Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


BİZ DE VARIZ


Adana´da, yakın bir zamanda kurucu üyeleri arasında tıp doktorları, bilim insanları, akademisyenler, bankacılar ve çeşitli meslek dallarında başarılarını kanıtlamış, toplum yararına projelerde yer almış, hayatlara dokunmuş çok değerli isimlerin bulunduğu bir dernek kuruldu.

Biz de Varız Destekleme Derneği.

Her şeyden önce derneğin ismi, insana sanki ben de varım demeyi, sorumluluk almayı çağrıştırıyordu ve üyeleri arasında arkadaşlarım, hocalarım, tanıdıklarım ve ismen bildiklerim vardı.

Açıkçası kısa zamanda ne yapacaklarını merakla beklemeye başladım. Hatta uygun bir durumda yazmayı, sizlere dernek hakkında bilgi vermeyi planladım.

Ama gümbür gümbür geldikleri ilk projelerinde benim de yer alacağımı hiç düşünmedim.

Ta ki yaz başında derneğin üyelerinden sevgili Özay Türker´in telefonuna kadar. Heyecanlı, keyifli bir şekilde derneğin çalışmalarını anlatan, 2019 yılının Mayıs ayında yapacakları Engel Olma Destek Ol projesinden bahseden bu sesin karşısında elbette aynı duyguları hissettim.

Fakat konuşmanın sonunda bu proje için gerçekleştirecekleri defilede benim de podyumda yer almam teklifi geldiğinde itiraf etmeliyim ki önce gururlandım, sonra ise ürktüm. Aklımdan geçen ilk düşünce yapabilir miyim, onlarca insanın gözü önünde o podyumda yürüyebilir miyim, oldu ve ağzımdan gayri ihtiyarî, benden manken olur mu, cümlesi döküldü. Neyse ki saniyelerle ifade edebileceğim bir sürede aklım ve kalbim devreye girdi, bu projeyle insan hayatına dokunulacağını, engelli kardeşlerimiz yararına toplum bilinci sağlanacağını idrak ettim. Nihayetinde, bir toplum gönüllüsü olarak ben de varım, dedim.

Sevgili Ali Haydar Bozkurt´u da bu projede görmek arzusu iletildiğinde ise insanlığından emin olduğum dostumun da gönlünü ortaya koyacağından hiç şüphe duymadım. Yaptığımız görüşmede, mademki engelli kardeşlerimiz ve toplum yararı var, ben de varım, cevabını aldığımda, şaşırmadım.

Böyle başladı bizim, dernekle, Dernek Başkanı sevgili Esin Parlak´la ve toplum gönüllüsü diğer değerli isimlerle tanışmamız.

Esin Parlak hanımefendiyle konuşmamızda edindiğim bilgiye göre; Biz de Varız Destekleme Derneği, toplum yararına pek çok proje gerçekleştirmeyi, faaliyet göstermeyi, Adana´nın gelişmesine katkı sağlamayı, yaşanacak daha çağdaş bir ortam yaratmayı, insan hayatına olumlu anlamda dokunmayı, birikimlerini onların yaşamında farkındalık oluşturacak şekilde paylaşmayı hedefliyor.

Uzun yıllar boyunca STK deneyimi yaşamış Esin Parlak´ın, başkanı olduğu bu dernekle ilgili görüşlerini, hedeflerini, duygularını ve bugüne kadar yapmış olduğu sosyal aktivitelerini aktarırken hissettiğim ilk duygu, onun kendine olan güveniydi, bu güven sayesinde elini uzattığı her işte başarılı olmuş bir kadının inancıydı.

Evet, iyi ki böyle insanlar var.

İnanıyorum ki dünya onlar sayesinde daha da güzelleşecek.

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51