Cihat OVALI - YORUM


DERBİ ÖNCESİ TEMSİLCİLERİMİZ TATSIZ TUZSUZ

PANORAMA


Temsilcimiz Adanaspor Spor Toto  1.Lig´in 12.haftasında oynadığı Gazişehir karşılaşmasını 1-1´lik skorla tamamlayarak hanesine bir puan daha yazdırdı. Adana 5 Ocak Stadı´nda oynanan karşılaşmada, Oğulcan ve Gökhan´ın ikinci yarıda buldukları karşılıklı gollerle iki takım da birer puanla sahadan ayrıldı. Bir tarafta hedef belirlediği Süper Lig´e çıkabilmek için üst düzeyde takım oluşturan Gazişehir, diğer tarafta mütevazi kadrosuyla takım futbolu oynamaya çalışan Adanaspor. Turuncu Beyazlıların en önemli özelliği, mağlup duruma düşse bile inatçı futboluyla maçı bırakmayarak, puan veya puanlar almak için mücadelesini son radde kadar kullanmasıdır. Bu en önemli unsurda Coşkun hocanın çok büyük bir payı olduğunu göz ardı etmemek gerek. Bu takıma ara transfer döneminde  tecrübeli, yani ağabeylik yapabilecek iki oyuncu alındığı takdirde, dize getiremeyeceği hiçbir takımımın olamayacağını düşünüyorum. Yolun aydınlık Turuncu Beyazlılar, aynı futbol zihniyeti ve coşkulu futbolunu devam ettirmen dileğiyle.

Bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor,  çok zor günler geçiren Altay karşısında aldığı 3-0´lık skorla çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Henüz maçın başında mağlup duruma düşen Temsilcimiz, ilk yarının sonlarında 10 kişi kalan rakibi karşısında ikinci yarıda yediği iki golle maçı farklı mağlup tamamladı. Yaklaşık 60 dakikalık bölümde rakibine oranla bir fazla futbolcuyla mücadele eden! Mavi Şimşekler hiçbir varlık gösteremedi desek yerinde bir cümle kullanmış oluruz. Oysa ki sezon başında yeni bir  yönetim, teknik ekip ve futbolcularla sezona başlayan Demirspor, Lig´in 12.haftasında ununu elemiş, eleğini asmış bir görüntü havasına girdi. Yazık bu taraftara, iç saha dış saha fark etmiyor her yerde takımının arkasında. Şu an oynadığı futbol itibariyle hiç de layık değil bu takım bu büyük taraftara. Hakan hocanın istifası her ne kadar geç alınmış bir karar olsa da, zararın neresinden dönerseniz kardır diye düşünüyorum. Yeni bir teknik kadroyla beyaz sayfa açacaklarını ümit ediyorum Demirspor´un.

Spor Toto  1. Lig´in 12.haftası toplam (25)  gole sahne olurken,  iki beraberliğin olduğu bir hafta yaşadık.   En farklı sonucu Karabükspor´u 4-0´lık skorla yenen Giresunspor  takımı elde etti. Öte yandan,  sezon başından beri mağlubiyet yüzü görmeyen Gençlerbirliği´nin, Balıkesirspor´a yenilmiş olması haftanın en ilginç olayıydı.

 Bu  haftayı mağlubiyetle kapatan Temsilcimiz  Adana Demirspor  (19)  puanla  altıncı sırada yer alırken, 12.haftayı bir puanla kapatan Adanaspor da (14) puanla on ikinci sırada bulunuyor. On iki hafta sonunda Gençlerbirliği, Boluspor ve Denizlispor ilk üç olarak sıralamada yer alırken, son sıraları Eskişehirspor, Elazığspor ve Karabükspor  paylaşıyor.

Milli maç sebebiyle verilen bir haftalık aradan dolayı Temsilcilerimiz Adana Demirspor ve Adanaspor 13.hafta karşılaşmalarını, Adana 5 Ocak Stadında 25 Kasım 2018 Pazar günü Saat 16.00´da oynayacaklar. Adana Demirspor´un ev sahipliğinde oynanacak bu derbi karşılaşmasının centilmenlik içinde geçmesini diliyor, hak edenin kazanmasını temenni ediyorum. 

 

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05