EĞİTİMCİNİN KALEMİNDEN-Kemal Çelikkaya


DÜNDEN BUGÜNE


Sevgili okurlarım, 

Yeni yılınızı içtenlikle kutlarken 2020’nin sağlık, mutluluk, huzur, güven ve adalet getirmesini diliyorum. Bu duygu, düşüncelerimle birlikte ülkemin iyi bir yönetime kavuşmasını istiyorum.

Son günlerde Türkiye’de siyasetin hareketlendiğini, renklendiğini görüyoruz. Ekonomik krizlerin etkisiyle, yeni siyasi partilerin kurulduğu ve kurulmaya devam eden başka partilerin olduğunu görüyoruz, bu da ülkemizin iyi yönetilmediğini gösteriyor. İçeride ve dışarıda yaşanan olaylar da iyi yönetilmediğimizi teyit ediyor.

2019 Aralık ayında olağan kurultayını yapan, DSP genel başkanlığına seçilen “Önder AKSAKAL” kurultaydaki konuşmasında Demokratik Sol Partiye görev verildiğinde “Tam Bağımsız Türkiye” özlemini eskiden olduğu gibi bugün de başarabileceğini söyledi.

Bugün halkımızın, ülkemizin iyi yönetildiğini söyleyebilir miyiz?

Demokratik siyasetin uzağındaki iktidarın baskısı, kendine oy vermeyenleri ötekileştirmesi sadece kendine oy verenleri koruması, kollaması… Ülkeyi kendi çaresizliğiyle baş başa bırakması hiç hayra alamet değil. 

Ülkemizin iyi yönetilmediği o kadar açık olduğu halde,halkımıza bunun anlatılması engelleniyor. Korku, baskı, yalan yayınlarla halk sesini çıkaramıyor. Bazı sivil toplum kuruluşları ve gazeteciler, hükümetin yanlışlarını halkaanlattığında, halkta bu durum karşılık bulmuyor. Türkiye her alanda zaafa uğratılıyor. İşte bu olgular karşısında DSP’ye çok önemli bir görev düşüyor. DSP’nin tarafsız, dürüst, adaletli yaklaşımı ile ülkemizi huzura, barışa ve adaletli bir devlet yönetimine kavuşturacağına inanıyoruz.

DSP, Türkiye siyasetine önemli bir iz bırakmış ve hak ettiği saygınlıkla ülkeyi üç kez yönetme olanağı yakalamıştır. Yakın tarihte yaşanan bu süreci hepiniz hatırlarsınız sanırım.  

DSP’de milliyetçi, devrimci, inançlara saygılı, Atatürk’e bağlı kardeşlerimiz siyaset yapmaktadır.

DSP kültürü: Kendisi gibi düşünmeyen fakat halkımızın, milletimizin ortak değerlerini birlikte göğüslemeye hazır gençlerimizle ülke çıkarlarını koruyacak güçtedir. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Tam Bağımsız Türkiye” ideali ve Ecevit’in hak ve halkçı siyaseti, sömürüsüz bir Türkiye ideali ile DSP’li gençler Türkiye’yi yönetmeye hazırdır.

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22