Güvendir. Temizliktir.

           Hepimiz şunu iyi biliyoruz ki, başımıza gelen musibetlerin arkasında, emperyalist ülkelerin parmağı vardır. Hatta Türk birliğinin gelişmesinden korkan bu ülkeler, Kürt kardeşlerimizi kandırıyor, bize karşı kışkırtıyorlar.

            Diyorlar ki;

            ?Siz Kürtsünüz. Siz Türk değilsiniz. Türkiye Cumhuriyeti sizin adınızı taşımıyor. Sizin de bir devletiniz olmalı. Siz de bağımsız bir devlet olmalısınız.?

            Onlar böyle söylerken, Kürt kardeşlerimizin şunu bilmesi gerekmiyor mu? Yaklaşık bin yıldır beraberiz. Kız almışız, kız vermişiz. Ülkenin her tarafına birlikte dağılmışız. Her tarafta iç içe yaşamışız. Böyle bir gerçeğimiz varken, hangimiz yerlerimizden olup, başka bir yerde toplanabilir, devlet kurabiliriz. Bu ayrılığa kimin gücü yeter. Bunu çok iyi bilmemiz gerekmiyor mu?

             Bu oyunlar, emperyalist güçlerin bir türlü başaramadıkları, fakat başarmak için her türlü yolu mubah saydıkları aşikârdır. Amaçları Kürtleri kendilerine uşak yapmak, bölgede kukla bir devlet kurdurarak, gelişmemizi engellemektir.

            Çok iyi biliyorlar ki, sekiz yüzyıl birlikte yaşadığımız Ermeni toplumunu kendileri yoldan çıkardı. Onların ve bizlerin felaketleri arkasında kendi düşünceleri vardır. Aynı düşünceleri Kürt kardeşlerimiz için de uygulamak istiyorlar.

           Yine Atalarımızın meşhur bir sözü daha vardır.

            Derler ki;

            ?Su uyur düşman uyumaz.? Bazıları buna ?Sur uyur düşman uyumaz ?demektedir.  Fark etmez. İkisi de aynı manaya gelir.

           Biz bunları belirtirken bazılarının ne yapacaklarını, niçin yapacaklarını bilmiyor değiliz. Elbette biliyoruz. Ama silahla, intikam duygusuyla, hor görmeyle, aşağılamakla, hapislerde süründürmekle sorunu çözmeye çalışıyoruz. Hâlbuki yapmamız gereken tek bir şey var, o da birleştirici bir eğitim sistemi kurmak. Eğitim olmadan barış sağlayamayız. Bunun en güzel örneğini geçenlerde Nobel ödüllü Ağabeyimiz Aziz Sancar göstermiştir. O yiğit adam şöyle demişti.

            ?Ben, bir Türk evladıyım. Bu ödülü Türkiye Cumhuriyeti okullarında aldığım eğitimden dolayı kazandım. Beni o okullar yetiştirdi.?           

            Bu sözü Arap kökenli bir vatandaşımız söylüyor. Ve bu söze seksen bir milyon insan alkış tutuyor. O insanla hepimiz gurur duyuyoruz. İşte, Türk olmak böyle bir şeydir. Yüce Atatürk´ümüz ne demişti,

            ?Türk demek Türkçe konuşan demektir. Ne mutlu Türküm diyene!?

              Ve yine Şöyle demişti,

              ?Cumhuriyeti kuran halklara TÜRK denir.?

               Şimdi bu bilgiler ışığında mahkemenin yürütmeyi durdurduğu, hükümetinde yürütmede direndiği andımızı tekrar ele alalım. Ne diyordu?

              ?TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM,

                ÜLKÜM TÜRK VARLIĞINI İLEBET DEVAM ETTİRMEKTİR.? 

                Şimdi soruyorum; Bu sözler, Kürt´e, Arap´a, Çerkez´e, Boşnak´a, Yörük´e, Türkmen´e, Avşar´a sövdü mü? Aşağıladı mı? Boyunlarını yere mi düşürdü?

                Ya da onları Aziz Sancar´ın dediği gibi gururlandırdı mı?

                Kendi kendimize soracağımız soru bunlar. Bu örnekler önümüzde dururken biz hala savaşı devam ettirecek miyiz? Hala insanlarımız ölmeye devam mı edecek?

               Birazcık düşünemez miyiz?

               Ey Kürt halkı!

               Benim adım Ahmet. Osmaniyeliyim. Beni düşman, Fransız´ı, Alman´ı, Amerikalıyı, Rus´u, İngiliz´i, İtalyan´ı, kendine dost mu sanıyorsun? Onların sana devlet kurdurup özgür bir ülke yapacaklarını mı sandın? Hala onların emperyalist düşüncelerini göremedin mi?

                Rahmetli Ecevit derdi ki;

                ?Kürt´le Türk´ü ayırmak benim kalbimi parçalamak gibidir.?

               Alpaslan Türkeş derdi ki;

               ?Bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok. Olamaz da.?

                Turgut Özal derdi ki;

                ?Benim teyzem Türkçe bilmezdi.?

                Bunun yanında CHP genel Başkanı bir Kürt, Dersim´li. Meral Akşener;?Benim köküm Diyarbakırlı.? diyor. Bu sözler size hiç etki yapmıyor mu? Hala savaşı devam ettirmekte ısrar ediyor musunuz? Birazcık düşünmez misiniz?

            Her ne sürçü lisan ettik ise af ola, isterim ki insan önce insan ola.

  

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00