Cihat OVALI - YORUM


DERBİNİN GALİBİ TOROS KAPLANLARI


 Temsilcilerimiz Adanaspor ve Adana Demirspor , Spor Toto 1.Lig´in 23.haftasında  kozlarını paylaşmak üzere derbi maçına çıktılar. Önceleri derbi maçlar olduğu zaman şehrin soluduğu nefes bile farklı çıkarken, bu maçtan evvel herhangi bir karşılaşmaymış gibi hava hakimdi Adana sokaklarında. 5 Ocak Stadı´na gelen taraftar üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi dersek yalan söylememiş oluruz. Tribünler arasındaki karşılıklı tatlı atışmalar, derbini havasına ayrı bir renk kattı.

Öncelikle karşılaşmanın galibi Adanaspor´dan başlamak gerekiyor sanırım. İla ki bu seyircinin stada gelip görevini yerine getirmesi için, takımının derbi maçına mı çıkması lazım? Bunu anlamak mümkün değil. Eğer ki sezon başından bu yana böyle bir seyirci potansiyeli takımın arkasında olsaydı, inanın Turuncu Beyazlılar Lig´in ilk iki takımı arasında yer alırdı. Umarım, bundan sonra oynayacağı müsabakalarda aynı desteği takımlarına gösterirler. Küskünlüğün,  böyle bir taraftar kitlesine sahip bir takıma olumlu yönde katkı sağlamayacağı bir gerçek.

İlk yarı boyunca, daha derli toplu oynayan Adanaspor gördük sahada. Gollük pozisyonlara  girdiler, ancak cömertçe harcamaktan da geri kalmadılar. Zaman zaman oynanan futbolu göze hoş gelse de, orta sahada oyun üstünlüğünü eline alamaması en büyük dezavantajıydı. Çünkü bu takımın en büyük özelliğinin, ayağa pas yaparak rakibin top kullanmasını engellemek şeklinde tarif edebiliriz. İkinci yarıda oyundan kopan bir evsahibi takıma şahit olduk. Bu yarının ilk otuz dakikasında sahada basmadık yer bırakmayan misafir takım, resmen şov yaptı ama skor üstünlüğünü eline alamadı. Maç beraberlikle bitecek düşüncesine kapıldığımız bir anda, Demirspor kalecisinin kolunun altından seken top ağlarla buluştuğunda dakikalar 89´u gösteriyordu. Bu galibiyet golüyle Toros Kaplanları istediği üç puanı alarak sahadan ayrıldı.

Adana Demirspor´a gelince, siyah ve beyaz kadar farklı bir takım izledik her iki yarıda. İlk yarı ortada gözükmeyen ve sadece defans yapmaya yönelik bir futbolunu gördük Mavi Şimşeklerin. Mükemmel bir seyirci kitlesi ve kulakları sağır edercesine yaptıkları tezahürat bile, takımlarını canlandırmak için yeterli olmadı. Devre arasında yapılan konuşmalar etkili olsa gerek, ikinci yarıda bambaşka bir Mavi Lacivertli takım gördük sahada. Başlama vuruşuyla topu rakip kale önüne yıkan  takım, otuz dakikalık üstün oyununu golle sonuçlandıramayınca, temposunu kaybetti. Son on beş dakikada varlığı ve yokluğu belli olmayan Demirspor, futboldan uzaklaşmanın cezasını  kalesinde yediği golle gördü. Eğer ikinci yarının başında oynadığı futbolu, maçın tamamına yaydığı anda, puan itibariyle düştüğü bataklıktan kurtulması mümkün olabilir. Zira, bu ligin alt sıralarında bulunan ve düşme potasının verdiği sıkıntıyı yaşayan takımlarla arasında puan farkı kalmadı denilebilir. Korkulu rüya görmemek için seri galibiyetlere ihtiyaç var. Komşumuz Mersin İdmanyurdu´nun yaşadıkları gözümüzün önünde canlı örnek. Bu takım, futbolcu topluluğuyla ve teknik ekibiyle , endişelerimizi ortadan kaldıracak kabiliyete ve meziyete sahip .  

 Hafta içi oynanan Spor Toto  1. Lig´in 23.haftası toplam (20)  gole sahne olurken,  (2)  beraberliğin olduğu  bir hafta yaşadık.   En farklı sonucu  deplasmanda   Eskişehirspor´u 4-1´le yenen Gazişehir takımı  elde etti. Aynı zamanda 23.haftanın da en sürpriz sonucu da bu maçtı.

Bu  haftayı galibiyetle  kapayan   Adanaspor   (33)  puanla dokuzuncu sıraya yükselirken,   Adana Demirspor   (24)  puanla  on beşinci  sıradaki yerini bu haftalık korudu.  İlk  sıralarda Rizespor  (44)  Ümraniyespor  (41)  ve  Ankaragücü  (40)   puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (23), Manisaspor (14) ve Gaziantepspor (4) puanla son sıralarda bulunuyor.

Bu hafta sonu oynanacak 24.hafta  karşılaşmalarında, Adana Demirspor 25 Şubat 2018 Pazar günü saat 18.00´de İstanbulspor´ u ağırlarken, Adanaspor 26 Şubat 2018 Pazartesi günü saat 18.00´de Erzurumspor´a konuk olacak.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00